maritbet girişmaritbet
BİTÜDER, su yalıtımının önemini anlatıyor

BİTÜDER, su yalıtımının önemini anlatıyor

Su yalıtımı, binalardaki yaşam konforunu da artırarak sağlıklı ortamlar yaratıyor

Binalarımızı korozyona karşı koruyan ve olası bir depremde ayakta kalmasını sağlayan su yalıtımı, binalardaki yaşam konforunu da artırarak sağlıklı ortamlar yaratıyor. Sunduğu tüm bu faydalara karşılık su yalıtımının önemi ne yazık ki, yeterince anlaşılabilmiş değil… Özellikle depreme karşı sağlam ve konforlu binalar inşa edilmesinin olmazsa olmaz unsurlardan biri olan su yalıtımına dikkat çekmeyi ve kamuoyunu bilinçlendirmeyi misyon edinen Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER), Eskişehir'de düzenlenen seminerde önemli bilgiler paylaştı. 

Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) ile Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen“Binalarda Su Yalıtımının Önemi” konulu seminer, Eskişehir'deki Atışkan Otel'de düzenlendi. Yapı sektöründe faaliyet gösteren firmaları, karar vericileri ve sektörün paydaşlarını buluşturan seminere ilgi büyük oldu. Açılış konuşmasını Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamza Yıldız'ın yaptığı seminer, Eskişehir'de yerel yönetimlerin imar işlerinden sorumlu teknik personel, yapı ile ilgili birçok kurum ve kuruluşun temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti.
Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) Genel Sekreteri Meltem Yılmaz, seminerde yaptığı sunumda; Yapı Kalitesi ve Güvenliği açısından su yalıtımının önemine dikkat çekerken, su yalıtımından maksimum performansın alınmasında doğru malzeme seçiminin önemi ve uygulama sırasında dikkat edilmesi gereken kuralları aktardı. Su yalıtımının amacına ulaşması için binanın özellikleri ve ihtiyaçlarına en uygun malzemenin seçimi büyük önem taşıyor. Meltem Yılmaz, konuşmasında bu konuya vurgu yaparak, tüm karar vericileri Yapı Malzemeleri Yönetmeliği'ne uygunluk ve CE'nin aranması gerektiği konusunda uyardı.  Özellikle Eskişehir'de zemin su basıncının etkisi ile binaların temel duvarlarını korozyonun olumsuz etkisinden korumanın önemine dikkat çeken Yılmaz, bodrum katlarda bina konforunu etkileyen, nem, rutubet, küflenme ile kendini gösteren su yalıtımı eksiklerinin, aslında bina taşıyıcı sistemini de olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekti. Temelleri ve bodrum perde duvarları su yalıtımından yoksun ya da yetersiz binalarda, bina servis ömrünün kısalacağı, bakım onarım masraflarının artacağı ve kısa zamanda güvenli yapı kriterlerini yakalamakta zorlanacağından bahsetti.
Türkiye'deki mevcut binaların yüzde 85'inde su yalıtımı olmadığının bilgisini veren BİTÜDER Genel Sekreteri Meltem Yılmazşunları söyledi: “Büyük bir bölümü deprem tehdidi altında bulunan ülkemizde çok acı tecrübeler yaşadık. Bu acıları tekrar yaşamamak için binalarımızı korozyona karşı su yalıtımı ile korumamız gerekiyor. BİTÜDER olarak kurulduğumuz günden bu yana güvenli binalar için su yalıtımının vazgeçilmez bir unsur olduğunu anlatmak için çalışıyoruz. Gerek sektörle ilgili fuarlara ve konferanslara katılarak gerekse çeşitli seminerler düzenleyerek sektörün karar vericilerini, kanaat önderlerini, sektör profesyonellerini ve tüketicileri su yalıtımının depremle mücadeledeki önemi hakkında bilgilendirmek için çaba harcıyoruz.”
Bina güvenliğinde su yalıtımının üstlendiği rol ve yeniden yapılanma sürecinde sektörün denetimi ve gözetiminin önemi konusunda bilgilendirmelerin de yapıldığı seminer, sektör temsilcilerine eksiklerinin giderilmesi yönünde büyük katkılar sağladı. BİTÜDER, önümüzdeki dönemde de bu tarz bilgilendirme seminerlerine devam edecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

“Florida’da çöken bina, su yalıtımının önemini ortaya koydu”
  • 30.06.2021 09:24

“Florida’da çöken bina, su yalıtımının önemini ortaya koydu”

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu,“Florida’da çöken binanın raporu, su yalıtımının ...

“Kentsel dönüşümle yeni inşa edeceklerimizi korumak zorundayız”
  • 07.01.2021 11:30

“Kentsel dönüşümle yeni inşa edeceklerimizi korumak zorundayız”

İZODER Başkanı Levent Gökçe, “Binalarımızın sadece yüzde 1.5’inde zorunlu su yal ...

Su yalıtımı olmayan binalar depreme karşı dayanmıyor!
  • 27.10.2020 11:03

Su yalıtımı olmayan binalar depreme karşı dayanmıyor!

Son zamanlarda birçok farklı bölgede yaşanan depremler tedirgin ederken, birçok ...

Bakan Koca'dan Muş'a 500 yataklı hastane müjdesi!
  • 12.09.2020 16:45

Bakan Koca'dan Muş'a 500 yataklı hastane müjdesi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Muş için 500 yataklı eğitim ve araştırma hastan ...

'Su yalıtımı ile binaların ömrü 3 kat artacak'
  • 20.11.2017 10:47

'Su yalıtımı ile binaların ömrü 3 kat artacak'

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Leven ...

Ev alırken su yalıtımına dikkat edin!
  • 14.04.2017 17:01

Ev alırken su yalıtımına dikkat edin!

BTM Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Ürkmez su yalıtımı ...