maritbet girişmaritbet
Bursa Kurşunlu Spor Sahası törenle hizmete açıldı

Bursa Kurşunlu Spor Sahası törenle hizmete açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kurşunlu spor sahası törenle hizmete açıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, spor tesisleri bakımından Bursa'nın İstanbul'u da geride bıraktığını, 48 bin 200 öğrenci sporcu sayısı ile bu alanda da birinciliği yakaladıklarını söyledi. Bursa'yı daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent haline getirmek amacıyla bu dönem spor tesislerine büyük bir önem veren ve son 20 yılda yapılan 19 spor tesisine karşılık 112 spor tesisi ile bu alanda rekor kıran Büyükşehir Belediyesi, inşaatı tamamlanan Gemlik Kurşunlu'daki spor sahasını törenle hizmete açtı. Bölge gençlerine hizmet verecek olan tesisin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sına Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve Bursa Amatör Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar ile çok sayıda davetli katıldı. Bu dönem sporu da öncelikli bir yatırım alanı olarak belirlediklerini ve kentin her köşesine yüzme havuzları, spor salonları ve futbol sahaları kazandırdıklarını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, spora desteği sözle değil, icraatla verdiklerini söyledi. Kurşunlu sahasının bu dönem açtıkları 112'inci tesis olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “20 yılda belediyenin yaptığı spor tesisi sayısı sadece 19. Bizim daha açılışı bekleyen 10'un üzerinde tesisimiz var. Söylemi herkes yapar, önemli olan tesisler kazandırmak. Avrupa'nın birçok semtinde bulunmayan böyle modern tesisleri kentimizin tüm bölgelerine kazandırıyoruz. Bu yaptığımız çalışmaların olumlu sonuçlarını da alıyoruz. Bizim hedefimiz spor yatırımlarında İstanbul'u ardından ikinci olmaktı ama biz bu alanda birinciliği aldık. Yine 48 bin 200 olan öğrenci spor sayımızla bu alanda da Türkiye'de ilk sıraya yerleştik” diye konuştu.

İdman için Fidyekızık'a gidiliyordu
Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz da göreve geldiği dönemlerde ilçedeki amatör spor kulüplerinin idman ve maç yapmak için bile Bursa merkezdeki Fidyekızık sahasına gitmek zorunda kaldığını, ancak Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleriyle Gemlik'te spor altyapısının giderek güçlendiğini söyledi. Spora yapılan yatırımlarla Gemlik'in sporda dışarıya bağımlı olmaktan kurtulduğunu ifade eden Yılmaz, “Artık köylerimizi bile bir bir spor sahalarına kavuşturuyoruz. Büyükşehir Belediyemizin altyapıdan spora, tarihi mirastan sosyal tesislere kadar her alanda yaptığı önemli çalışmalara bugün de yeni bir halka ekleniyor. Bize hizmet noktasında her türlü desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar ise Büyükşehir Belediyesi'nin spordaki hızına yetişmekte zorlandıklarını, merkezin yanı sıra ilçe ve beldelerde yapılan bu tür yatırımlarla amatör sporun giderek güç kazandığını vurguladı.

Kurşunlu Atatürk Mahallesi Muhtarı ve Kurşunlu Spor Kulübü Başkanı Doğan Kosova da beldeye kazandırılan tesis nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kurdeleyi keserek, sahayı hizmete açan Başkan Altepe ve protokol üyeleri daha sonra penaltı atışı yaparak, sahayı kullanıma açmış oldu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni, Bursa'da gerçekleştirilecek
  • 24.07.2016 10:07

Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni, Bursa'da gerçekleştirilecek

Türkiye’de ilk kez yapılacak ‘Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni’ Bursa'da gerçek ...

Bursa sahilleri sağlıklı altyapıya kavuşuyor!
  • 27.03.2016 13:36

Bursa sahilleri sağlıklı altyapıya kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik ve Mudanya sahillerini sağlıklı bir altyapıy ...

Bursa Nilüfer Sitesi'nde kentsel dönüşüm başladı!
  • 27.03.2016 10:51

Bursa Nilüfer Sitesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

18 bin metrekare alanda 6 blok şeklinde tasarlanan dönüşüm projesinde hafriyat b ...

Muradiye Külliyesi’nde son rötuşlar yapılıyor
  • 06.12.2014 14:31

Muradiye Külliyesi’nde son rötuşlar yapılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tahsisi yapılan Muradiye Külliyesi’ndeki 2500 metre ...

“Demirtaş Köprülü Kavşağı Bursa’ya nefes aldıracak”
  • 15.11.2014 14:30

“Demirtaş Köprülü Kavşağı Bursa’ya nefes aldıracak”

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Ulaşılabilir Bursa’ hedefiyle projelendi ...

Bursa'nın şehir içi ulaşımında teleferik dönemi başladı!
  • 06.11.2014 12:58

Bursa'nın şehir içi ulaşımında teleferik dönemi başladı!

Büyükşehir Belediyesi, Uludağ’ın güney yamaçlarında yer alan mahallelerin ulaşım ...