maritbet girişmaritbet
Yatak başlığı nasıl olmalı, son trendler neler?

Yatak başlığı nasıl olmalı, son trendler neler?

Yatak odası dekorasyonunda büyük önem taşıyan yatak başlığı modelleri farklı tasarımlarla karşımıza çıkıyor

Yeterli uzunluklarda kesilmiş ham kereste parçalarını yatak duvarına monte ederek doğal bir görünüm ve sıra dışı bir tarz yakalayabilirsiniz. Bu tahta parçalarını isterseniz yatay isterseniz dikey olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca ahşap blokları boyayarak renklerin huzur ve neşe veren etkisinden de faydalanabilirsiniz. Ahşap kullanılan bir diğer başlık önerisi de eski kapı, pencere ya da panjur çerçevelerini, başlık yapımında kullanmak. Bu fikir sayesinde kullanılmayan bir nesneyi geri dönüştürürken aynı zamanda odanıza rüştik dokunuşlar yapabilirsiniz.

Makrome Sanatı ile Yatak Başlığınızı Kendiniz Oluşturun

Makrome, iplerle yapılan bir düğümleme tekniğidir ve dekorasyonlarda birçok alanda kendine yer bulur. Yatak başlığı da bunlardan biri. Sanatsal ve el emeği içeren ürünlere karşı ilginiz varsa bu tarz bir yatak başlığı fikri, tam size göre. Yatağınızın bulunduğu duvara, istediğiniz uzunlukta ahşap ya da metal bir çubuk temin etmelisiniz. Sonra bu çubuk üzerine makrome sanatında kullanılan iplerle kendi tarzınızı, düğüm atma teknikleriyle örmeniz gerekiyor. Saçakları ve muazzam motifleriyle insanları etkisi altına alan makrome sanatı sayesinde yatak başlığı tasarımında çığır aşabilirsiniz. Bunun için makrome düğümleme tekniklerini öğrenmeniz ve el becerinizi biraz geliştirmeniz gerekecek. Her ne kadar zorlu bir süreç gibi görünse de sonucun muhteşem ve eşsiz olacağından şüpheniz olmasın.

Kitaplarınıza Başucunuzda Yer Açın

Kitaplık formları genellikle yatak odalarında tercih edilmez. Ama siz tam bir kitap tutkunuysanız bu tasarım sizi cezp edebilir. Mimar Ayça'ya göre küp seklinde oluşturduğunuz ahşap bölmeleri yatak başlığı olarak monte edebilir ve duvara asacağınız sanatsal resimlerle bütünleştirebilirsiniz. Bu sayede hem sofistike hem modern bir atmosfer oluşturabilirsiniz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yatak odası dekorasyonunda püf noktalar neler?
  • 30.09.2020 09:27

Yatak odası dekorasyonunda püf noktalar neler?

Yatak odası tasarımlarında kullanılabilecek farklı renk kombinasyonlarından kare ...

Yatak başlığı nasıl olmalı, son trendler neler?
  • 02.01.2021 11:48

Yatak başlığı nasıl olmalı, son trendler neler?

Yatak odası dekorasyonunda büyük önem taşıyan yatak başlığı modelleri farklı tas ...