maritbet girişmaritbet
Bursa’da istihdamı artırmak için yeni yatırımlar yapılacak

Bursa’da istihdamı artırmak için yeni yatırımlar yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, henüz büyükşehir yasası gündemde bile yokken ‘gönüllü’ olarak yaptıkları hizmetlerin artık yasal olarak görevleri olduğunu belirtti

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, henüz Büyükşehir yasası gündemde bile yokken ‘gönüllü' olarak yaptıkları hizmetlerin artık yasal olarak görevleri olduğunu belirterek, Keles Süt Ürünleri Tesisinin ardından istihdam alanları oluşturacak yeni tesislerin de yolda olduğunu söyledi.

Orhaneli - Keles - Büyükorhan - Harmancı ve Osmangazi'ye bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği (DAĞ-DER) yönetimi, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek hizmete açılan Dağder Kültür Merkezi'nde düzenlendiği kahvaltılı programda Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a ağırladı. Yaklaşık 15 bin üyeyi temsil eden Dağ-Der'in üzerinde durduğu 4 ana konudan birinin siyasette etkili olmak olduğunu ifade eden Dağ-Der Genel Başkanı Mustafa Bay, dağ ilçelerine yapılan yatırımlar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür etti.

“Yeni yatırımlarımız yolda”
 Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, toplantıda yaptığı konuşmada yerel yönetimlerin önemine dikkati çekti. Daha önce okullara, spor kulüplerine, camilere belediyelerin yardım etmesinin söz konusu olmadığını ve yaptıkları halde kendilerine zimmet çıkarıldığını hatırlatan Başkan Altepe, yerel yönetimlerden gelen Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bu sorunları çok iyi bildiği için yerel yönetimlerin yetkilerini artırdığını kaydetti. Bu yetkiler sayesinde Büyükşehir yasası gündemde bile yokken Bursa'nın dağ ilçelerinde önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Başkan Altepe, “Bugüne kadar dağ ilçelerimizden ne isterdiyse imkanlar ölçüsünde hepsini yaptık. Yolları asfaltladık, park yaptık, belediye hizmet binası yaptık, tarihi köy konaklarını onardık, stadyum yaptık, spor tesisi yaptık. Ancak bu bölgenin en önemli sorunu göç. Bu bölgede istihdam edemediğimiz gençler kente göç ediyor ve bu bölgelerde üretim iyice azalıyor. Bunun için de harekete geçtik ve dağ bölgesine ilk üretim tesisimizi süt ürünleriyle başlattık. Yaklaşık 6 milyon lira harcadığımız tesiste bölge üreticilerinin sütleri işleniyor, üretim teşvik ediliyor. Yine bu bölgeye Et ürünleri tesisi kazandırma çalışmalarımız da sürüyor. Bölgenin sahip olduğu yeraltı kaynakları, pınarları, rüzgarın değerlendirilip enerji elde edilmesi gibi bir çok alanda çalışıyoruz. Bu bölgenin değerlerini en iyi şekilde kullanıp, yine bu bölgeye yatırım olarak geri kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.

Hepimiz farklı bölgelerden geldik
Bursa'nın tam bir cazibe merkezi olduğunu ve fethinden itibaren her bölgeden kente göçlerin yaşandığını dile getiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da “Hepimiz farklı bölgeden buraya geldik ve burada yaşıyoruz. Dolayısıyla hepimiz Bursalıyız. Bizlerin belediye olarak görevi öncelikle Osmangazi'ye sahip çıkmak. Osmangazi'de yaşayan tüm insanlara hizmet götürmek. Gittiğimiz yerleri ihya edip, hep birlikte güzel şartlarda yaşamanın yolunu arıyoruz. Biz hiç kimseye sen oralısın buralısın düşüncesi ile yaklaşmadan hizmetlerimizi sürdürdük. Düşüncemiz Osmangazi'de bir güzellik varsa herkes faydalansın. 823 bin Osmangazili bu hizmetten faydalanıyor. Biz bu bilinçle hizmetlerimizi sürdürüyoruz. İnşallah sizlerin desteğiyle 30 Mart seçimlerinden galip çıkarak dağ köylerimize yapacağımız yatırımlar ile köyden kente göçü durdurup ve kentten köyü başlatacağız” dedi. 

Bursa, kültürlerin harmanı
Başkan Altepe, daha sonra Mardinliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti. Burada derneği Onursal Başkanı Cemil Çağlar ile Dernek Başkanı Hasan Turan ile yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Başkan Altepe, 700 yıldır her coğrafyadan gelen insanlarla Bursa'nın tam bir kültür harmanı olduğunu söyledi. Kültürel değerlerin yaşatılması noktasında önemli bir görev üstlenen hemşeri derneklerinin en önemli sivil toplum kuruluşu olduğunu kaydeden Başkan Altepe, Tahtakale semtinde hizmete açtıkları Anadolu Kültür Merkezi'nde 26 derneğin kültürlerini en iyi şekilde yaşatmasına olarak sağladıklarını kaydetti.

Derneği Onursal Başkanı Cemil Çağlar ile Başkanı Hasan Turan da Bursa'nın yanı sıra Anadolu'nun diğer kentleri ve Balkanlar'a yaptığı hizmetler nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa, demir ağlarla örülüyor
  • 02.03.2016 16:49

Bursa, demir ağlarla örülüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi yerli tramvaylardan oluşan 6 araçlık filosuna, çift ...

İpekböceği ‘MÜSİAD Fuarı’nın gözdesi oldu
  • 30.11.2014 18:30

İpekböceği ‘MÜSİAD Fuarı’nın gözdesi oldu

Türkiye'nin ilk yerli üretimi ‘İpekböceği’ tramvayı İstanbul’da düzenlenen MÜSİA ...

Gemlik Yalı Konağı özgün kimliğine kavuşuyor
  • 04.11.2014 15:41

Gemlik Yalı Konağı özgün kimliğine kavuşuyor

Gemlik Yalı Konağı’nda restorasyon, ilk harcın koyulmasıyla başladı ...

Bursa Yıldırım'da Dağyolu Caddesi genişletildi
  • 11.07.2014 13:49

Bursa Yıldırım'da Dağyolu Caddesi genişletildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 38 binanın yıkılmasıyla genişletilen Davutkadı Dağy ...

Recep Altepe, ‘İsmetiye deresi bölgeye prestij katacak’
  • 05.07.2014 11:07

Recep Altepe, ‘İsmetiye deresi bölgeye prestij katacak’

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Demirtaş İsmetiye Mahallesi’nden geçen İsmetiye Der ...

Bursa’nın Oylat mesire alanı turizme açılacak
  • 14.06.2014 10:10

Bursa’nın Oylat mesire alanı turizme açılacak

Belediye Başkanı Recep Altepe, geçen ay İnegöl Belediye Meclisi kararıyla Büyükş ...