maritbet girişmaritbet
Topkapı, Çanakkale Seramik’in Saraylı Koleksiyonu ile yenileniyor!

Topkapı, Çanakkale Seramik’in Saraylı Koleksiyonu ile yenileniyor!

Türk seramik sektörünün amiral gemisi Çanakkale Seramik, yüzlerce yıllık Osmanlı mimarisi ve dekorasyonunun vazgeçilmez unsurlarını, modern ve stilize formlarla yeniden günümüz banyolarına taşıyan Saraylı Koleksiyonu ile Topkapı Sarayı’nda…

Çanakkale Seramik, İstanbul Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ile imzaladığı protokol ile Topkapı Sarayı'nın tuvaletlerini, Osmanlı ihtişamını modern dokunuşlarla mekanlara yansıtan Saraylı Koleksiyonu'yla yeniliyor. Kale Grubu Yapı Ürünleri Grubu Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı İhsan Karagöz'ün sözcülüğünde gerçekleştirilen basın toplantısında proje hakkında detaylar aktarıldı. 

 

İmzalanan protokol kapsamında Çanakkale Seramik, Topkapı Sarayı'nın tuvaletlerinin restorasyonunun yapılması konusunda tasarımcı Zeynep Fadıllıoğlu ile işbirliği yaptı. Yenilenen mekanlarda tarihi dokuya sadık kalınarak yapılan dekorasyonda Saraylı Koleksiyonu'nun çeşitli ürünleri kullanıldı. 
 
Kale Grubu Yapı Ürünleri Grubu Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı İhsan Karagöz toplantıda yaptığı konuşmada, “Kaleseramik olarak iki yıldır uyguladığımız pazarlama stratejileri paralelinde markalarımızı bilinirlikleri dışında satın alınabilirliğini artırıcı çalışmaları devreye aldık. Öncelikle tüketicilerimizin davranışlarını ve ihtiyaçlarını anlayabileceğimiz araştırmaları yaptık ve sonuçlarını analiz ettik. Markalarımızı bu analizlere göre yeniden tanımladık ve yeni hikayeler oluşturarak tüketicilerimizin önüne çıktık.  Hem ürünlerimizle hem de iletişim çalışmalarımızla tüketiciler ve profesyoneller nezdinde farklılık oluşturduk vu bunu sürdürüyoruz. 
 
İşte bu vizyonun en önemli ürünlerinden Çanakkale Seramik Saraylı Koleksiyonu, geleneksel Osmanlı mimarisi ve dekorasyon anlayışını günümüz banyolarına taşıyan saray motiflerinin modern çizgilerle, seramik karolar, banyo mobilyası ve vitrifiye ürünlerine bir yansıması.
 
Osmanlı kültürünü ve ruhunu yansıtan gözalıcı seramik karoları, banyo mobilyası ve vitrifiye ürünleriyle şık ve bütünsel çözüm sunan Saraylı Koleksiyonu'nu geliştirirken, tasarım ekibimiz Topkapı Sarayı'nda epey zaman geçirerek oradan aldığı ilhamı özellikle kadın kullanıcılarla yaptığımız dirsek temasımız ile geliştirerek Saraylı Koleksiyonu'na yansıttı” dedi.
 
Karagöz, sözlerine şöyle devam etti: “Dünyanın en görkemli ve ihtişamlı müzelerinden biri olan Topkapı Sarayı her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor. Osmanlı kültürü ve mirasının en önemli temsilcisi olan Topkapı Sarayı'nın, o dönemin kültürünü ve geleneksel öğelerini yansıtan serimiz Saraylı Koleksiyonu ile sarayın tuvaletlerinin yenileme çalışmalarına başladık. 
 
 
İlk etapta Babussade ve Akağalar'ın yapımına başladık. Babussade'de Zeynep Fadıllıoğlu Design altın rengini öne çıkararak mekân tasarımını yaptı. Çanakkale Seramik'in Royale Serisi duvar kaplaması fon olarak, Royale Petek ise bordür ve fon olarak kullanıldı. Saraylı Koleksiyonu'nun göz alıcı ve yüzlerce yıllık geçmişi olan saray motiflerini yeniden yorumlayan altın renkli armatürleri ve aksesuarları da ıslak hacimlerde yerini aldı. Mekanın armatürleri de Kale markasının en şık ürünlerinden Likid olarak belirlendi. Akağalar'daki mekanı olduğu gibi değiştirerek, daha fonksiyonel kullanmak adına alçıpanlarla ilave mekanlar yarattık. Böylelikle eski halinden daha kullanışlı ve daha çok insana yetebilecek bir alan olduğuna inanıyorum.” 
 
Kale Grubu; 
 
1957 yılında Çanakkale Seramik Fabrikaları A.Ş. ile temelleri atılan Kale Grubu, Türkiye'de seramik sektörünün kuruluşuna öncülük etmiş, bu alandaki yatırımları ile bir dünya devi haline gelmiştir. Zaman içerisinde makine ve parça imalatı, savunma, kimya, elektrik malzemeleri, enerji, bilişim, nakliye, turizm ve gıda sektörlerinde yatırımlar yaparak büyüyen Kale Grubu, bugün her biri kendi alanlarında lider 17 şirkete sahip, Çanakkale başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli lokasyonları ile İtalya ve Rusya'da fabrika ve marka yatırımları olan, beş bini aşkın çalışanı ile faaliyet gösteren Türkiye'nin önemli sanayi kuruluşlarından biridir. Kale Grubu bugün Avrupa'nın 3., dünyanın 12. en büyük seramik karo üreticisi, Yapı Kimyasalları sektöründe üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye ve bölgesinin 1., Avrupa'da ise 5. şirketi durumundadır. Ayrıca %100 özel sermayeli bir Türk şirketi olarak havacılık ve savunma konusunda uluslararası alanda itibar kazanmış bir yapıya sahiptir. 100 ülkede, 400'ü aşkın noktada Kale markalı ürünler tüketicilerle buluşmaktadır. