maritbet girişmaritbet
3. Köprü ve 3. Havalimanı İstanbul'da hangi bölgeyi uçurdu?

3. Köprü ve 3. Havalimanı İstanbul'da hangi bölgeyi uçurdu?

Göktürk- Kemerburgaz aksı yeni yatırımlarla değerine değer kattı, inşaat sektörünün ana merkezi oldu

Türk ekonomisinin lokomotifi inşaat ve gayrimenkul sektörü hareketli günler geçirmeye devam ediyor. İstanbul'un merkezi noktaları başta olmak üzere tüm bölgeler yatırımcılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Eyüp'e bağlı Göktürk-Kemerburgaz aksı da şehir merkezine yakınlığının yanı sıra doğa ile iç içe konuma sahip olması nedeniyle dikkat çeken bölgelerin başında geliyor. Son 10 yıllık süreçte büyük bir gelişim içerisinde olan Göktürk bölgesi yatay bir yükseliş içerisinde.

Az katlı yapılar ve villaların ağırlıklı olduğu bölgenin değerine değer katan diğer bir etken 2B arazileri, 3. Köprü ve 3. Havalimanı. Ayrıca her geçen gün yeni bir ulaşım aksının eklenmesi ve bölgeye gelmesi planlanan metro projesi Göktürk'ü öne çıkaran diğer etkenler arasında. 

Kemerburgaz 18. Madde'yi bekliyor

Tatlı Gayrimenkul Genel Müdürü Mehmet Turanlı, Göktürk bölgesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bölgede inşaat arzı bulunmadığı için 7-8 senedir büyük bir tırmanış içerisinde olduğunu söyleyen Turanlı ‘Hızlı yükselişin sebebi arsa stoğunun bulunmaması ancak bu sorun çözülmek üzere. Kemerburgaz'daki 18. Madde sorununda sona yaklaşıldı ve bu bölgede imara açılacak' dedi. Turanlı ayrıca yeni köprü ve havalimanı projelerinin bölgeyi uçuşa geçirdiğini belirtti.

2B'ler bölgeyi uçuracak

Göktürk ve Kemerburgaz ikilisinin birbirlerine büyük katkı sağlayacağını dile getiren Turanlı ‘Bölgedeki 2B'lerin imara açılıyor olması 650-700 bin metrekarelik satılabilir konut alanını ortaya çıkaracak. Bu da yaklaşık 5 bin yeni daire yapar' diye konuştu. 2B arazileri için imara açılma süresinin 1-2 seneyi bulabileceğine dikkat çeken Mehmet Turanlı ‘Bu rakam korkutucu değil çünkü köprü ve havalimanının açılış sürelerine denk geliyor. Göktürk, bu iki dev yatırımla paralel olarak ilerliyor' diye konuştu. Turanlı ayrıca 2B'lerde emsal oranının 1 olacağını söyledi. 

Emlakçılar ne diyor?

Göktürk bölgesinde tapulu arsa kalmadığına dikkat çeken bölge emlakçıları 2B arazilerinin yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Rayiç bedel veya mülk sahibinin belirlediği fiyatlardan satış yapılan 2B'lere büyük inşaat firmalarının talip olduğu hatta birçok firmanın satın alma gerçekleştirdiğini belirten bölge emlakçıları 340 bin liralık dairenin 3 ay içerisinde 420 bin liradan satıldığını, bölgedeki en düşük 2+1 kirasının ise 1000 lira seviyelerinde olduğunu söylüyor. 

İnşaatçılar 2B'ye büyük paralar ödüyor

Emlakçıların özellikle dikkat çektiği nokta ise 3. Köprü ve 3. Havalimanı. Ulaşım olarak çok kolay bir noktada yer alan Göktürk'ün değeri devlet destekli yatırımlarla birlikte artış yaşamaya devam ediyor. Ayrıca bölgede yaşayan ünlülerin de bölgeye büyük değer kattığı söyleniyor. Bölgede yer alan 2B arazileri için inşaat firmalarının büyük paralar ödediği gelen bilgiler arasında.

