maritbet girişmaritbet
Bursa Büyükşehir Belediyesi hasta yakınları için proje yaptı

Bursa Büyükşehir Belediyesi hasta yakınları için proje yaptı

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde hasta yakınlarının yaşadıkları konaklama sorunu, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin projesi ile çözüme kavuşuyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Hünkar Köşkü'nde bir araya gelerek, Büyükşehir Belediyesi tarafından Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde yaptırılacak ‘Hasta Yakınları Konaklama Oteli' ile İznik Meslek Yüksekokulu kampüsüne kazandırılacak spor tesislerinin protokolünü imzaladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'yı her alanda geleceğe taşırken; BTSO'dan akademik odalara ve üniversitelere kadar tüm kent dinamikleriyle ortak çalışmalarını da sürdürdüklerini ifade etti. Başkan Altepe, ‘Hasta Yakınları Konaklama Oteli'nin Büyükşehir Belediyesi'nin önem verdiği bir sosyal sorumluluk projesi olduğuna dikkati çekerek, “Uludağ Üniversitesi, Bursa'nın en önemli dinamiği ve en büyük güçlerinden biridir. Yaklaşık 50 bini aşan nüfusu ve güçlü eğitim öğretim kadrosuyla birlikte son yıllarda Bursa'nın her türlü sosyal, kültürel, sanatsal, ekonomik alanda tüm çalışmalarına katkı koyan bir kuruluş haline geldi” dedi.
“Uludağ Üniversitesi'nin tüm eksikliklerini gideriyoruz”

Uludağ Üniversitesi'nin her geçen gün Bursa'yla bütünleştiğine işaret eden Başkan Altepe, Uludağ Üniversitesi'nin her türlü uzmanlık çalışmalarında Bursa'ya yer vermesinin önemine işaret ederek, “Büyükşehir Belediyesi olarak Uludağ Üniversitesi'nin eksikliklerinin giderilmesi, altyapısından, yollarına, metronun kampüse ulaşımına kadar her alanda çalışmalar yapıldı, yapılmaya da devam ediliyor. Kampüs içinde açılan ve Uludağ Üniversitesi'ndeki Gıda Mühendisliği bölümü öğrencilerinin çalışmalara katıldığı BESAŞ'ın araştırma geliştirme birimiyle bir yandan eğitime önem verirken bir yandan da Bursa'nın üretimin geliştirileceği ortak bir çalışma yapılıyor. Uludağ Üniversitesi kampüsünde büyük bir ihtiyaç olan ve yıllardır eksikliğinden dolayı insanların sıkıntılar yaşadığı Hasta Yakınları Konaklama Oteli için güzel bir adım daha atıyoruz” dedi.

“Sıkıntılar çözüme kavuşuyor”

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Bursa'nın yanı sıra Güney Marmara ve çevre illere de hizmet veren büyük bir sağlık kuruluşu olduğunu söyleyen Başkan Altepe, “Bin yataklı ve yılda 1 milyonu aşan hastayı ağırlayan hastanede, özellikle uzaktan gelen hastaların yakınlarının kalacak yerleri olmadığından dolayı büyük sıkıntılar yaşadığını biliyoruz. Hastalığın ne zaman geleceği belli olmuyor. Gece yarısı hasta yakınları hastasını kapıp geliyor ama koridorlarda sabahlamak zorunda kalabiliyor. Bunlar da Bursa'ya yakışmayan ve içimizi sızlatan görüntülerdi. Büyükşehir Belediyesi olarak bir an önce sorunu çözmek istedik. Üniversite ile irtibata geçip bu konuda destek verebileceğimizi söyledik. Üniversite de harekete geçti, senato kararı aldı ve belirlenen en güzel yerde yaklaşık bin metrekare alanda tesisi kurmak üzere bizlere yer tahsisi yapılıyor” diye konuştu.

“Tesis Uludağ Üniversitesi'ne değer katacak”

Başkan Altepe, Uludağ Üniversitesi'ne güzel bir tesis kazandırılacağını vurgulayarak, “4 tanesi VIP oda ve 46 oda olmak üzere otel şeklinde güzel bir tesis kazandıracağız. Kaliteli olacak bu tesis en güzel şekilde hizmet verecek. Bu protokolle yer tahsisi gerçekleşmiş oluyor. Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda, yaklaşık 6 ay içinde tamamlanacak. Uludağ Üniversitesi'ne yakışacak bu tesis hem üniversitenin kalitesini artıracak hem de kente gelen hasta yakınlarına güzel bir katkı sağlayacak” dedi.

