maritbet girişmaritbet
Systemair HSK, okullarda havalandırmanın önemine dikkat çekiyor

Systemair HSK, okullarda havalandırmanın önemine dikkat çekiyor

İklimlendirme sektörünün öncüsü Systemair HSK, toplum sağlığı için okullarda sağlıklı havalandırmanın önemine dikkat çekiyor.

Pandemiyle birlikte önemi artan iç hava sağlığı konusunda kamuoyunu bilinçlendirme çalışmaları yürüten Systemair HSK, kademeli olarak açılan okullarda sağlıklı havalandırmanın önemine dikkat çekiyor. Toplum sağlığı açısından büyük önem taşıyan okullarda alınan sosyal mesafe ve hijyen önlemlerinin yanı sıra mekânların sağlıklı havalandırma sistemlerine de sahip olması gerektiğini vurgulayan Systemair HSK Genel Müdürü Ayça Eroğlu, kapalı alanlardaki iklimlendirme koşullarının endişe oluşturmaya devam ettiğini vurguladı. Eroğlu; okullarda kirletici kaynakların azaltılması, havanın daha fazla ve verimli filtrelerden geçirilmesi, havalandırma sistemlerinin bakımımın doğru ve zamanında yapılması gibi pek çok faktöre dikkat edilmesinin şart olduğunu söyledi. 

Tüm dünyayı bir senedir etkisi altına alan Covid-19 pandemisiyle birlikte eğitim hayatı da büyük bir dönüşüme uğradı. İller bazında kademeli olarak okullara dönmeye başlayan ve sınavlara giren öğrenciler, öğretmenler, veliler iç ortam hava sağlığı konusunda endişe duyuyor. İç mekânlardaki hava kalitesinin artırılmasının toplum sağlığı için kritik düzeyde önem taşıyan bir gereklilik olduğunu söyleyen Systemair HSK Genel Müdürü Ayça Eroğlu, okullardaki iklimlendirme sistemlerinin önemine dikkat çekti.  

Virüs yayılımının azaltılması için mekanik havalandırma sistemleri tercih edilmeli

Mekanik havalandırma sistemi olmayan birçok sınıfta pencere ve kapıların açık şekilde derslerin yapıldığını ve bu durumun soğuk rüzgâr ve ısı değişimi nedeniyle öğrenci ve öğretmenlerin hasta olmasına neden olduğunu söyleyen Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Okullarda yeterli taze havanın sağlanamaması, kötü hava dağılımı, ısıtma-soğutma ve havalandırma sistemlerinin bakımlarının yapılmaması, yüksek seviyelerde uçucu organik bileşikler ve sınıflardaki sıcaklık kontrolünün doğru bir şekilde yapılmaması hem bulaşıcı hastalıkların yayılmasına hem de öğrencilerin başarılarının düşmesine neden oluyor. Sayısı milyonları bulan öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra toplum sağlığı açısından da okullardaki havalandırma sistemlerinin iyileştirilmesi gerekiyor. Kirletici kaynakların azaltılması, havanın daha fazla ve verimli filtrelerden geçirilmesi, havalandırma sistemlerinin bakımımın doğru ve zamanında yapılması gibi pek çok faktöre dikkat edilmesi de şart.”


Sağlıklı nesiller için sağlıklı okullar gerekiyor 

Sağlıklı havalandırma sistemleriyle pencerelerin açılmasına gerek kalmadan, dış ortam hava kirliliğinden ve gürültüden etkilenmeden içeriye kaliteli taze hava sağlanmasının mümkün olduğunu söyleyen Eroğlu; “Okullarda uygulanacak mekanik havalandırma sistemleri, öğrencilerin başarısını artırmanın yanında salgın hastalıkların yayılmasını da yavaşlatacak bir unsur. Aileler ve toplum için çocuklarına okullarda sağlık sorunlarına neden olmayan ve verimliliklerini düşürmeyen koşulların sağlanması son derecede önemli. Systemair HSK olarak ülkemizdeki okulların sağlıklı olmasının gelecek nesillerin de sağlıklı olması anlamına geleceğini biliyoruz ve bu doğrultuda çalışıyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu. 


Binaların gizli kahramanları klima santralleriyle okullar daha sağlıklı 

Havalandırma sistemlerinin soluduğumuz havayı ısıtan, soğutan, nemlendiren ve temizleyen sistemler olarak hayati önem taşıdığını söyleyen Eroğlu; “Yıllar önce bir lüks olarak görülen havalandırma sistemleri, hayatımızın büyük kısmını geçirdiğimiz modern binaların ayrılmaz parçaları haline geldi. Toplu ve kalabalık mekânlarda kullanılan klima santrallerinin en önemli özelliği, havayı sadece ısıtmak ve soğutmakla kalmayıp aynı zamanda ortama taze hava sağlaması. Bu nedenle, klima santrallerini binaların gizli kahramanları olarak adlandırıyoruz. Okullar gibi toplu alanlarda taze hava ihtiyacını karşılamak için kullanılan klima santralleri; modüler olma, kolay bakım ve en önemlisi temizlenebilme özellikleriyle de büyük avantaj sağlıyor. Binalara uygun klima santrallerinin seçilmesi ve düzenli bakımlarının yapılması, toplum sağlığına ve gelecek nesillere yapılacak çok önemli bir yatırım.” diyerek sözlerini tamamladı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Systemair HSK, Güvenli Üretim Belgesi ile tescillendi
  • 15.04.2021 17:16

Systemair HSK, Güvenli Üretim Belgesi ile tescillendi

Systemair HSK, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) uzmanları tarafından hazırlanan ...

Systemair HSK, okullarda havalandırmanın önemine dikkat çekiyor
  • 19.03.2021 17:12

Systemair HSK, okullarda havalandırmanın önemine dikkat çekiyor

İklimlendirme sektörünün öncüsü Systemair HSK, toplum sağlığı için okullarda sağ ...

AVM ve plazalarda sağlıklı havanın püf noktaları!
  • 20.01.2021 11:38

AVM ve plazalarda sağlıklı havanın püf noktaları!

İklimlendirme sektörünün öncüsü Systemair HSK, pandeminin etkisinde geçecek kış ...

Systemair HSK'den "Taze Hava Akımı" kampanyası!
  • 11.11.2020 09:48

Systemair HSK'den "Taze Hava Akımı" kampanyası!

İklimlendirme sektörünün öncüsü Systemair HSK, öğrencilerin sağlığı için okullar ...

Systemair HSK’ya ihracat ödülü!
  • 09.11.2020 10:24

Systemair HSK’ya ihracat ödülü!

Systemair HSK, sektöründe Türkiye’nin en çok ihracat yapan 3’üncü şirketi oldu. ...

Taze Hava Akımı Kampanyası ile kapalı alanlar koruma altında!
  • 06.10.2020 11:18

Taze Hava Akımı Kampanyası ile kapalı alanlar koruma altında!

Systemair HSK, “Taze Hava Akımı” bilinçlendirme kampanyasıyla pandemiyle birlikt ...