maritbet girişmaritbet
Murat Kurum ve Dursun Özbek Riva ihalesini değerlendirdi

Murat Kurum ve Dursun Özbek Riva ihalesini değerlendirdi

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek canlı yayında Riva ihalesini değerlendirdi.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek Emlak Konut GYO İstanbul Beykoz Riva arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesinin ardından canlı yayınında Beykoz Riva arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesinin sonucuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Galatasaray ile yaptığımız protokol gereği İstanbul Riva'da bulunan arsanın bugün arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesinin 2. oturumunu gerçekleştirdik. Arsa yaklaşık 1 milyon 200 bin metrekare. 0,20 emsali var. Bugün 7 firma katıldı, 6 firmadan teklif geldi. Başarılı bir süreç gerçekleşti. İhalede Fema İnşaat-KLV İnşaat Ortaklığı, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 3 milyar 100 milyon lira önerdi. Arsa satışı karşılığı şirket payı gelir oranı olarak yüzde 38'lik payı, yani 1 milyar 178 milyon lirayı ise Emlak Konut GYO'ya gelir taahhüdünde bulundu. İhalenin onaylanmasına müteakiben 1 milyar 178 milyon bize arsa payı olarak teklif edilen orandır. Bu bizim sözleşme süresince alacağımız minimum orandır. Daha önce gerçekleştirdiğimiz ihalelerde bu oran yüzde 50-100'e kadar çıktı. Galatasaray ile yaptığımız protokol gereği bu 1 miyar 178 milyon liranın yüzde 80'i Galatasaray Kulübü'nün yüzde 20'si de Emlak Konut'un olacak"

Kurum, ilk turdan sonra yüzde 38'lik pay gelmesini beklemediklerini belirtti. Ama "Yüzde 30 da olsa şaşırmazdık, 38'e de şaşırıyoruz" dedi.