İznik MYO, spor tesislerine kavuşuyor

Bursa'nın her alanda geliştiğini ve 26 dalda dünyaya örnek olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, Bursa'da gecikmiş olan tesislerin Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırıldığını belirterek, “İznik Meslek Yüksekokulu'nda yapılacak spor tesislerinden de gençlerimiz yararlanacaklar. Futbol, voleybol ve basketbol sahalarının olacağı spor tesislerinden en güzel şekilde faydalanılsın istiyoruz. Bursa olarak bizler de kalitemizi artıralım, kalite kenti olma yolunda Uludağ Üniversitesi ile güzel bir mesafe kat edelim” şeklinde konuştu.

Rektör Dilek'ten Başkan Altepe'ye teşekkür

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek de Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'ya ve Uludağ Üniversitesi'ne değer kattığını söyleyerek, üniversiteye desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti. Uludağ Üniversitesi'nin tarihinde almadığı desteği Başkan Altepe döneminde aldığına dikkati çeken Prof. Dr. Dilek, “Büyükşehir Belediyesi tarafından Uludağ Üniversitesi'ne yapılan yatırımlar da meyve vermeye başladı. Üniversitenin giriş kavşağı çok mükemmel oldu. Giriş kapımız da yine Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor, kısa zamanda bitiyor. Uludağ Üniversitesi'nin iç kampüs yolları yaya yolu ve hatta bisiklet yolu olarak düzenleniyor. Doğal güzellikleriyle bilinen kampüs, bu yatırımlarla birlikte Uludağ Üniversitesi artık Türkiye'nin en güzel kampüs üniversitesi olacak iddiasındadır. BESAŞ tesisinde öğrencilerimiz staj yapıyorlar, akademisyenlerimiz çalışmalarını sürdürüyorlar ve Uludağ Üniversitesi oradan gelir de elde ediyor. Gemlik kampüsümüze de çok güzel spor tesisleri kazandırıldı. Uludağ Üniversitesi'nin ulaşılabilir bir üniversite haline gelmesi ise çok büyük kolaylık sağladı. Böylece Uludağ Üniversitesi kabuğunu da kırmış oluyor” diye konuştu.

“Hasta yakınlarına büyük kolaylık”

Hasta yakınları misafirhanesinin yılda 1 milyon 200 bin hasta gören, 30 bin civarında yatan hastası olan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ihtiyaç duyulan bir tesis olduğunu belirten Prof. Dr. Dilek, “Yaklaşık 50 odalı ve 100 yataklı, sosyal alanları da bulunacak bu tesis hastane yakınında olacağından hasta yakınlarına çok büyük kolaylık sağlayacak. Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projesi çalışmalarından olacağından, kar amaçlı bir kurum da olmayacak. Çok makul, uygun ücretlerle hasta yakınları konaklayabilecekler. Çok güzel ve çok erdemli bir iş bu” dedi.

Prof. Dr. Kamil Dilek, Bursa'nın gözbebeği olan Uludağ Üniversitesi'nin kent için yapılacak tüm hizmetlere destek olacağını da sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Başkan Altepe ile Prof. Dr. Dilek, işbirliği protokolüne imza attı. Törene, Uludağ Üniversitesi rektör yardımcıları ile senato üyeleri de katıldı.

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni, Bursa'da gerçekleştirilecek
  • 24.07.2016 10:07

Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni, Bursa'da gerçekleştirilecek

Türkiye’de ilk kez yapılacak ‘Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni’ Bursa'da gerçek ...

Bursa sahilleri sağlıklı altyapıya kavuşuyor!
  • 27.03.2016 13:36

Bursa sahilleri sağlıklı altyapıya kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik ve Mudanya sahillerini sağlıklı bir altyapıy ...

Bursa Nilüfer Sitesi'nde kentsel dönüşüm başladı!
  • 27.03.2016 10:51

Bursa Nilüfer Sitesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

18 bin metrekare alanda 6 blok şeklinde tasarlanan dönüşüm projesinde hafriyat b ...

Muradiye Külliyesi’nde son rötuşlar yapılıyor
  • 06.12.2014 14:31

Muradiye Külliyesi’nde son rötuşlar yapılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tahsisi yapılan Muradiye Külliyesi’ndeki 2500 metre ...

“Demirtaş Köprülü Kavşağı Bursa’ya nefes aldıracak”
  • 15.11.2014 14:30

“Demirtaş Köprülü Kavşağı Bursa’ya nefes aldıracak”

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Ulaşılabilir Bursa’ hedefiyle projelendi ...

Bursa'nın şehir içi ulaşımında teleferik dönemi başladı!
  • 06.11.2014 12:58

Bursa'nın şehir içi ulaşımında teleferik dönemi başladı!

Büyükşehir Belediyesi, Uludağ’ın güney yamaçlarında yer alan mahallelerin ulaşım ...