maritbet girişmaritbet
BASF: Marmaray’ı dünyaya örnek gösteriyoruz

BASF: Marmaray’ı dünyaya örnek gösteriyoruz

BASF yetkilileri Marmaray projesinin dünyaya örnek gösterdiklerini açıkladı

72 milyar Euroluk cirosuyla dünyanın lider kimya şirketi olan BASF, 60'dan fazla ülkede üretim tesisi ve satış merkeziyle 2.3 milyar Euro'luk ciro elde ettiği Yapı Kimyasalları Bölümü'nü oluşturan 30 kadar markasını Master Builders Solutions adını verdiği tek bir marka çatısı altında birleştirdi.

Marter Builders Solutions markasının Türkiye'deki lansmanında konuşan BASF Yapı Kimyasalları Türkiye Genel Müdürü ve Rusya ve BDT Ülkeleri Pazar Yöneticisi Buğra Kavuncu, Marmaray'ın betonun dışarıda hazırlanıp bloklar halinde yerleştirildiği dünyanın en derin yapısı olduğunu hatırlatarak, “Marmaray'da kullanılan yüksek teknolojimizin arkasındayız. Marmaray'ı büyük bir gururla tüm dünyaya örnek gösteriyoruz,” diye konuştu.

Dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa'da 600 metre yükseğe beton pompalayarak yükseklik rekoru, Marmaray'da ise en derine inerek derinlik rekoru kırdıklarını kaydeden Kavuncu, “"Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan İstanbul'daki Marmaray Tüneli gibi önemli projeler, ülkenin sosyal ve ekonomik performansını güçlendiriyor. Küresel teknik bilgimize dayanan ve yerel uzmanlarımız tarafından uygulanan çözümlerle bu ilerlemenin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz" dedi. Türkiye'nin Suudi Arabistan ve Rusya ile birlikte ekonomik gelişim ve inşaat sektörü açısından BASF için Ortadoğu, Afrika ve Orta Asya bölgesi içerisinde en öncelikli ülkelerin başında geldiğini kaydeden Kavuncu, Türkiye'de yürütülen kentsel dönüşüm projelerinin inşaat ve yapı endüstrisi açısından çok değerli fırsatlar içerdiğini, bu projelerde dünyanın kaynaklarını daha az tüketen ileri teknoloji ürünü yapı kimyasalları ile yer almak istediklerini ifade etti. Kavuncu, “İstanbul'un yeni havaalanı, araç geçişi için planlanan Boğaz tüp geçişi, 3. Köprü gibi mega projelerde bulunarak bu amaca en üst düzeyde hizmet edebileceğimize inanıyoruz. BASF olarak global bütçemizden 1.7 milyar Euro'yu AR-GE projeleri için harcıyoruz. Bunda yapı endüstrisinin dünyanın sürdürülebilir geleceğine hizmet edebilecek şekilde dönüşmesine öncü edecek inovasyonlar önemli bir pay alıyor,” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Master Builders Solutions'ın Rusya, Türkiye, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri ve Kazakistan'da pazara sunulması, adı geçen ülkelerde BASF'nin konumunu daha da güçlendirecek. Bu ülkeleri Mayıs 2014'te Afrika, Azerbaycan ve Ürdün takip edecek. BASF Yapı Kimyasalları Bölümü ORA Bölgesi (Ortadoğu, Rusya, Orta Asya ve Afrika) Başkan Yardımcısı Dick Purchase, "Markanın sunulması, kimyasal ürünler tedarikçisinden daha fazlası olduğumuzu vurguluyor. BASF, tüm inşaat sektörü için tercih edilen tek çözüm sağlayıcı olmak üzere ürünlerini ve hizmetlerini tek bir marka altında birleştiriyor. Yeni marka aynı zamanda yapı kimyasalları sektöründe gerçek bir küresel oyuncu olarak konumumuzu vurguluyor" dedi.

Ürün ve hizmet yelpazesinin küresel bir marka altında pazara sunulması, BASF'nin müşterilerini ve iş ortaklarını yüksek kalitede ve tutarlı ürünler ve hizmetlerle desteklemesine yardımcı oluyor. Marka kapsamında pazarlanan ürün ve hizmet portföyü, altyapının yanı sıra binaların yeni inşası, bakımı, tamiri ve renovasyonu için kimyasal çözümler içeriyor. Bunlar arasında beton katkıları, çimento katkıları, madencilik ve tünel açma çözümleri, su yalıtımı sistemleri, beton koruma ve tamir ürünleri, derz dolguları, kendiliğinden yerleşen grout harçları, zemin kaplama sistemleri ve seramik yapıştırıcıları yer alıyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrasya Tüneli’nde BASF tercih edildi
  • 28.04.2017 10:59

Avrasya Tüneli’nde BASF tercih edildi

Avrasya Tüneli Projesi’nin inşasında BASF’nin Master Builders Solutions markalı ...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde BASF tercih edildi
  • 16.11.2016 13:52

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde BASF tercih edildi

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde oluşabilecek korozyon hasarlarına ve kiriş bağlan ...

Osmangazi Köprüsü’nün inşaatında BASF ürünleri kullanıldı
  • 29.09.2016 11:28

Osmangazi Köprüsü’nün inşaatında BASF ürünleri kullanıldı

BASF, aktif deprem bölgesine inşa edilen Osmangazi Köprüsü için özel çözümler ge ...

Bouygues Construction ve BASF’tan inşaat sektörü için işbirliği…
  • 17.11.2014 09:32

Bouygues Construction ve BASF’tan inşaat sektörü için işbirliği…

BASF ve Bouygues Construction, inşaat sektörüne yönelik ortak inovasyon projeler ...

BASF, Paintistanbul 2014’te çevreci çözümlerini sergiledi
  • 25.10.2014 10:45

BASF, Paintistanbul 2014’te çevreci çözümlerini sergiledi

BASF, Paintistanbul 2014’de boya hammaddeleri alanındaki geniş kapsamlı uzmanlığ ...

BASF, Yapı Fuarı Turkeybuild’de ürün portföyünü sergiliyor
  • 07.05.2014 15:08

BASF, Yapı Fuarı Turkeybuild’de ürün portföyünü sergiliyor

BASF, Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da aralarında enerji verimliliğini artır ...