maritbet girişmaritbet
Afet Yönetimi Fuarı, 22-24 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde yapılacak!

Afet Yönetimi Fuarı, 22-24 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde yapılacak!

Türkiye'nin ilk "Afet Yönetimi Fuarı", Trio Uluslar arası Fuarcılık tarafından 22-24 Kasım 2012' de İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenleniyor

 

Ülkemizde afet alanında faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği, Türkiye'nin ilk "Afet Yönetimi Fuarı", 22-24 Kasım tarihleri arasında Yeşilköy, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenleniyor.
 
"Trio Uluslar arası Fuarcılık" tarafından organize edilen fuarda, afet yönetimi için gerekli tüm malzeme ve ekipmanlar sergilenecek.
 
Fuarda sergilenecek ürün ve hizmetlerden başlıcaları; Arama Kurtarma,  İlk Yardım, Acil Durum, Afet Erken Uyarı Sistemleri, Denetim Teknolojileri, Kesme ve Ayırma, Kurtarma ve Kazı,  Tıbbi Yardım, Endüstriyel Sağlık ve Güvenlik, Kişisel Koruma, Su Altı ve Üstü Arama-Kurtarma, Havadan Mücadele, Sivil Savunma ve Korunma için Lojistik, Yangın Önleyici,  Durdurucu, Geciktirici, Söndürücü ve Görüntüleme, Kontrol, Alarm Sistemleri, Yangın ve İtfaiye Araç Trafik Güvenlik, Jeneratörler, Bataryalar ve Şarj Sistemleri, Algılama, Ölçüm, Analiz ve Temizleme Cihazları malzemeleri ve ekipmanları olarak belirtiliyor.
Fuarın ziyaretçi profilini ağırlıklı kamu kuruluşları oluşturuyor!!
 
Fuarın ziyaretçi profilinde ise, acil durum ve afet koordinasyon merkezleri, profesyonel ilk yardım organizasyonları, sivil savunma organizasyonları, belediyeler, valilik ve kaymakamlıklar, organize sanayi bölge müdürlükleri, TSK, emniyet teşkilatı, ticaret ve sanayi odaları, konsolosluklar, büyükelçilikler, ticari ataşelikler, eğitim Kurumları, üniversiteler, yapı-inşaat- taahhüt firmaları, mimarlar ve mühendisler, alışveriş Merkezleri, iş merkezleri yönetimleri ve sektör dernekleri olacak.
Fuar süresince  konusunda uluslar arası üne sahip yabancı konuşmacıların da yer alacağı paneller düzenlenecek !!
22 Kasım Perşembe günü, "Afetlerde Basın Etiği" ve "Afetlerde Önlemler ve Koordinasyon" konularında iki ayrı panel düzenlenecek.
 
23 Kasım' da düzenlenen panelde ise bu kez, " Afet Psikolojisi" masaya yatırılacak.
Japonya Kyoto Üniversitesinden PROF.MASAYOSHI NAKASHIMA panel için İstanbul' da olacak.
Panellere konuşmacı olarak yurtiçi ve dışından önemli isimler katılıyor. PROF.MASAYOSHI NAKASHIMA (Afetten Koruma Araştırma Enstitüsü Japonya Kyoto Üniversite'nde Profesör), PROF.DR. ALİ OSMAN ÖNCEL (Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Bölüm Başkanı ), DR. MERT AKCANBAŞ ( Afet ve Kurban Psikolojisi – Travma Sonrası Stres Bozuklukları El kitabı isimli bilimsel yapıtıyla tanınıyor,) PROF. DR. HALİL MURAT ÖZLER (İstanbul Üniversitesi Jeoloji Bölümü), HASAN ALİ GÖNCÜ (Uzman Rehber Psikolojik Danışman, Fatih Üniversitesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi) ,  PSİKOLOG ASİYE NURNİHAN AKKOYUN (Fatih Üniversitesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi) , DR. ASENA YURTSEVER (İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü. 1999 Marmara depremi sonrası 2,5 yıl travma mağdurları ile çalıştı.)
 
