maritbet girişmaritbet
Kärcher buharlı temizlik makinesinin satışında patlama!

Kärcher buharlı temizlik makinesinin satışında patlama!

Kärcher Türkiye Genel Müdürü Gökhan Gökmen: “Buharlı temizlik makinesi satışlarımız ise yüzde 1000 oranında arttı” dedi.

Dünyada ve Türkiye'de temizlik teknolojilerinin öncüsü Alman devi Kärcher'in Türkiye Genel Müdürü Gökhan Gökmen, online satışlarda 10 kat artış yakaladıklarını belirtti. Pandemi ile buharlı temizlik makinelerine olan ilginin ise satışlarına, yüzde 1000 oranındaki tarihi bir artışla yansıdığını aktaran Gökmen, buharlı temizlik makineleri ile Türkiye'de 120 bin'in üzerindeki haneye girdiklerini bildirdi.

Dünyada ve Türkiye'de temizlik teknolojilerinin öncüsü Alman devi Kärcher'ın Türkiye Genel Müdürü Gökhan Gökmen, 2021 yılında profesyonel iş kolundaki marka bilinirliği ve pazardaki lider konumunlarını sağlamlaştırarak korumayı hedeflediklerini söyledi. Türkiye'de özellikle son 5 yıldır atağa geçtiklerini söyleyen Gökhan Gökmen. “Ev&bahçe ve profesyonel alana yönelik ürünlerimizle Türkiye'de başarılı bir gelişme gösteriyoruz. Türkiye ciromuzun yüzde 75'i profesyonel ürünlerimizden, yüzde 25'i ev & bahçe ürünlerinden oluşuyor” dedi. 

Buharlı temizlik makinesi satışlarında tarihi bir artış yakaladı

Pandemi dönemi ile hijyen ve temizliğin farklı kavramlar olduğu bilincinin artmasıyla özellikle buharlı temizlik makineleri satışlarında ciddi artış kaydettiklerini belirten Gökmen, şu bilgileri verdi: 

“Evlerde sağlık açısından en önemli konu hijyeni sağlamak. Pandemi sürecinde temizlik ve hijyenin farklı kavramlar olduğunu anlatan tüketicilerimize yönelik çalışmalarımız oldu. Kärcher buharlı temizlik makinelerine olan ilgi de virus ve bakterileri yüzde 99.99 oranında öldürüyor olması nedeniyle önemli ölçüde arttı. Şu an Türkiye'de sayıları 120 bin'in üzerindeki hanede buharlı temizlik makinelerimiz bulunuyor. Buharlı temizlik makineleri satışlarımızda bir devrim yaşandı diyebiliriz, yüzde 1000 artış kaydettik. Sadece evlerde değil hastaneler, oteller, AVM'ler, metrolar ve fabrikalarda da kullanılıyor, hijyen sağlıyor, hızlı ve ekonomik olması nedeniyle de tercih ediliyor. Genel anlamda satışlarımız ise 2020 yılında TL bazında yüzde 45 oranında arttı.”

Online satış kanalına ilgi büyük

Pandemi süreci ile birlikte tüketicilerin online alışverişe çabuk adapte olduğunu söyleyen Gökhan Gökmen, “Biz daha önceden online satışların ağırlık kazanacağını öngörmüştük ve özellikle online satış kanallarındaki etkinliklerimizi artırmıştık. Pandemi sürecinde ise Türkiye'de online satış ciromuz olağanüstü bir artışla 10 katına çıktı. Kärcher Türkiye'nin toplam cirosundaki online satışlarımızın ciro payı yüzde 4'e ulaşmış bulunuyor” dedi.

“Ürünlerimizin karaborsada satıldığını tespit ettik”

Pandemi sürecini sömüren bir firma olmadıklarını aktaran Gökmen. Buna rağmen hijyenin öneminin arttığı pandemi sürecinde bazı fırsatçıların buharlı temizlik makinelerini karaborsadan normal fiyatının 4 – 5 katı ile satışa çıkardıklarını gördüklerini söyledi. Gökmen hukuki süreci hemen başlattıklarını ve tüketicilerin haklarını korumak için bir avukat ordusu ile mücedele ettiklerini söyleyerek şu bilgileri Verdi:

“Buharlı temizlik makinelerimizin karaborsada, çok yüksek fiyatlarla satılarak tüketicilerin kandırıldığını öğrenince hukuki mücedelenin dışında, insanları bilgilendirmeye yönelik uyarıcı ilan çalışmaları yaptık. Tüketicilerimize ürünün gerçek fiyatını bildirerek bunun üzerindeki fiyatla satış yapanlardan kesinlikle ürünlerimizi almamaları konusunda bilgilendirdik. Bu çalışmalarımız sonucunda tüketicilerden çok olumlu tepkiler aldık. Sağladığımız bu güven bağıyla marka bilinirliğinde 1 yılda 5 - 6 yıllık yol aldığımızı söyleyebilirim.” 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kärcher ile su kaynaklarını daha verimli kullanarak %85 tasarruf sağlayın!
  • 19.03.2022 13:50

Kärcher ile su kaynaklarını daha verimli kullanarak %85 tasarruf sağlayın!

Temizlik teknolojilerinde dünya devi olan Kärcher, 22 Mart Dünya Su Günü’nde su ...

Kärcher Türkiye için 2022 atılım yılı olacak
  • 01.08.2021 08:45

Kärcher Türkiye için 2022 atılım yılı olacak

Kärcher Türkiye Genel Müdürü Gökhan Gökmen, 2021 yılı sonunda yüzde 40 büyüme he ...

Kärcher müşteri memnuniyetinde çıtayı yükseltti!
  • 12.04.2021 17:07

Kärcher müşteri memnuniyetinde çıtayı yükseltti!

Dünyada çapında temizlik teknolojilerinin öncüsü Alman devi Kärcher, Türkiye’de ...

Kärcher buharlı temizlik makinesinin satışında patlama!
  • 09.02.2021 07:30

Kärcher buharlı temizlik makinesinin satışında patlama!

Kärcher Türkiye Genel Müdürü Gökhan Gökmen: “Buharlı temizlik makinesi satışları ...

Karcher buharlı temizlik makinesiyle daha sağlıklı evler!
  • 12.10.2012 12:08

Karcher buharlı temizlik makinesiyle daha sağlıklı evler!

Klasik temizlik malzemeleriyle, saatlerce uğraşıp istediğiniz sonuca ulaşamıyor ...