maritbet girişmaritbet
Anadolu Ajansı’nın Gazze ofisi açıldı!

Anadolu Ajansı’nın Gazze ofisi açıldı!

Dünyanın ilk 5 haber ajansından biri olma hedefiyle 100. yıl vizyonunu şekillendiren Anadolu Ajansı, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki yapılanmasına Gazze Bürosunu da kattı

Dünyanın ilk 5 haber ajansından biri olma hedefiyle 100. yıl vizyonunu şekillendiren Anadolu Ajansı, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki yapılanmasına Gazze Bürosunu da kattı.

AA'nın, merkezi Kahire'de bulunan Ortadoğu Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Gazze bürosunun açılış törenine, Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakan Yardımcısı Yusuf Rızka, Gazze Hükümeti Medya Bürosu Başkanı İhab Kusey, Fetih Hareketi Sözcüsü Diyab el-Luh, Filistin Halk Cephesi liderlerinden Rabah Mühenne, Filistin Demokrasi Cephesi liderlerinden Salih Nasır'ın yanı sıra bir çok medya sorumlusu, gazeteci ve yazar katıldı.

"Filistin'in her bölgesinde ofisimiz var"

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, açılış sırasında yaptığı konuşmasında, "Anadolu Ajansı olarak tüm Arap ülkelerine ofis açma çalışmalarımız sürüyor. Şu an Filistin'in her bölgesinde ofisimiz var. Kudüs, Ramallah ve Gazze'de arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Öztürk konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Sizlere Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın selamını getirdim. Gazze'nin sesini dünyaya duyurmak istiyoruz. Sadece üzücü haberler değil, güzel haberler de vermek istiyoruz."

"Umarım Gazze'deki ablukanın kalktığı haberini de ilk biz veririz" diyen Öztürk, AA Gazze bürosunun Türkiye ile Filistin arasında iletişim kurmakta büyük bir rol oynayacağını kaydetti. Emeği geçen herkese teşekkür eden Öztürk, daha sonra davetlilerle birlikte kurdeleyi keserek büronun açılışını yaptı.

"Erdoğan'ı Gazze'de görmek istiyoruz"

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakan Yardımcısı Yusuf Rızka açılış öncesi yaptığı konuşmada, AA'nın bu atılımından duydukları mutluluğu dile getirerek, Gazze hükümetinin AA'nın haberciliğini önemsediğini kaydetti.

Rızka, Türkiye Başbakanı Erdoğan'ı da Gazze'de görmek istediklerini ifade ederek, Türkiye ve Filistin halklarının kardeş halk olduğunu vurguladı.

Fetih Hareketi Sözcüsü Diyab el-Luh da Ramallah'taki Filistin Hükümeti Başbakanı Mahmud Abbas'ın tebriklerini ileterek, Türk halkının Filistin'e gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkürlerini ifade etti.

Açılışın ardından, AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, davetlilere büroyu gezdirdi ve AA'nın çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi.

Gazze'de 15 Nisan 2012'den bu yana faaliyet gösteren AA Gazze Bürosu, 180 metrekare alanda 6 muhabiriyle faaliyet gösterirken Gazze'de günlük ortalama 10 haber, 7 fotoğraf ve 2 görüntü üretiliyor.

Türk-Arap dünyası arasında doğru ve doğrudan haber akışını sağlamak amacıyla kurulan AA Arapça Haberler Koordinatörlüğü, Arapça konuşan ülkelerdeki ofisleri ve temsilcilikleri aracılığıyla yaşanan olayların dünya kamuoyuna 'aracısız' aktarılmasına öncülük etmeyi hedefliyor.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı
  • 22.12.2021 17:19

Bakan Kurum, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Anadolu Ajansı'nın (A ...

Bakan Kurum, AA'nın 101. kuruluş yıl dönümünü kutladı
  • 06.04.2021 17:02

Bakan Kurum, AA'nın 101. kuruluş yıl dönümünü kutladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Anadolu Ajansı'nın (AA) 101. kuruluş yıl ...

Çipli kimlik kartlarının üretileceği merkez görüntülendi
  • 13.03.2016 10:10

Çipli kimlik kartlarının üretileceği merkez görüntülendi

Dağıtımına 14 Mart Pazartesi günü başlanacak olan çipli yeni kimlik kartlarının ...

Anadolu Ajansı Washington Ofisi yarın açılıyor
  • 09.04.2014 14:00

Anadolu Ajansı Washington Ofisi yarın açılıyor

Anadolu Ajansı Amerika Bölge Direktörlüğü Washington Ofisi yarın Başbakan Yardım ...

Anadolu Ajansı Washington Ofisi açılıyor
  • 07.04.2014 11:15

Anadolu Ajansı Washington Ofisi açılıyor

Anadolu Ajansı, 100. yıl hedefleri kapsamında yurtdışı operasyonlarını güçlendir ...

Anadolu Ajansı Londra ofisi Bülent Arınç’ın katılımıyla açıldı
  • 22.02.2014 14:07

Anadolu Ajansı Londra ofisi Bülent Arınç’ın katılımıyla açıldı

AA Londra ofisi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile AA Yönetim Kurulu Başkanı ...