maritbet girişmaritbet
ABD’de konut başlangıçları çakıldı

ABD’de konut başlangıçları çakıldı

ABD'de konut başlangıçları Ekim ayında yüzde 11 ile beklenenden hızlı düştü.

ABD'de Ekim ayı konut başlangıçları, bina inşaatlarındaki azalma ve konut inşaatlarındaki düzensiz büyümenin etkisiyle, hızlı düştü. Konut başlangıçları Ekim ayında yüzde 11 düşerek, yıllıklandırılmış olarak Mart'tan bu yana en düşük olan 1.06 milyon düzeyine indi. ABD Ticaret Bakanlığı tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre bir önceki aya ait veri, 1.19 milyon seviyesine revize edildi. Ekonomistlerin medyan tahmini 1.16 seviyesinde gerçekleşti.

‘İŞGÜCÜ PİYASASINDAKİ ARTIŞA BAĞLI'

Veriler, istikrarlı istihdam artışı ve ucuz borçlanma maliyetiyle desteklenen emlak piyasasının, daha sürdürülebilir bir aşamaya geçtiği izlenimi uyandırıyor. Daha hızlı ücret artışının olduğu bir işgücü piyasası, konut satışları için itici güç anlamına geliyor. New York'ta TD Securities LLC'den Millan Mulraine, “Dayanılan temeller hala elverişli görünüyor ve bunların çoğu işgücü piyasasındaki artışa bağlı” dedi.

İNŞAAT İZİNLERİ YÜZDE 4.1 ARTTI

Ekonomistlerin tahminleri, Eylül ayındaki 1.21 milyonluk verinin ardından, 1.06 milyon ile 1.25 milyon arasında yer aldı. Gelecek inşaatların bir göstergesi olan inşaat izinleri, yüzde 4.1 artarak yıllıklandırılmış olarak 1.15 milyon düzeyinde geldi. Yükselişe, Aralık 2007'den bu yana en güçlü gelen 711,000 düzeyindeki müstakil ev başvurularındaki artış öncülük etti. Konut başlangıçlarında geçen ay görülen düşüşte, çok ailenin oturduğu konut binası inşaatlarındaki yüzde 25.1'lik azalma etkili olmuştu.  Daha önceki yıllarda konut başlangıçlarına öncülük eden bu veri, volatil olma eğilimde.

(Bloomberg)

 

Yorum Yaz