maritbet girişmaritbet
Bilim meraklıları Bursa’da BTM’ye kamp kurdu

Bilim meraklıları Bursa’da BTM’ye kamp kurdu

Bursa Bilim Teknoloji Merkezi’nde düzenlenen ‘Bilimsel Geceleme’ etkinliğine katılan çocuklar geceyi merkeze kurulan çadırlarda geçirdi teleskoplarla gökyüzünü gözlemledi

Gerçek bir gök bilimci olma yolunda önemli bir adım atan öğrencileri kamp yaptıkları BTM'de ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, teorik bilgilerin uygulamaya döküldüğü bu tür etkinliklerle geleceğin bilim adamlarının Bursa'da yetişeceğini söyledi. Gelecek nesillere bilimi sevdirmek ve derslerde verilen teorik eğitimlerin uygulamaya dönüştürülmesine olanak sağlamak için bugüne kadar çok sayıda etkinlik gerçekleştiren Bursa Bilim Teknoloji Merkezi, bu kez bilim meraklısı çocukları ‘Bilimsel Geceleme' etkinliğinde bir araya getirdi. Gece ve gündüz sürelerinin eşit olduğu ekinoks tarihinde düzenlenen etkinliğe yaşları 9 ile 14 arasında değişen ve farklı okullarda eğitim gören 22 öğrenci katıldı. Geceyi BTM içine kurulan çadırlarda geçiren çocuklar, takım çalışması tekniklerinin öğretildiği etkinlik ile eğitime başladı. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astromi ve Uzay Bilimleri Bölümü'nden emekli olan Prof. Dr. Zeynel Tunca ise ‘Gökyüzünü Tanıyorum' etkinliğinde, çocukların gökyüzü, samanyolu ve uzay hakkında merak ettiği sorulara açıklık getirdi. Prof. Dr. Tunca, gökyüzü ve uzay hakkında yanlış bilinen birçok konuya da açıklık getirdi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin yeni yerindeki ilk geceleme etkinliğine katılan öğrencileri ziyaret etti. Öğrencilerle birlikte Prof.Dr. Zeynel Tunca'nın sunumunu dinleyen Başkan Altepe, daha sonra çadırların kurulduğu alana geçirip, burada da öğrencilerle sohbet etti. Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin yeni yerinde faaliyete geçmesinin ardından her gün yüzlerce öğrenciyi ağırladığını, bu talebin ne kadar doğru bir yatırımın hayata geçirilmesinin göstergesi olduğunu belirten Başkan Altepe, “Çocuklarımız artık, kitaplarda öğrendikleri bilgileri burada bizzat uyguluyorlar. Bu gecele etkinliğinde de hem konuları daha detaylı öğreniyorlar hem de gecenin ilerleyen saatlerinde teleskoplarla gökyüzü gözlemi yapıyorlar. Bu tür etkinlikler önümüzdeki süreçte artarak devam edecek” dedi.
Bursa Teknoloji Merkezi

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yalıtım sektörü yeni teknolojilerle büyüyor
  • 24.11.2016 10:00

Yalıtım sektörü yeni teknolojilerle büyüyor

Son yıllarda önemi giderek artan yalıtım sektörü, yeni ürünlerle ve teknolojiler ...

Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni, Bursa'da gerçekleştirilecek
  • 24.07.2016 10:07

Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni, Bursa'da gerçekleştirilecek

Türkiye’de ilk kez yapılacak ‘Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni’ Bursa'da gerçek ...

Bursa sahilleri sağlıklı altyapıya kavuşuyor!
  • 27.03.2016 13:36

Bursa sahilleri sağlıklı altyapıya kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik ve Mudanya sahillerini sağlıklı bir altyapıy ...

Bursa Nilüfer Sitesi'nde kentsel dönüşüm başladı!
  • 27.03.2016 10:51

Bursa Nilüfer Sitesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

18 bin metrekare alanda 6 blok şeklinde tasarlanan dönüşüm projesinde hafriyat b ...

Muradiye Külliyesi’nde son rötuşlar yapılıyor
  • 06.12.2014 14:31

Muradiye Külliyesi’nde son rötuşlar yapılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tahsisi yapılan Muradiye Külliyesi’ndeki 2500 metre ...

“Demirtaş Köprülü Kavşağı Bursa’ya nefes aldıracak”
  • 15.11.2014 14:30

“Demirtaş Köprülü Kavşağı Bursa’ya nefes aldıracak”

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Ulaşılabilir Bursa’ hedefiyle projelendi ...