maritbet girişmaritbet
Avrupa’nın ısı  pay ölçer üreticisi Qundis Türkiye'de ofis açtı

Avrupa’nın ısı pay ölçer üreticisi Qundis Türkiye'de ofis açtı

Enerji tasarrufunu hedefleyen ısı pay ölçer cihazlarının dünyadaki bir numaralı üreticisi Qundis, Türkiye ofisini açtı

Her tipteki radyatörden doğru sonuç alabilme özelliğine sahip olan Qundis, Türkiye pazarının da lideri olmayı hedefliyor. Almanya'da kurulu olan Qvedis ve Kundo firmalarının 2009 yılında birleşmesiyle kurulan Qundis, yıllık 70 milyon Euro ciroyla Almanya pazarının liderliğini bulunduruyor. Isı pay ölçer, ısı sayacı, su sayacı ve modüller geliştiren Qundis, dünya genelinde 30'dan fazla ülkede faaliyet gösteriyor. 2007 yılında 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu'nun kabul edilerek konutlarda ısı pay ölçer kullanımının zorunlu hale getirilmesiyle ithalatçı firma olarak Türkiye'ye pazarına giren Qundis, bundan böyle sektördeki payını arttırmayı hedefliyor. Bunun için Türkiye ofisini açan Qundis, pazarda kendi markasıyla varolmayı amaçlıyor.

Qundis Pazarlama ve İş Geliştirme Başkanı Hartmut Michels, Türkiye pazarını keşfetmek ve içinde bulunmak istediklerini belirterek, “Müşterilerimize daha yakından, daha iyi hızlı ve daha iyi hizmet verebilmek için yatırım yaptık” dedi.

Isı pay ölçer kullanımı 7 yılda yüzde 10'larda kaldı

Qundis Türkiye Müdürü Emrah Erken de yasayla birlikte Türkiye'de ısı pay ölçer takılması zorunlu olan bina sayısının 3,5 milyondan fazla olduğunu ancak 7 yılda ısı pay ölçer kullanımının yüzde 10'larda kaldığını anlattı. Her yıl yaklaşık 400 bin konut inşa edildiğine ve bunların yüzde 60'ının Enerji Verimliliği Kanunu'na tabi olduğuna dikkat çeken Erken, “Ancak uygulamada yapılan yanlışlıklar, enerji verimliliğinin doğru anlatılamaması gibi nedenlerle istenilen hedeflere ulaşılamadı” diye konuştu.

Zorunlu eğitim verilecek

Erken, Qundis olarak Çevre Bakanlığı'nca yetkilendirilmiş yaklaşık 60 ölçüm şirketiyle çözüm ortağı olarak çalışacaklarını belirterek, “Teknik sıkıntılar sektörde gerilemeye neden oldu. Düzelmesi için sektörde doğru hizmet vermeyenlerin elenmesi gerek. Bu doğrultuda birlikte çalışacağımız firmalara öncelikle Almanya'dan teknik yetkililerin de katılımıyla eğitim zorunluluğumuz var. Yılda 2 kere de Almanya'daki şirket merkezimizde toplu eğitim veriliyor. Böylelikle ölçümle yapacakları cihaz hakkında tam donanıma sahip olarak son tüketicinin sorularını çözmede daha hızlı olacaklardır” dedi.

Tüketiciye doğru bilgi vermek çok önemli

Qundis Türkiye Müdürü Emrah Erken, evine ısı pay ölçer taktıracakların olan müşterilere ise şu uyarılarda bulundu:
“ Öncelikle servis aldığı firmanın referanslarına dikkat etmeliler. Ürünlerin kalite belgesini kontrol etmeliler. Bu sistemin kalbi, ısı pay ölçerdir. Isı pay ölçerden doğru veri alınmalı ki doğru faturalandırma yapılsın. Pil ömrüne dikkat etmeleri gerek. Qundis markalı ısı pay ölçerlerde uzun ömürlü piller kullanılmaktadır. Bunun için uzun bir ar-ge süreci geçirdik.”

Sistemin nasıl işlemesi gerektiğini biliyoruz

Emrah Erken, kısa dönemde Türkiye'de enerji verimliliğinin önemini anlatabilmeyi amaçladıklarını ifade ederek, “Almanya ve Türkiye, enerjide dışa bağımlı ülkeler. Bu nedenle enerji verimliliği daha da büyük önem taşıyor. Türkiye'de ortam sıcaklığını düşürmek için kaloriferin vanasını kapamak yerine pencere açılıyor. Benzer süreçlerden Almanya'da da geçildi. Sistemin nasıl işlemesi gerektiğini iyi biliyoruz. Partnerlerimizle rakip olmayacağız. Qundis, yüzde 100 üretici ve software geliştiriyor, faturalandırma yapmıyor. Partnerlerimizin başarılı olması ve sektördeki aksaklıkların giderilmesi için destek olacağız” diye konuştu.

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrupa’nın ısı  pay ölçer üreticisi Qundis Türkiye'de ofis açtı
  • 03.04.2014 16:12

Avrupa’nın ısı pay ölçer üreticisi Qundis Türkiye'de ofis açtı

Enerji tasarrufunu hedefleyen ısı pay ölçer cihazlarının dünyadaki bir numaralı ...