maritbet girişmaritbet
Bağcılar’da belediyeye bir cep kadar yakınsınız

Bağcılar’da belediyeye bir cep kadar yakınsınız

Bağcılar Belediyesi teknolojiyi hizmet sektöründe en hızlı ve verimli kullanan belediye olarak dikkat çekiyor

 “e-belediye”, Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi (EBYS) ve Sanal Operatör ile akıllı belediyecilik uygulamalarını başarıyla hayata geçiren Bağcılar Belediyesi teknolojiyi hizmet sektöründe en hızlı ve verimli kullanan belediye olarak dikkat çekiyor. Bağcılar Belediyesi'nin web sitesi olan “bagcilar.bel.tr” üye sayısını 48 bine çıkarırken, ilçe sakinlerine 95 noktadan güvenli-ücretsiz internet hizmeti sunuluyor. 

Teknolojiyi hizmet sektöründe başarıyla uygulayan Bağcılar Belediyesi'nin web sitesi ile ücretsiz güvenli internet hizmetine ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterdi. 2013 yılında hizmete sunulan “bagcilar.bel.tr”  web sitesinin 16 bin olan üye sayısı 48 bine ulaştı. Günlük üye sayısı 138 olan web sitesini her gün 4 bin 800 kişi ziyaret ediyor.

Yine geçtiğimiz yıl 68 noktada hizmete sunulan güvenli ücretsiz internet hizmeti de ilçe sakinleri tarafından ilgi görüyor. Şu an 95 noktada hizmete sunulan güvenli ücretsiz internet hizmetine en çok Bağcılar Meydan, Sancaktepe Çarşı Caddesi, Dr. Sadık Ahmet Parkı, Kestane Bahçesi ve Yenigün 10. Sokak'ta giriş yapıldı. Bağcılar Belediyesi 46 noktada ücretsiz wifi, 27 noktada kablolu internet ve 22 noktada da halka açık iç ve dışmekan bilgisayar hizmeti sunuyor.

AKILLI KENT ALTYAPISINI OLUŞTURUYORUZ

Bağcılarlıların bilgi ve teknolojiye daha kolay, daha doğru, daha güvenilir ve ücretsiz ulaşmalarına imkan sağladıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, internetin olduğu her yerde belediyecilik hizmetlerini yürütebildiklerini söyledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2012 Yılı Hane Halkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması Sonuçlarına göre; Türkiye'de her 100 evin 47'sinde internet bulunduğunu ifade eden Çağırıcı, şunları söyledi:
“İnternetin bu denli hayatımıza girdiği bir dünyada sosyal belediyecilik anlayışımız gereği; hemşehrilerimize güvenli ve ücretsiz interneti sunmayı önemli bir görev kabul ettik. Biz buna kısaca 3B (Bağcılar Belediyesi Bağlantısı) diyoruz.” 

İlçedeki 80 okulda 7.500 öğrenciye Güvenli ve Bilinçli İnternet Kullanımı Eğitimi verdiklerini de belirten Çağırıcı, Bağcılar'da 21. yüzyıl iletişim altyapısını oluşturmak için çalıştıklarını kaydetti. Akıllı kent altyapısının ilk aşaması olarak güvenli internet projesini hayata geçirdiklerini söyleyen Çağırıcı, “2000'li yılların başından itibaren başlattığımız ‘Akıllı Belediyecilik' uygulamalarını geliştirerek sürdürüyoruz. Belediyemizin bütün birimlerinde EBYS yazılımını kullanıyoruz. Hemşehrilerimiz, EBYS adını verdiğimiz bu sistem üzerinden iletişim merkezimiz olan BİLMER ve internet sitemiz olan bagcilar.bel.tr üzerinden taleplerini iletiyorlar. Bu sistemle, hızlı iletişimin birçok avantajının yanı sıra dijital arşivlemeye geçerek kağıt israfını da minimum düzeye çektik.” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"İstanbul'un 25 yıldaki tüm kazanımları hoyratça harcanıyor"
  • 05.08.2022 10:20

"İstanbul'un 25 yıldaki tüm kazanımları hoyratça harcanıyor"

Bakan Kurum, "Bugün İstanbul emin ellerde değildir. İstanbul'da 25 yıldır hizmet ...

Bağcılar Belediyesi’nden 116 milyon liralık arsa ihalesi!
  • 26.10.2021 10:43

Bağcılar Belediyesi’nden 116 milyon liralık arsa ihalesi!

Bağcılar Belediyesi, 116 milyon lira tahmini bedelle Güneşli'de Gülbahar Caddesi ...

Bağcılar'da binalarda "Asbest yoktur" raporu isteniyor
  • 06.01.2021 17:24

Bağcılar'da binalarda "Asbest yoktur" raporu isteniyor

Bağcılar Belediyesi, kanserojen özelliğe sahip asbestin insan sağlığına zarar ve ...

Bağcılar'da bina dayanıklılık testi başvuruları arttı
  • 23.12.2020 06:45

Bağcılar'da bina dayanıklılık testi başvuruları arttı

İzmir’de meydana gelen 6.6’lık depremin ardından geçen 50 günde 300 kişi, “Bina ...

Bağcılar Belediyesi “Sıfır Atık Belgesi” aldı
  • 13.12.2020 08:30

Bağcılar Belediyesi “Sıfır Atık Belgesi” aldı

Sıfır Atık Yönetim Sistemi kuran Bağcılar Belediyesi, “Sıfır Atık Belgesi” almay ...

449 yıllık Acem Hanı, "Gastronomi Merkezi" olacak
  • 11.08.2020 09:07

449 yıllık Acem Hanı, "Gastronomi Merkezi" olacak

Kastamonu Acem Hanı'nda kurulacak gastronomi merkezinde bölgenin yöresel lezzetl ...