maritbet girişmaritbet
Burdur Gölü'nün sulak alan yönetim planına start verildi!

Burdur Gölü'nün sulak alan yönetim planına start verildi!

Mülga Çevre ve Orman Bakanlığı, Burdur Valiliği ve Isparta Valiliği koordinasyonunda hazırlanarak 2008 yılında Ulusal Sulak Alan Komisyonu tarafından onaylanarak 2008-2012 yıllarını kapsayacak şekilde uygulamaya konulan Burdur Gölü Sulak Alan Yönetim Planı’nın revizyon süreci başladı.

 

Mülga Çevre ve Orman Bakanlığı, Burdur Valiliği ve Isparta Valiliği koordinasyonunda hazırlanarak 2008 yılında Ulusal Sulak Alan Komisyonu tarafından onaylanarak 2008-2012 yıllarını kapsayacak şekilde uygulamaya konulan Burdur Gölü Sulak Alan Yönetim Planı'nın revizyon süreci başladı.
 
Birinci 5 yıllık dönemi sona eren Yönetim Planı'nın ikinci 5 yıllık döneminde uygulanacak olan eylem ve faaliyetler 24-25 Ocak 2013 tarihlerinde Burdur Öğretmenevi toplantı salonunda tartışıldı.
 
Çalışmalar, Burdur Vali Yardımcısı Sayın Bülent UYGUR'un Başkanlığında, Orman ve Su İşleri VI. Bölge Müdürü Adnan YILMAZTÜRK, Orman ve Su İşleri VI. Bölge Müdür Yardımcısı M. Tuğrul ŞAHİN, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Hassas Alanlar Daire Başkanlığı Planlama Şube Müdürü S.Hakan ERDEN, Uzman Yasin KÖYCÜ, Senir Belediye Başkanı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, DSİ 18. Bölge Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Burdur İl Şube Müdürü, Burdur Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Burdur İl Özel İdaresi, Burdur İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Burdur İl Jandarma Komutanlığı, Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Burdur Orman İşletme Müdürlüğü, Sivil Toplum Kuruluşları ile diğer kamu kurumlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Öncelikle çalışma kapsamında, revizyon çalışmaları yüklenici firma tarafından yapılan çalışmalar aktarıldı.
 
Ayrıca Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Hassas Alanlar Daire Başkanlığı Planlama Şube Müdürü S.Hakan ERDEN'de Manyas Gölü, Uluabat Gölü, ve Gediz Deltası Sulak Alan Yönetim Planlarının hazırlanması ve uygulanması süreçleri ve deneyimlerinin ardından Burdur Revize Sulak Alan Yönetim Planı Faaliyetlerinin de tamamlanacağını ifade etti.
 
Konuyla ilgisi bulunan kamu kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan teknik çalışma grupları yeni döneme ilişkin çalışmaları yönetim planı için faaliyete dönüştürüldü.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Turistlerin gözdesi Antalya Kemer oldu!
  • 22.10.2020 09:22

Turistlerin gözdesi Antalya Kemer oldu!

KETAV Başkan Yardımcısı Volkan Yorulmaz, turistlerin en çok Antalya Kemer'i terc ...

Çelikbaşlar Konağı, Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi'ne dönüştürüldü!
  • 13.03.2013 13:52

Çelikbaşlar Konağı, Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi'ne dönüştürüldü!

Burdur'da 1920'li yıllarda yapıldığı tahmin edilen Çelikbaşlar Konağı, Türkiye B ...

Burdur Gölü'nün sulak alan yönetim planına start verildi!
  • 10.02.2013 12:06

Burdur Gölü'nün sulak alan yönetim planına start verildi!

Mülga Çevre ve Orman Bakanlığı, Burdur Valiliği ve Isparta Valiliği koordinasyon ...