maritbet girişmaritbet
Borusan Makine ve Güç Sistemleri’nin İzmir’de yeni tesisi açıldı

Borusan Makine ve Güç Sistemleri’nin İzmir’de yeni tesisi açıldı

Bu sene 20.yılını kutlayan Borusan Makina ve Güç Sistemleri’nin İzmir Bölge Müdürlüğü yeni tesislerine taşındı

20.yılını kutlayan Borusan Makina ve Güç Sistemleri (BMGS), inşaat çalışmaları 2013 yılının Şubat ayında başlayan İzmir Bölge Müdürlüğü'nün yeni tesislerini 24 Nisan 2014 Perşembe günü törenle açtı. Bölge Müdürlüğü'nün çalışmalarını yürüteceği yeni tesisler en iyi hizmeti verecek şekilde tasarlandı ve en ileri teknolojilerle donatıldı. Açılış töreninde Caterpillar'ın yeni 336E Hibrid ekskavatörünün lansmanı da yapıldı.  

Açılışa İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, İZSU yetkililerinin yanı sıra Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, Borusan Makina ve Güç Sistemleri İcra Kurulu Başkanı Ercüment İnanç, Borusan Makina ve Güç Sistemleri İcra Kurulu Üyesi, İş Makinaları Direktörü Murat Erkmen, Borusan Makina ve Güç Sistemleri İcra Kurulu Üyesi, Güç Sistemleri Direktörü Tolga Akar ile Borusan Makina ve Güç Sistemleri yöneticileri katıldı.

En son teknoloji 

Şubat 2013 tarihinde inşaatı başlayan ve 9 ay içinde tamamlanan tesis toplam 13.000m2 alanda 2.500 m2 ofis alanı, 500 m2 depo ve 3.500 m2 kapalı servis alanına sahip bulunuyor. Kapalı servis alanında aynı anda 16 makinaya servis imkânı bulunan tesislerde en son teknoloji Caterpillar ekipmanları ile motor, şanzıman, hidrolik ful revizyonları yapılabiliyor. Açık alanlarda da servis ve depolama alanları ile maksimum iş verimliliği sağlanıyor. Tesisler, tüm iş sağlığı ve güvenliği normlarına uygun, çevreye duyarlı ve sıfır atık prensibi ile çalışacak şekilde gerekli ekipman ve sistemlerle donatıldı. İzmir Bölge Müdürlüğü'nün yeni tesislerinde enerji verimliliği ilkesi kapsamında en az tüketim ile en fazla verim alınabilecek ekipmanlar tercih edildi. 

Tesislerde ayrıca tüm Türkiye'deki Cat iş makinalarının teknolojik takibi amaçlı “kondisyon takip merkezi ve 10'ar tonluk 2 adet gezer tavan vinci bulunuyor. Ulaşım bakımından, İzmir'e veya Ege bölgesindeki herhangi bir noktaya en hızlı hizmeti götürebilecek merkezi bir konuma sahip olan BMGS İzmir Bölge Müdürlüğü'nde taşeronlar dâhil toplam 72 kişi istihdam edilecek. 

Ekonomik açıdan akıllı, ekolojik açıdan bilgili bir yardımcı: Cat 336E Hybrid

Kanal kazmaktan kamyon yüklemeye kadar uzanan dönüş yoğunluklu operasyonlar için “kurtarıcı” iş makinası olan Cat 336 uzun süredir dünyanın her yerinde yüksek üretim gerektiren uygulamalarda yüksek performans sağlayan bir üretim aracı olarak kabul görüyor. Şimdi 336E Hybrid' ile birlikte sadece benzeri görülmemiş bir performans düzeyi kazanılmıyor; aynı zamanda yenilikçi Caterpillar hybrid teknolojisi sayesinde sektördeki en yüksek yakıt ekonomisi sağlanıyor.

