maritbet girişmaritbet
‘Beyoğlu, dünya turizmi için cazibe merkezi’

‘Beyoğlu, dünya turizmi için cazibe merkezi’

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, cadde ve sokaklarda yapılan çalışmaları yerinde inceledi

Karaköy ve Perşembe Pazarında incelemelerde bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Kültürün, sanatın ve turizmin merkezi olan Beyoğlu, dünya turizmi için cazibe merkezi. Özellikle bölgenin artık bundan daha fazla istifade etmesi gerekiyor.” dedi.

Karaköy ve civarında incelemelerde bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, cadde ve sokaklarda yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Bina cephelerini, yenilenen ve yeni açılan Kafe-Restoran işletmecilerine hayırlı olsun temennisinde bulunan Başkan Demircan, Karaköy esnafıyla bölgenin geleceği hakkında sohbet etti. 

Demircan; Kaldırım işgalleri kötü bir görüntü veriyor

Esnaf ile yeni yapılan cadde ve sokakları değerlendiren Demircan, kaldırım işgallerinin kötü bir görüntü verdiğini artık bundan sonra bu alanların boşaltılması gerektiğini söyledi. Esnafın merak ettiği tüm sorulara tüm içtenliği ile cevap veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, kültürün, sanatın ve turizmin merkezi olan Beyoğlu, dünya turizmi için cazibe merkezi. Özellikle bu bölgenin artık bundan daha fazla istifade etmesi gerekiyor.” dedi.

Demircan; Dünya değişiyor, artık yeni trendler oluşuyor

Karaköy ve Perşembe Pazarı esnafının daha çok açık alanlara kurulan tezgahların ne olacağı sorusuyla karşılaşan Demircan, “Bu müsaadelerin sonu yoktur. Sene sonuna kadar kaldıracağız sözünü vermiştiniz. Dünya değişiyor, artık yeni trendler oluşuyor. Bizde bu değişimden yararlanarak şehrimizi geliştirmek zorundayız.” dedi.

Demircan; Buralar turizme doğru hızlı bir şekilde ilerliyor

Başkan Demircan, işgaliyeyi bir hak olarak görmek, kirasını ve vergisini veren vatandaşa büyük bir haksızlık olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü. “Buraya yeni bir dünya kuruluyor. Bunu fark eden esnafımız binalarını restore ediyor. Yeni oteller, lokantalar, kafeteryalar açılıyor. Buralar turizme doğru hızlı bir şekilde ilerliyor. Piyasa nereye doğru gidiyorsa bizde oraya doğru yönelmek zorundayız. Bu zamana kadar devlet buralarda size göz yumdu. Sizde biliyorsunuz ki bunun sonu yok. İşgaliyeyi bir hak olarak görmek, kirasını veren vatandaşa büyük bir haksızlık olur. Devlet, binalar bakımlı olsun, kiracı kontratlı olsun, çalışanlar sigortalı olsun ister. Sizde biliyorsunuz ki bunun sonu yok ve devlet buna müsaade etmez.” dedi.

Demircan; Yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yer verilebilir

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bu konuda aldığı kararın doğru olduğunu, sokaklardaki işgaliyenin yardıma muhtaç, engelli vatandaşlara verilebileceğini belirten Başkan Demircan, ona da belli bir standardın getirilmesi gerektiğini söyledi. Demircan, sözlerini şöyle tamamladı. “Belirlenen bazı bölgelerde, sadece simitçi ve kestaneci olmak şartıyla, yardıma muhtaç, engelli vatandaşlarımıza ihtiyaca göre yer verilebilir. Bunu da bir karar çerçevesinde sürekli denetleyerek, Beyoğlu'na, İstanbul'a yakışır şehrin dokusunu uygun araç ve kıyafet verilerek yeni bir düzenleme ile hayata geçirilebilir.” dedi. 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Biz bunu hep yapıyoruz!
  • 19.03.2016 16:10

Biz bunu hep yapıyoruz!

Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen MIPIM 2016 Fuarı'na emlaktasondakika.com e ...

Türkiye ‘mavi bayrak’ta dünya ikincisi
  • 22.12.2015 16:40

Türkiye ‘mavi bayrak’ta dünya ikincisi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Öztürk: Mavi bayrak alan plaj ...

Türk sinemasının kalbi Beyoğlu’nda atıyor!
  • 30.11.2014 09:31

Türk sinemasının kalbi Beyoğlu’nda atıyor!

"Türk Sineması'nın 100. Yılında En İyi İlk On'ları Projesi’’ kapsamında, 100 gün ...

Beyoğlu’nun gelişmesine Japon desteği geldi
  • 01.11.2014 11:30

Beyoğlu’nun gelişmesine Japon desteği geldi

Beyoğlu ve Tokyo Arasında Afet Önleme Projesi işbirliği anlaşması imzalandı ...

‘Beyoğlu, dünya turizmi için cazibe merkezi’
  • 29.09.2014 13:31

‘Beyoğlu, dünya turizmi için cazibe merkezi’

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, cadde ve sokaklarda yapılan çalı ...

Tarlabaşı 360, Beyoğlu’nun kurtuluş fişeği oldu
  • 08.03.2014 15:24

Tarlabaşı 360, Beyoğlu’nun kurtuluş fişeği oldu

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a göreve gelmeden önce Başbakan R ...