maritbet girişmaritbet
"Duvar Tipi Tam Yoğuşmalı Kazan" Sensei, Daikin fabrikasında üretilmeye başlandı

"Duvar Tipi Tam Yoğuşmalı Kazan" Sensei, Daikin fabrikasında üretilmeye başlandı

Daikin Group içinde ilk kez Daikin Türkiye’nin Hendek’teki fabrikasında "Duvar Tipi Tam Yoğuşmalı Kazan" Daikin Sensei üretilmeye başlandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Daikin, 2021'in son günlerinde Hendek’teki fabrikasında hayata geçirdiği yeni üretim bandıyla Sensei adını verdiği "Duvar Tipi Tam Yoğuşmalı Kazan"ların üretimine başladı.

"Duvar Tipi Tam Yoğuşmalı Kazan" hattı ile Daikin, yıllık 10 bin adet üretim planladığı, ihracat değeri olan yeni bir seriyi de ürün gamına ekledi. Daikin Sensei’nin Daikin Group içinde sadece Türkiye’de üretiliyor olması öne çıkan özelliklerinden biri oluyor.

Konut, okul, fabrika, villa ve hastane gibi yapıların merkezi sistem ısıtmasını ve kullanım sıcak suyunu sağlayan "Duvar Tipi Tam Yoğuşmalı Kazan" Daikin Sensei, teknik özellikleriyle benzerlerinden ayrışıyor. 60, 130, 150 kilovat olmak üzere 3 farklı kapasite ile geniş kapasite aralığı sunan cihaz, 16 cihaza kadar kaskad olanağı sağlıyor.

Tek sistemde 60 kilovattan 2 bin 400 kilovata kadar yüksek kapasite imkanı veren Daikin Sensei, kullanılan premix yoğusma teknolojisi sayesinde yüzde 109,1’e varan verim değerine ulaşıyor ve böylece düşük yakıt sarfiyatı sağlıyor.

Paslanmaz çelik eşanjör farkı

3 kapasitede Master ve Slave tipleri olmak üzere 6 modeli olan Daikin Sensei’yi benzerlerinden ayıran en önemli özelliklerinden biri de paslanmaz çelik eşanjöre sahip olması. Daikin kazanlarda kullanılan ısı eşanjörlerinin paslanmaz çelik boruları bükülmüş ve daha sonra hidro şekillendirilmiş hale getirilmiş olduğundan son derece kompakt üniteler halinde oluyor.

Paslanmaz çelik borular arasında aynı ve tutarlı bir alan sağlayan özel bir endüstriyel süreç olan hidro şekillendirme; buharın dolaşımını, ısı iletimini ve doğal temizleme işlemini kolaylaştırıyor. Paslanmaz çelik, yoğuşma koşullarına uyan bir malzeme olduğu için eşanjöre güvenilirlik, sağlamlık, termal şoklara karşı direnç, düşük termal atalet, uzun ömür ve suyun pH değerine karşı düşük duyarlılık gibi konularda üstün özellikler sağlıyor.

Bunun yanı sıra sistem maliyet avantajı sağlayan entegre klape, tek tuşla hızlı ve kolay kullanım sağlayan dijital kullanıcı paneli, kaskad sistem maliyetini optimize etmek için her kapasitede takipçi ve lider kazan seçenekleri de ürünün farkını ortaya koyan diğer özellikler arasında dikkati çekiyor.

Bluejet brülör teknolojisi sayesinde 1:6 gibi geniş modülasyon aralığına sahip olan Daikin Sensei, düşük NOx ve CO emisyon değerleriyle de çevre dostu bir ürün olarak öne çıkıyor.

Her türlü bina için uygun çözüm

Verilen bilgiye göre, paslanmaz çelik eşanjör ve bakır su boruları sayesinde uzun ürün ömrüne sahip olan cihaz, parazit önleyici harmonik filtre (EMC) sayesinde üstün koruma sağlıyor. Tüm baca sistemlerine uyum sağlayan Daikin Sensei, tam Hermetik ve yarı Hermetik olarak çalışabiliyor. Kullanımı kolay kullanıcı paneli sayesinde farklı ihtiyaçlara göre programlanabilen Daikin Sensei, MODBUS sistemine uyumlu olduğu için akıllı binalarda rahatlıkla entegre edilebiliyor.

Kompakt boyutları, sınıfının en iyi komponentleri, kaskad sistemlerde ürün ömrünü artıran eş yaşlandırma’ fonksiyonu ile öne çıkan Daikin Sensei, binalar, hastaneler, ofisler, villalar ve fabrikalar için uygun bir çözüm oluşturuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Daikin'den ısınma faturalarını yüzde 35'e kadar düşürecek ipuçları
  • 27.01.2023 11:06

Daikin'den ısınma faturalarını yüzde 35'e kadar düşürecek ipuçları

Daikin uzmanları, kış aylarında ısınma maliyetlerini yüzde 35'e kadar düşürecek ...

Daikin'den enerji verimliliği için çözümler
  • 19.01.2023 10:59

Daikin'den enerji verimliliği için çözümler

Daikin, enerji krizi nedeniyle doğalgaz fiyatlarının artmasının iklimlendirme se ...

Daikin, R32 Soğutucu Akışkanlı VRV iç ünite üretimine başladı
  • 22.12.2022 11:04

Daikin, R32 Soğutucu Akışkanlı VRV iç ünite üretimine başladı

Türkiye’de ilk kez Daikin’in Sakarya Hendek’teki fabrikasında üretilen FXMA-A se ...

Daikin ‘Yeşil Hidrojen’ destekli kombilerle geleceğe hazır!
  • 13.12.2022 10:51

Daikin ‘Yeşil Hidrojen’ destekli kombilerle geleceğe hazır!

Yüksek teknolojiye sahip çevreci ürünleriyle iklimlendirme sektörüne öncülük ede ...

Sentez Merter AVM, Daikin'i seçti!
  • 10.12.2022 14:17

Sentez Merter AVM, Daikin'i seçti!

Konuttan okula, hastaneden binaya, ofisten AVM’ye kadar birçok önemli projenin i ...

Daikin, 2021 İhracat Liderleri ödüllerinde iki ayrı ödüle layık görüldü
  • 02.12.2022 11:23

Daikin, 2021 İhracat Liderleri ödüllerinde iki ayrı ödüle layık görüldü

Daikin, İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından verilen, "2 ...