maritbet girişmaritbet
Anadolu Ajansı Londra ofisi Bülent Arınç’ın katılımıyla açıldı

Anadolu Ajansı Londra ofisi Bülent Arınç’ın katılımıyla açıldı

AA Londra ofisi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün katılımıyla açıldı

Anadolu Ajansı'nın küresel yapılanması çerçevesinde Avrupa'daki diplomasi, finans ve spor haberlerinin önemli merkezlerinden biri olacak Londra ofisi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün katılımıyla açıldı. İngiliz siyasetinin kalbi olarak bilinen tarihi Parlamentonu'nun ve bakanlıkların yanı başındaki Londra ofisinin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. Dünyanın ve Avrupa'nın en önemli şehirlerinden biri olan Londra'da ofis açılışının yanı sıra, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde "Anadolu Ajansı Objektifinden Dünya" isimli fotoğraf sergisinin açılışı da yapıladı. 

AA'nın 100. yılında dünyanın ilk beş haber ajansı içinde yer alma hedefine katkı sağlayacak ve AA'nın İngilizce yayını için de önemli merkezlerden biri olacak Londra ofisi, İngiltere'nin yanı sıra Birleşik Krallık'ın diğer bölgeleri olan İskoçya, Kuzey İrlanda ve Galler'deki önemli gelişmeleri de abonelerine duyuracak.

“AA Objektifinden Dünya” sergisi Londra'da açıldı
“Anadolu Ajansı Objektifinden Dünya” sergisi Londra'da açıldı. Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen serginin açılışını AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, AA Yönetim Kurulu Üyesi Refik Korkusuz, Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı ve Yunus Emre Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi yaptı. Açılışta konuşan Öztürk, Yunus Emre Kültür Merkezi'nin Türkiye'nin yurt dışındaki bayrak taşıyıcı kurumlarından biri olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Biz de her gittiğimiz ülkede iş birliği yapıyoruz, dayanışma içerisindeyiz ve bu dayanışma Türkiye'nin gücüne güç katan bir dayanışma haline dönüşüyor. Bu yüzden de Arapça konuşan ülkelerdeki ekiplerimiz Yunus Emre Enstitütlerinde Türkçe öğreniyorlar, bundan son derece mutluyuz.”

Fotoğraf sergisinde, AA'nın dünyanın dört bir tarafından çektiği sıcak haberlerden ve sosyal hayattan eserlerin yer aldığını vurgulayan Öztürk, “Yunus Emre ile eminim Türkiye'nin sesini dünyaya duyurmak için güzel bir işbirliği yapacağız” dedi. Anadolu Ajansı ile TDK'nın çok yakından çalıştığını aktaran Kemal Öztürk, şunları kaydetti:
“Türk diline yeni kelimeler kazandırmak, haberlerde kullanılan bazı kavramların yerine yenisini üretmek veya yabancı dildeki kelimelerin Türkçeye çevrilmesinde TDK ile yakın ilişki kuruyoruz ve AA ile TDK Türk diline önemli katkılar sağlıyor. Biz Kürtçe yayına başladık Türkiye'de, yani 10 sene önce ‘Kürt' demenin yasak olduğu bir ülkeden bahsediyorum. Bu ülkenin ajansı şimdi Kürtçe yayın yapıyor. TDK da Kürtçe sözlük çıkarıyor, nisan ayında sanırım. AA ile TDK bu sefer Kürtçe dilinin gramer yapısına ve gelişmesine katkı sağlayacak birlikte. Hem TDK'nın hem Anadolu Ajansı'nın Kürtçeye olan katkısı bence Türkiye'nin nereden nereye geldiğini gösteren önemli bir işarettir.”

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi de Anadolu Ajansı'nın Türkiye'nin sesini dünyaya, dünyanın sesini de Türkiye'ye duyurduğunu ve AA ile iftihar ettiklerini söyledi. Açılışın ardından AA Genel Müdürü Öztürk, Yunus Emre Kültür Merkezini gezdi. 
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı
  • 22.12.2021 17:19

Bakan Kurum, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Anadolu Ajansı'nın (A ...

Depremzedeler sıcak illere...
  • 17.11.2011 12:54

Depremzedeler sıcak illere...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Van depremi depremzedelerinin sıcak illere taş ...

Bakan Kurum, AA'nın 101. kuruluş yıl dönümünü kutladı
  • 06.04.2021 17:02

Bakan Kurum, AA'nın 101. kuruluş yıl dönümünü kutladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Anadolu Ajansı'nın (AA) 101. kuruluş yıl ...

Çipli kimlik kartlarının üretileceği merkez görüntülendi
  • 13.03.2016 10:10

Çipli kimlik kartlarının üretileceği merkez görüntülendi

Dağıtımına 14 Mart Pazartesi günü başlanacak olan çipli yeni kimlik kartlarının ...

Bülent Arınç bayramı Bursa'da karşıladı
  • 28.07.2014 11:30

Bülent Arınç bayramı Bursa'da karşıladı

Bayram namazını Ulu Cami'de kılan Arınç, namazın ardından vatandaşlarla bayramla ...

Bursa'daki teleferiğin resmi açılışını Bülent Arınç yapacak
  • 16.06.2014 17:41

Bursa'daki teleferiğin resmi açılışını Bülent Arınç yapacak

Bursa Uludağ’daki 7 Haziran’da yolculu seferlere başlayan teleferiğin resmi açıl ...