Yeni hybrid kendi ağırlık sınıfında yüksek performans alanında güçlü bir aileden geliyor. 36 ila 38 tonluk bir iş makinası olan 336E H'nin üretkenlik ve yakıt verimliliği konusunda bir eşi daha bulunmuyor. Bu makina ideal olarak büyük ölçekli inşaat, taş ocağı işleri, kanal kazma ve yüksek hacimli kamyon yükleme görevlerinin yoğun üretimli operasyonlarına uygun gerçek bir ağır sıklet yardımcı sunuyor. En önemlisi, 336E H, aynı yüksek verimi çok daha düşük yakıt maliyetleri ile sağlıyor. Bu başarı birbirleri ile tam bir sinerji içinde çalışan üç teknoloji (ESP pompa, ACS supap ve hybrid dönüş sistemi) sayesinde elde ediliyor.

Borusan Makina ve Güç Sistemleri

20. yılını kutlayan Borusan Makina ve Güç Sistemleri 1994 yılından bu yana Caterpillar'ın Türkiye, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan ve Kırgızistan'daki tek temsilcisi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Ayrıca Metso, Mecalac, Genie, Mantsinen, SITECH, Atlas Copco, SEM, MaK, Olympian, Clyde Union ve NGC gibi markaların distribütörlüğünü yapıyor. 

Borusan Makina ve Güç Sistemleri İstanbul'daki merkezine ek olarak Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir'deki bölge müdürlükleri ve bunlara bağlı Bursa, Diyarbakır, Trabzon, Antalya ve Trakya şubeleriyle faaliyetlerini sürdürüyor. 

Borusan Makina ve Güç Sistemleri satış ve satış sonrası destek hizmetleri, müşterilere verimli ve tasarruflu kullanım olanağı sağlanması için Cat Rental Store kapsamında  0 - 2 yaş arası iş makinası ve tamamlayıcı ürünlerin kiralama hizmeti, sertifikalı ikinci el iş makinası konseptiyle Türkiye'de benzeri olmayan garantili ikinci el hizmeti sağlıyor. Şirket ayrıca, SITECH Eurasia şirketiyle inşaat sektörü ve ağır inşaat makina filolarına tamamen entegre teknolojik çözümler; dizel ve doğalgaz motorlu kojenerasyon, mekanik güç uygulamaları (pompa istasyonları ve kompresör sistemleri) ve acil durum jeneratörleri gibi enerji sistemleri; biyogaz ve çöp gazı anahtar teslimi enerji santralleri; deniz sevk ve yardımcı (jeneratör) dizel motorları; ikinci el jeneratör ünitesi ve kiralama hizmetleri; statik ve dinamik UPS; BESys markası ile enerji ve endüstriyel taahhüt projelerinde elektrik ve otomasyon sistem entegrasyonu; mekanik paketleme kapsamındaki tamamlayıcı ürün ve hizmetler; tüm segmentler için finansman çözümleri sunulması gibi birçok çözümü müşterisine kendi bünyesinde sunuyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Borusan Makina Ankara’da ‘İkinci El Ve Kiralama Merkezi’ni açtı
  • 06.06.2014 11:39

Borusan Makina Ankara’da ‘İkinci El Ve Kiralama Merkezi’ni açtı

Borusan Makina ve Güç Sistemleri’nin Ankara’da kurulan İkinci El ve Kiralama Mer ...

Borusan Makine ve Güç Sistemleri’nin İzmir’de yeni tesisi açıldı
  • 28.04.2014 11:23

Borusan Makine ve Güç Sistemleri’nin İzmir’de yeni tesisi açıldı

Bu sene 20.yılını kutlayan Borusan Makina ve Güç Sistemleri’nin İzmir Bölge Müdü ...

Borusan Makina, iş makineleri sektöründe dünya markalarını Türkiye pazarına sunuyor!
  • 24.09.2013 09:34

Borusan Makina, iş makineleri sektöründe dünya markalarını Türkiye pazarına sunuyor!

Borusan Makina ve Güç Sistemleri, Caterpillar başta olmak üzere iş makineleri se ...

Borusan Makina, üretim kapasitesini ve çeşitliliğini artıracak!
  • 30.07.2013 09:28

Borusan Makina, üretim kapasitesini ve çeşitliliğini artıracak!

Mecalac ile yaptıkları anlaşma sonrasında dar alanlarda çalışabilen etkili ve ko ...