maritbet girişmaritbet
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, Türkiye'ye örnek oluyor

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, Türkiye'ye örnek oluyor

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan üst seviyede yöneticiler ile 81 ilin bakanlık temsilcileri, ursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni ziyaret etti

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan üst seviyede yöneticiler ile 81 ilin bakanlık temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi'nce 2 yıl önce kurulan ve Türkiye'nin ilk bilim merkezi olma özelliğini kazanan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni (BTM) ziyaret etti

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan üst seviyede yöneticiler ile 81 ilin bakanlık temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi'nce 2 yıl önce kurulan ve Türkiye'nin ilk bilim merkezi olma özelliğini kazanan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni (BTM) ziyaret etti. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İlyas Aydoğan, Bursa'daki çalışmanın ‘Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısında' gündeme getirileceğini söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müsteşar yardımcıları Ramazan Yıldırım ve İlyas Aydoğan ile 81 ilin bakanlık temsilcileri, Yalovo yolundaki BTM'yi ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve BTM Genel Koordinatörü Rıfat Bakan'ın da eşlik ettiği ziyarette bakanlık temsilcileri, istasyonları tek tek dolaşarak deney yaptı.

Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım, Türkiye'de ilk kez Bursa'daki bilim merkezine ziyaret gerçekleştirdiklerini vurguladı. 81 ildeki temsilcilerle BTM'yi dolaşmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Yıldırım, “Burada gerçekten ecdadımızın bilimle ilgili neler yaptıkları ve insanlığa hangi katkıları sağladıkları noktasında heyecan verici bilgilere, deney imkanlarına ulaşıyoruz” dedi. Bakanlık olarak hedeflerinin bilimi çocuklara sevdirmek ve Türkiye'yi bilim insanları yetiştirerek muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak olduğunu ifade eden Yıldırım, “Başta Bursalılar olmak üzere ailelerimiz buraya çocuklarını getirirlerse; gelecek nesiller adına, ülkemiz ve insanlık adına güzel gelişmeler yaşanacağı kanaatindeyiz” diye konuştu.

Bakanlık Müsteşar Yardımcısı İlyas Aydoğan ise, Türkiye'de ilk kez Bursa'da kurulan bilim merkezi nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti. Bakanlık olarak 2016 yılı sonuna kadar tüm büyükşehirlerde 2023 yılı sonuna kadar da tüm illerde birer bilim merkezi kurma yönünde karar aldıklarını söyleyen Aydoğan, Bursa ve Konya'nın bilim merkezlerini faaliyete başlattığını, Kocaeli ve Kayseri'deki çalışmaların da hızla sürdüğünü ifade etti. Türkiye'de ilk kez Bursa'daki bilim merkezini ziyarete geldiklerini vurgulayan Aydoğan, “Eskiden bu tür kuruluşları sadece izlerdik, gıpta ederdik. Şimdi ise gezebiliyoruz ve dokunarak, deney yaparak bilime ulaşabiliyoruz. Bu mükemmel bir durum” şeklinde konuştu. Müsteşar Yardımcısı İlyas Aydoğan, Bursa'daki çalışmayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısında gündeme getireceklerini, Türkiye'de yapılacak diğer uygulamalarda Bursa'nın incelenmesini talep edeceklerini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, bundan 3-4 yıl önce dönemin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e yaptıkları '81 ile bilim merkezi kurulması yönündeki' teklifin bugün devlet politikası haline gelmesinden gurur duyduklarını söyledi. Bir zamanlar sadece gelişmiş ülkelerde bulunan ve kendilerini heyecanlandıran bilim merkezlerinin daha kapsamlısını Bursa'da hayata geçirmekten gurur duyduklarını belirten Başkan Altepe, “Çocuklarımızın geleceklerini burada planlıyor olmaları, hem kentimizin gelişmesi hem de ülkemiz açısından oldukça önemli” ifadelerini kullandı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bursa İl Temsilcisi M. Latif Deniz de, Büyükşehir Belediyesi'nin Başkan Recep Altepe'nin desteğiyle BTM'yi kurarak Türkiye'de yine bir ilki gerçekleştirdiğini anlattı. Bakanlığın Türkiye genelindeki temsilcilerini Bursa'da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Deniz, “İnanıyorum ki ziyaretçilerimiz burada edindikleri bilgileri illerine götürecekler ve benzer yatırımların kendi bölgelerinde de gerçekleşmesi için gayret sarf edecekler. Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

BTM, örnek çalışmalara imza atmaya devam ediyor
  • 06.10.2014 11:50

BTM, örnek çalışmalara imza atmaya devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bursa Bilim ve Teknoloji Me ...

BTM’ye Uzay ve Havacılık bölümü kurulacak
  • 01.10.2014 17:01

BTM’ye Uzay ve Havacılık bölümü kurulacak

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), her geçen gün yenilikler zincirine yepye ...

Uludağ’da ‘Bilimsel Geceleme’
  • 17.08.2014 10:59

Uludağ’da ‘Bilimsel Geceleme’

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM)tarafından gerçekleştirilen ‘Bilimsel Gece ...

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, Türkiye'ye örnek oluyor
  • 22.06.2014 09:30

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, Türkiye'ye örnek oluyor

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan üst seviyede yöneticiler ile 81 ilin ba ...

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ne hayran kaldılar
  • 17.06.2014 16:53

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ne hayran kaldılar

Bilişim Sektörü İşadamları Derneği (BİSİAD) yönetim kurulu üyeleri, ziyaret etti ...

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin çalışmaları dikkat çekiyor
  • 23.05.2014 15:17

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin çalışmaları dikkat çekiyor

Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden biri olan Bursa Bilim ve Teknoloj ...