maritbet girişmaritbet
Yeni trend mutfaklar!

Yeni trend mutfaklar!

Artık mutfaklar evin en önemli yaşam alanları haline geldi. Dünyada yükselen yeni trend, içinde oturma grubu, kütüphanesi, tv ünitesi olan mutfaklar var.

Artık mutfaklar evin en önemli yaşam alanları haline geldi. Dünyada yükselen yeni trend, içinde oturma grubu, kütüphanesi, tv ünitesi olan mutfaklar var.
Dünyanın önemli mobilya markalarından İtalyan Poliform Varenna'nın 2011 mutfak koleksiyonu özellikle Türkiye'de gün geçtikçe artan lüks konut projelerinde yaşayan sakinler tarafından tercih ediliyor.

Varenna mutfaklarda metrekaresine göre kütüphaneler, oturma grupları, çalışma masaları ya da tv üniteleri bulunuyor. İtaldeko, Poliform mobilya ve Varenna mutfakların Türkiye distribütörü, italdeko, özel projelendirilen mutfaklarım kişisel tercihlere göre şekillendiriyor ve sahiplerine teslim ediyor. Ürünlerin tasarım değerlerini bozmadan ebat, renk ve malzeme değişikliği de yapılabildiği gibi her şey yine İtalya'da üretiliyor.

İtaldeko kurucu ortaklarından Murat Afşar dünyada yükselen "prototip ev mutfaklar" trendini şöyle değerlendiriyor:

Sizce mutfağa geri dönüş başladı mı?
Kalabalık aileler veya bekar gençler arasında da artık mutfakta yaşam oldukça popüler bir hal almaya başladı. Mutfakta yaşam geri döndü.

 Lüks ev projelerinde gerçekleştirdiğiniz "ev mutfakları" tarif eder misiniz, içerisinde ne gibi mutfak dışı mobilyalar var?
Lüks konut projelerinde özellikle son yıllarda adalı modeller, kütüphane ve tv üniteleri ile projelendirilen mutfaklar çok talep görüyor. Aynca kahve makineleri, televizyonlan da yeni tip mutfaklara monte edebiliyoruz.

 Lüks konut sahiplerinin mutfağa girdikleri pek düşünülmez.Bu trende sahip mutfakları kimler satın alıyor ve gerçekten yaşam alam olarak değerlendiriyorlar mı?
Mutfağa girip dostlara yemek becerilerini göstermek çok moda. Özellikle "Yemekteyiz" veya "Masterchefs" gibi mutfakta yapılan yarışmalar da bu ilgiyi artırdı. Dolayısıyla mutfağa ve aşçılığa merak duyan herkes mutfaklara da ilgi gösterir durumda. Evinde, mutfağında vakit geçirmek isteyen veya hobi olarak da olsa mutfakla alakadar olan her gruptan insan bizim mutfaklarımıza ilgi duyuyor.

Türkiye'de durum nedir? Kaç proje yaptınız bu şekilde?
Türkiye'de her geçen gün projelendirme tipi modellere ilgi artıyor. Tüketici, kaliteli mutfakları evinde görmek istiyor. Son 2 yıl içerisinde, 6 önemli konut projesinde yer aldık. Hepsi çok kaliteli ve Türkiye'nin önemli mimarlarının imza atakları işler.

Böyle bir mutfağın maliyeti yaklaşık olarak ne olur?
Mutfakların maliyetleri kullanılan kaplama, aksesuar ve modele göre değişkenlik göstermekte.

Varenna ve Poliform'dan biraz bahseder misiniz?
Poliform mobilya İtalya'nın en prestijli ve kaliteli modem mobilya grubu. Kullanıalan arasında Armani ailesi, Amerika Başkanlık Merkezi, Michael Jordan, Eros Ramozotti, Scarlett Johanson, Madonna, Christiano Ronaldo gibi isimler bulunmakta. Varenna da Poliform mobilyanın lüks segmentteki mutfak markası. Minimal mutfaklarda prestijin sembolü. Italdeko'nın distrübütörlüğünü yaptığı Poliform mobilya ve Varenna mutfakların halen İstanbul'da Ortaklar'da showroom'u bulunmaktadır.

Kaynak:Hürriyet

  • Etiketler:

Yorum Yaz