maritbet girişmaritbet
950 konut 13 Ekim’de satışa çıkıyor!

950 konut 13 Ekim’de satışa çıkıyor!

Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ni üstlenen Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, proje alanındaki çalışmasına devam ediyor

Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, 3 ayrı firmanın çalışmasıyla hızlı bir şekilde devam ederken, proje finansmanında kullanılacak yakl aşık 950 konutun ön talep toplama tarihi 20 Eylül olarak belirlenirken, satışına 13 Ekim Pazartesi başlayacak. 

Ülkemizin en önemli kentsel dönüşüm projelerinden birisi olan Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ni üstlenen Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. proje alanındaki hummalı çalışmasına devam ediyor. İnşaat çalışmaları Siyah Kalem Mühendislik İnşaat, Güryapı İnşaat ve Özyazıcı İnşaat tarafından hızlı bir şekilde yürütülürken Emlak Konut, hak sahiplerinden arta kalan ve projenin finansmanı için kullanılacak yaklaşık 950 konutun satışı için de gerekli hazırlıkları yapıyor.  Ön talep toplama tarihinin 20 Eylül olarak belirlenen konut satışlarının, 13 Ekim Pazartesi günü düzenlenecek bir basın lansmanı ile başlayacağı belirtildi. Ayrıca, Havaalanı Mahallesi'ndeki Bölge Parkı'na da Satış Ofisi Kurulacak. 

Kiralar 680 lira oldu 

Proje kapsamında evleri yıkılan ve kiraya çıkan vatandaşların kiraları da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödenmeye devam ediyor. Daha önce aylık 500 TL. olan kira ödemeleri, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu'nun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde yaptığı ısarlı çalışma sonucunda yönetmenlik değiştirildi ve aylık kiralar 680 TL.'ye yükseltildi. Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Biz bu projeye başlarken hiçbir şekilde vatandaşı mağdur etmeyeceğimizin sözünü verdik. Bu bağlamda bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler sonunda kira ödemelerini yükseltmiş olduk” dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Konut, teknik altyapısının avantajlarını burada kullanacak!
  • 13.10.2014 17:20

Emlak Konut, teknik altyapısının avantajlarını burada kullanacak!

Murat Kurum, Emlak Konut'un kazandığı birikim ve teknik altyapısının avantajları ...

950 konut 13 Ekim’de satışa çıkıyor!
  • 11.09.2014 13:16

950 konut 13 Ekim’de satışa çıkıyor!

Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ni üstlenen Emlak Konut Gayr ...

Emlak Konut Esenler Belediyesi’nden inşaat ruhsatını aldı
  • 26.03.2014 10:21

Emlak Konut Esenler Belediyesi’nden inşaat ruhsatını aldı

Ülkemizde ilk defa Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ni üstlen ...