Konut projeleri dikkat çekiyor

Göktürk bölgesi son yıllardaki gelişiminin büyük bir bölümünü inşaat ve gayrimenkul sektörüne borçlu. Yapılan konut yatırımları bölgeyi uçuran en büyük etken. Konsept olarak villa ve yatay konsepte sahip olan bölgede tamamlanmış ve satışı devam eden projeler bulunuyor. 

Göktürk Yalın Evler

8 bin 600 metrekare alan üzerinde inşa edilen ve 146 konut şeklinde tasarlanan Göktürk Yalın Evler projesinde fiyatlar 252 bin dolardan başlıyor. Yüzde 60'a yakını satılan projede metrekare birim fiyatları 2 bin 800 dolar ile 3 bin 500 dolar arasında değişiyor. Yeşil alanlarıyla dikkat çeken proje Ağustos 2014'te teslim edilecek.

Aya Göktürk

6 bin metrekare arsa üzerinde 86 konut şeklinde inşa edilen projede en uygun fiyat 350 bin dolar. Metrekare birim satış fiyatının 3 bin dolar seviyelerinde olduğu Aya Göktürk'te 3 bin 500 dolarlık konut 2 bin 500 lira kira getiriyor. Hemen teslim projenin altında Yapıkur imzası bulunuyor.

Modernista

Yüzde 50'sine yakın bölümü satılan proje Akro Yapı imzası taşıyor. Fiyatların 550 bin dolar seviyelerinden başladığı Modernista'da teslimler 30 Haziran'da gerçekleştirilecek. 7 bin metrekare alanda inşa edilen ve 32 konut bulunan projede 1+1 daireler tükendi.

Gaia Premium Houses

Akro Yapı ile Uçar Gayrimenkul ortaklığında hayata geçirilen proje 11 dönüm üzerinde 54 konut şeklinde yükseliyor. Haziran'da teslimleri gerçekleştirilecek olan projede son 12 daire satışta. Yüzde 80 seviyelerinde satış gerçekleşen Gaia'da fiyatlar 740 bin liradan başlangıç gösteriyor. 

Kemer Country

Bölgenin çehresini değiştiren dev proje Kemer Country'de ikinci elden satışlar devam ediyor. Villaların 1 milyon 250 bin dolardan başladığı projede ikiz villalar 1 milyon 750 bin dolar ile 2 milyon 250 bin dolar arasında değişiyor. Müstakil evlerin fiyatları 2 milyon 500 bin dolardan başlayıp 6 milyon euro seviyelerine kadar yükseliyor. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Göktürk’ün yeni konut projesi Koray Bianco satışta!
  • 30.01.2019 11:16

Göktürk’ün yeni konut projesi Koray Bianco satışta!

3. Havalimanı projesiyle değerine değer katan Göktürk'te hayata geçirilecek olan ...

Göktürk'teki 49 milyon liralık ihale için tarih belli oldu!
  • 25.02.2018 02:58

Göktürk'teki 49 milyon liralık ihale için tarih belli oldu!

İstanbul Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk'teki arsasını 49 milyon 564 bin lira bed ...

3. Havalimanı'yla Göktürk ve Kemerburgaz'a ilgi arttı!
  • 24.12.2017 10:39

3. Havalimanı'yla Göktürk ve Kemerburgaz'a ilgi arttı!

Gün İnşaat'ın patronu Yüksel Günver, 3. Havalimanı projesiyle birlikte Göktürk v ...

3. Köprü ve 3. Havalimanı İstanbul'da hangi bölgeyi uçurdu?
  • 29.05.2014 10:07

3. Köprü ve 3. Havalimanı İstanbul'da hangi bölgeyi uçurdu?

Göktürk- Kemerburgaz aksı yeni yatırımlarla değerine değer kattı, inşaat sektörü ...

Lüks projelerin yeni adresi Göktürk
  • 11.11.2013 12:27

Lüks projelerin yeni adresi Göktürk

Yeni ve lüks konut projeleriyle dikkat çeken Göktürk, aynı zamanda 2B arazilerin ...

Göktürk Kemercity 4’te 243 bin liranda başlayan fiyatlarla!
  • 23.06.2013 08:12

Göktürk Kemercity 4’te 243 bin liranda başlayan fiyatlarla!

Gün İnşaat, Kemercity projesinin dördüncü etabı için çalışmalara başladı. Projed ...