maritbet girişmaritbet
Ağva, İstanbul’un Bodrum’u olacak!

Ağva, İstanbul’un Bodrum’u olacak!

Yıllardır uyuyan hazine olan ve yeni projelerle tatil bölgesi olmaya hazırlanan Şile'de çalışmalar başladı.

İstanbul'a yapılacak yeni köprü ve Karadeniz otobanına yakınlığı ile hareketlenen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul için söylediği iki yeni şehirden biri olan Şile, Türkiye'nin yeni turizm merkezi olmaya hazırlanıyor.

Şile'nin özellikle Ağva bölgesi için önemli büyüklükte projeler hazır bile. Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu'nun “İstanbul'un Bodrum'u yapacağız” dediği bu bölgeye tatil köyleri, eğlence merkezleri, oteller, plajlar ve turistik tesisler yapılacak. Sayısız eğlence mekanı, hareketli gece hayatı ve lüks turizm tesisleri ile adeta Bodrum İstanbul'a gelecek.

İstanbul'un şu an en bakir, ağaçlık ve denize yakın bölgesi Şile-Ağva gelişen 3. köprü projesi ve Karadeniz otobanının yakınından geçmesi ile çok cazip bir yatırım bölgesi haline gelmiş durumda.

Bu gelişmeyle ilgili olarak inşaat firmalarını uyaran Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu;

“Bize konut projesi getirmeyin. Bu bölgeyi sadece turizm bölgesi yapacağız ve İstanbul'un Bodrum'u haline getireceğiz” dedi. Can Tabakoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüştüklerini belirterek;

“Ağva bölgesinde özelikle Göçe, Değirmençayırı, Şuayipli, Kurfallı ve Geredeli bölgelerine turizm imarı verildi. Bu bölgeye Bodrum gibi turizm tesisleri açtırma fikrinde kararlıyız. Birçok inşaat firmasının şimdiden tatil köyü, otel, eğlence merkezi projesi hazırladığını biliyoruz. İnşaat firmaları bölgemizi yakından takip ediyor. Şehre yakınlığı, doğayla iç içe coğrafyası, denizi ve tertemiz havası ile hem yakın hem de ucuz tatil imkânı sunan Ağva, talepkarları ile birlikte ortaya koyduğu performansla Türkiye'nin yeni turizm bölgesi olmaya aday. Belediye olarak planlamalara başladık” diyor.

İstanbul'un her yerinden yaklaşık bir saatte ulaşılabilecek mesafede olan Şile, özellikle İstanbul'da yaşayanların yararlanacağı bir turizm ve eğlence bölgesi olacak.

Uzmanlar, kısa süre içinde bitirilmesi planlanan Karadeniz Otobanı ile daha da hareketlenecek olan bölgenin Ağva – Şile – Garipçe – Çatalca ekseninde büyüyeceğini, yapılacak yeni yollarla, iş saatlerinde Şile'den Maslak'a ulaşımın çok daha kısa süreceğini belirtiyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ağva, İstanbul’un Bodrum’u olacak!
  • 24.09.2012 13:56

Ağva, İstanbul’un Bodrum’u olacak!

Yıllardır uyuyan hazine olan ve yeni projelerle tatil bölgesi olmaya hazırlanan ...

TOKİ, Ağva’daki Göksu ve Yeşilçay derelerine komşu mu oluyor?
  • 06.08.2012 14:36

TOKİ, Ağva’daki Göksu ve Yeşilçay derelerine komşu mu oluyor?

Rahşan Gülşan, Habertürk Gazetesi’ndeki köşesinde TOKİ’nin Ağva bölgesinde de ça ...

Manşar Konakları’nda 325 bin TL'ye daire sahibi olabilirsiniz!
  • 06.10.2010 00:17

Manşar Konakları’nda 325 bin TL'ye daire sahibi olabilirsiniz!

İstanbul’a bir saat mesafede, doğanın cennet köşesi Ağva’da bulunan Manşar Konak ...