maritbet girişmaritbet
Yatak odası dekorasyon önerileri!

Yatak odası dekorasyon önerileri!

Yatak odası bir evin olmazsa olmazlarından biridir. Sadece uyumak için kullanılsa da şık ve kaliteli bir yatak odası dekorasyonu her zaman önemlidir.

Yatak odalarında dekorasyon, uyku kalitesini doğrudan etkileyecek önemli bir etkendir. Yataklar kapıdan ve pencereden uzak, sadece başlık kısmı duvara dayalı olacak şekilde konumlandırılabilir. Böylelikle yatak odasında hem daha şık bir görüntü sağlanabilir, hem de yatağın konumundan dolayı daha rahat ve uzun bir uyku uyunabilir.

Yatak odalarında zihnin dinlenebilmesi ve dikkatin dağılmaması gerekir. Bunda dolayı sade bir yatak odası dekorasyonu tercih edilebilir. Alana hareket katabilmek adına, tek duvarda uygulanan çift renk boya ve çıta uygulaması yapılabilir. Bu uygulama aynı zamanda odaya bambaşka bir hava da katar.

Yatak odalarında en önemlisi duvar dekorasyonu 

Yatak odası duvarlarında rahatlatıcı bir etki kazanmak için açık mavi ve açık yeşil tonları tercih edilebilir. Ancak duvarlara hareket kazandırabilmek adına renk baletine uyumlu olacak şekilde koyu renklerden faydalanarak kolon yada duvarların bir kısmı boyanabilir.

Duvarın bir tarafına geometrik şekiller çizerek alan belirginleştirilebilir. Aynı zamanda duvarda kullanılacak olan farklı renk boyalı tarafa, raflar ekleyerek ve raflara da dekoratif objeler yerleştirerek sade ve şık bir yatak odası dekorasyonu da tasarlanabilir. 

Bir farklı duvar dekorasyonunda ise yatak başlığının olduğu duvara geometrik bir boya uygulaması yapmak. Böylelikle alanın atmosferi de şık bir şekilde değişmiş olur. Ancak renk seçiminde sof ve açık renkler tercih edilmelidir. Dikkat dağıtabilecek renklerden uzak durulmalıdır. Ayrıca boya yerine duvar kağıtlarından da faydalanılabilir. Küçük desenli, sade, sof renklerin hakim olduğu alternatifler kullanılabilir. 

Yatak odası duvar dekorasyonunda boya ve duvar kağıtları dışında farklı fikirlerde tercih edilebilir. Yatak odası duvar dekorasyonları ile de alana hareket katılabilir. Raflar, panolar, çerçeveler, aynalar ve tablolar da duvar dekorasyonlarında tercih edilebilir.

Özellikle küçük yatak odalarında alanı daha ferah ve geniş gösterebilmek adına aynalardan yardım alınabilir. Küçük yatak odaları için tercih edilen beyaz rengi farklı renklerle kombinleyerek şık ve ferah bir görünüm elde edilebilir. Aynı zamanda yatak örtüleri ve kırlentler ile de alan renklendirilebilir. 

Yatak odalarında bir diğer önemli etken ise aydınlatmalardır. Genelde aydınlatma ürünü olarak abajurlar kullanılır. Ancak abajurlara alternatif olarak yatağın iki tarafına konumlandırılacak sarkıtlar veya da apliklerde yatak odası aydınlatmalarında tercih edilebilir.

Yatak odalarının vazgeçilmezi yatak örtüleri

Yatak odasında en çok dikkat çekecek bir diğer ürün ise nevresim takımları. Oda da alana şıklık katabilecek desenli yatak örtüleri ve nevresim takımları tercih edilebilir.  Ancak nevresim takımı seçerken kumaş tiplerine dikkat etmek gerekir. Ranforce, poplin, saten ve polyester pamuk tiplerini tercih ederek uyku kalitesi de arttırılabilir. 

Depolama alanları da yatak odasında olmazsa olmazlardandır. Yatak odası, depolama alanına en çok ihtiyaç duyan odalardan biridir. Alanın dağınık görünmemesi ve düzenli bir yatak odası dekorasyonu için, saklama kutuları ve şık sepetlerden yardım alınabilir. Aynı zamdan gardırop içinin dağınık görünmemesi adına ve aranılan şeyin kolayca bulunabilmesi için gardıroplarda gardırop içi düzenleyiciler de kullanılabilir.

  • Etiketler:

Yorum Yaz