maritbet girişmaritbet
Atıl tamirhane ve depolar stüdyoya dönüşüyor!

Atıl tamirhane ve depolar stüdyoya dönüşüyor!

Sanayi bölgelerindeki atıl tamirhane ve depolar Youtube videolarının yeni stüdyosu oldu.

Özellikle gençlerin milyonlarca insana ulaşmak için çektiği YouTube videoları yeni iş kapısı oldu. Girişimciler sanayi bölgelerindeki atıl tamirhane ve depoları stüdyoya dönüştürüyor. Atıl fabrikaların film ve dizi setlerine dönüştürülme trendine tamirhaneler de katıldı. Ama bu kez film ve diziler için değil gençlerin son dönemdeki gözdesi YouTube videoları için.

YÜKSES SESE ŞİKAYET YOK

Maslak ve Kağıthane'deki sanayi siteleri içerisinde bir zamanlar tamirhane olarak çalışan ancak daha sonra atıl hale gelen ya da kapanan tamirhaneleri çekim alanlarına dönüştüren girişimciler, dönüştürdükleri stüdyolarda saatlik kiralamalar yapıp para kazanıyor. Öyle ki, bu trende paralel olarak 'klip/dizi/fotoğraf/video çekimlerine uygun kiralık depo' ifadeleriyle ilanlar, internet sitelerinde boy göstermeye başladı bile.

Maslak Oto Sanayi Sitesi'nde araç tamiri yapan çalışanlar, özellikle yüksek sese karşı sorun yaşanmayan sanayi sitelerinde geniş ve yüksek tavanlı atıl tamirhanelerin uygun fiyatlara kiralanıp Youtube video çekimleri için stüdyoya dönüştürüldüğünü söyledi.

60 BİN LİRAYA STÜDYO

Çalışanların verdiği bilgilere göre pek çok mülk sahibi de stüdyo amaçlı dükkânlarını kiraya vermeye başladı. Kiralar metrekaresine göre aylık 5 bin liradan başlıyor. 30 bin liraya kiralanan büyük metrekareli tamirhaneler de var. Bir süre reklam şirketleri, fotoğraf stüdyoları ve dizi çekimleri için değerlendirilen bu alanlar günün trendi YouTube videoları için de çok uygun alanlar haline gelmiş durumda. Sanayide tamirhaneden bozma bir alanı stüdyoya çeviren girişimci Murat Çorlu'nun verdiği bilgiye göre, YouTube çekimleri için gerekli olan bir stüdyonun maliyeti 60 bin liradan başlıyor. Profesyonel bir stüdyo kurma maliyeti ise ortalama 150 bin lirayı buluyor.

Rakam kullanılan malzemenin kalitesi ve yüksek teknolojili teçhizatlara bağlı olarak değişiyor. Stüdyoların günlük kiralama bedelleri ise ne çekileceğine bağlı. Yarım gün yani 9-12/13 saatleri arasında tek açılı bir video çekimi için alınan rakam 1.500 liradan başlıyor.

Stüdyolar ise çektikleri video yüksek izlenme oranına ulaştıysa bunu örneğin, "Bu stüdyoda çekilen bir videoyu bir günde 100 bin kişi izledi' ibaresiyle kendi reklamı için kullanıp müşteri çekiyor.

Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Atıl tamirhane ve depolar stüdyoya dönüşüyor!
  • 08.11.2020 09:15

Atıl tamirhane ve depolar stüdyoya dönüşüyor!

Sanayi bölgelerindeki atıl tamirhane ve depolar Youtube videolarının yeni stüdyo ...

Yüksek fiyattan halâ beklemede
  • 22.08.2014 11:22

Yüksek fiyattan halâ beklemede

İstanbul'un en değerli hattının ortasında kalan Maslak Oto Sanayi Sitesi kentsel ...

Harun Reşit Özçiçek 400 bin dolara 1929 Ford toplatıyor!
  • 18.12.2012 17:05

Harun Reşit Özçiçek 400 bin dolara 1929 Ford toplatıyor!

Propa İnşaat'ın patronu Harun Reşit Özçiçek 400 bin dolara 1929 model Ford otomo ...