maritbet girişmaritbet
Binali Yıldırım: 2.5 senede 4 kilometrelik köprü yapıyoruz!

Binali Yıldırım: 2.5 senede 4 kilometrelik köprü yapıyoruz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Nerede var 2.5 senede 4 kilometrelik köprüyü yapacak bir babayiğit gösterin bana. Dünyada yok. Bu kadar yoğun çalışıyoruz" dedi

Kocaeli Sanayi Odası'nca (KSO) Beşiskele ilçesindeki bir otelde düzenlenen "Kocaeli Bölgesinde Yapılan Yatırımlar Toplantısı"nda konuşan Yıldırım, dünyadaki bazı ülkelerin üretim gelenekleri olduğunu belirterek, bu doğrultuda belirli bir büyüme modellerinin bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin, asırlardan beri doğu ile batıyı, hem medeniyeti hem de ticaret yollarını birleştirdiğini ifade eden Yıldırım, Türkiye'nin etrafında 25 trilyon dolarlık ekonomik büyüklüğün olduğunu kaydetti.

Yıldırım, Türkiye'nin bir kavşak ülkesi konumunda bulunduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Yıllardan beri yurt içinde göç doğudan batıya gelmiş. Planlanan bir gelişme olmadığı için altyapıda, sorunların arkasından koşuşturarak bugünlere geldik. Bu, bugünün işi değil, 1960'lı yıllardan beri devam ediyor. Ne kadar fazla yol, ne kadar fazla demir yolu, o kadar yoğunlaşma demektir. Çünkü şehirler, fabrikalar herşey yolların etrafında oluşuyor. İktidarın görevi çözüm üretmektir, sızlanmak asla değildir. 11 yıldır da hiç böyle olmadı. Hep çözüm üretmek için çalıştık. Hedef şu olmalı, zenginlik merkezlerini çoğaltmamız lazım. Her bakımdan buna ihtiyacımız var. Yurdun her köşesini şenlendirmek ve öngörülemez problemleri de azaltmak için buna ihtiyacımız var. Bu uzun vadede olacak birşey. 81 vilayeti taşıyan 10 tane vilayetimiz var. 10 vilayet üretecek, 71 vilayet onunla kalkınacak. Bölgeler arası uçurumu kalkınma farkını azaltmak için oralara pozitif ayrımcılık yapmak zorundayız. Sizler daha fazla miktarda fedakarlık yapmaya devam edeceksiniz." 

"Nerede var o babayiğit"

Bakan Yıldırım, İzmit yolunun Bursa'ya bağlandığı zaman bugünkü mevcut trafiği yüzde 30 azaltacaklarını anlatarak, yapılan hesapların bunu gösterdiğini ifade etti.

Buradan geçen trafiğin yüzde 30'unun Ege ve Akdeniz'deki 18 vilayete gittiğini dile getiren Yıldırım, "Trafik çok rahatlayacak. Kocaeli'nin içinden trafik, direkt karşıya geçecek. 3. köprü ve onun devamı kuzey yolu çalışmaları devam ediyor. Nerede var 2.5 senede 4 kilometrelik köprüyü yapacak bir babayiğit gösterin bana. Dünyada yok. Bu kadar yoğun çalışıyoruz" diye konuştu.

Kocaeli'nin sanayi ve istihdam şehri olmasının yanında doğal bir liman olduğuna işaret eden Yıldırım, bölgedeki 100 kilometrede limanların bulunduğunu söyledi.

Yıldırım, her fabrikanın önünde bir liman olmasının dünyada örneğinin olmadığını vurgulayarak, "Burada iş yerim var, burada bir liman yapayım' talep böyle geliyor. İş bitiyor, 'Bakanım üçüncü kişilere de hizmet verme izni verin ne olacak, iskele orada duruyor' böyle talepler" dedi.

"YHT'nin resmi açılışı 29 Ekim değil"

Bakan Yıldırım, bir gazetecinin Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı çalışmalarına ilişkin sorusu üzerine, programlarındaki 29 Ekim'deki açılışın Marmaray'la ilgili olduğunu ifade ederek, bu programda bir değişiklik olmadığını kaydetti.

YHT'nin resmi açılışının 29 Ekim olmadığını ifade eden Yıldırım, bundan sonra hatta ince işlerin yapılacağını belirtti. 

Bakan Yıldırım, çalışmalar kapsamında Tüpraş'ı geçmek için 3-4 ay çalıştıklarına dikkati çekerek, "Her tarafta kazma yaptın mı, öngörmedik birşeyler çıkıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e  çini işlemeli tabak hediye etti.

Kadir Yıldız, İbrahim Aktaş, Murat Paksoy/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye genelinde ulaştırma ve haberleşme sektöründe 319 milyar liralık yatırım yapılacak
  • 17.01.2024 11:25

Türkiye genelinde ulaştırma ve haberleşme sektöründe 319 milyar liralık yatırım yapılacak

2024 Yılı Yatırım Programı'na göre, söz konusu ulaştırma ve haberleşme sektörü y ...

İzmit Körfezi'nin dip çamuru temizleniyor
  • 19.04.2023 14:37

İzmit Körfezi'nin dip çamuru temizleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem ...

Bakan Murat Kurum, Kocaeli'de kentsel dönüşüm projesinde konuştu
  • 19.04.2022 15:17

Bakan Murat Kurum, Kocaeli'de kentsel dönüşüm projesinde konuştu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kocaeli'nin İzmit ilç ...

Bakan Kurum, Gebze Millet Bahçesi'nde incelemelerde bulundu
  • 19.04.2022 12:55

Bakan Kurum, Gebze Millet Bahçesi'nde incelemelerde bulundu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bazı ziyaretlerde bul ...

Kocaeli Büyükderbent Tren İstasyonu açıldı!
  • 11.03.2022 17:28

Kocaeli Büyükderbent Tren İstasyonu açıldı!

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bulunan ve çalışmalar dolayısıyla bir süredir kapa ...

Kocaeli'de, yatay mimari konseptinde yeni konutlar inşa edilecek!
  • 20.11.2021 10:02

Kocaeli'de, yatay mimari konseptinde yeni konutlar inşa edilecek!

Kocaeli'de çarpık kentleşmenin olduğu mahallede yatay mimarili konutlar yapılaca ...