STK'lardan önemli destek..
 
Profesyonellere yönelik olmasına rağmen, fuar boyunca yapılacak çeşitli etkinlik ve tatbikatlar nedeniyle fuarın halk tarafından da ilgi görmesi bekleniyor.
Fuarın en büyük destekçisi "Kimse Yok mu Derneği".. Ayrıca, AKA, GEA, AKUT, TRAC, LİDAM, NESAR, ACAT, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve İTÜ Afet Yönetimi Uygulama Araştırma Merkezi de fuara katılan diğer sivil toplum dernekleri arasında yer alıyor.
 
Trio Fuarcılık Gn. Md.Mustafa Cingöz, "Afetler konusunda yönetebilirlik temel prensiptir"
 
Organizatör firma Trio' nun Gn.Md'ü  Mustafa Cingöz, dünyanın yükselen değeri ve coğrafyasının tartışmasız lideri Türkiye' de bir Afet Yönetimi Konferans ve Fuarı yapmak, gerek ülke gerçekleri gerekse de tarihi misyonu nedeniyle bir zorunluluk halini aldığını ve bundan yola çıkarak bu organizasyonu başlattıklarını belirtiyor.
 
Hemen her konuda olduğu gibi afetler konusunda da yönetebilirlik temel prensip olduğuna dikkat çeken Cingöz, "Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre dünyada her yıl 66,5 milyon çocuk afetlerden etkilenmektedir. Eşsiz ve stratejik bir konumda olan ülkemiz tektonik oluşumu, jeolojik yapısı ve meteorolojik özellikleriyle maalesef çeşitli afet tehlikeleri ile her zaman karşı karşıyadır. Sismik açıdan dünyanın en aktif bölgelerinden birinde yer alan Türkiye'de nüfusun % 70'i deprem riski yüksek yerlerde yaşamaktadır. Son yüzyıl içerisinde 100.000 insanını afetlerde kaybeden milletimiz, 200.000' den fazla insanının sakat kalması acısını yaşamıştır. Sadece son 20 yılda yaşanılan afetler nedeniyle uğranılan doğrudan ekonomik kaybın 20 milyar USD'nin üzerinde olduğu tahmin edilmektedir" açıklamasını yapıyor.
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İFM'nin toplam kapalı fuar alanı 225 bin metrekareye çıkacak
  • 03.01.2023 11:04

İFM'nin toplam kapalı fuar alanı 225 bin metrekareye çıkacak

İstanbul Yeşilköy'de 11 salonun bulunduğu İstanbul Fuar Merkezi (İFM), kapalı fu ...

İstanbul Fuar Merkezi'nin akıbeti belli oldu!
  • 16.08.2021 10:34

İstanbul Fuar Merkezi'nin akıbeti belli oldu!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, 'İstanbul Dünya Ticaret Merk ...

ICCI enerji fuarına geri sayım başladı!
  • 17.04.2017 14:54

ICCI enerji fuarına geri sayım başladı!

ICCI-Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, 03-05 Mayıs tarihleri ara ...

TUNNEL EXPO Fuarı 1 Eylül'de başlıyor
  • 24.08.2016 15:17

TUNNEL EXPO Fuarı 1 Eylül'de başlıyor

Türkiye’nin Tünel ve Tünel Yapım kavramlarını tanımasını sağlayan TUNNEL EXPO, 2 ...

Dev fuar projesinin maketi MIPIM'de sergilendi!
  • 16.03.2016 14:12

Dev fuar projesinin maketi MIPIM'de sergilendi!

İstanbul'da 500 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek ve 700 bin metrekar ...

İstanbul'a 500 milyon dolarlık fuar yatırımı!
  • 21.10.2015 16:03

İstanbul'a 500 milyon dolarlık fuar yatırımı!

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi, yeni yatırımıyla Türkiye'nin en büyük fuar alanı ...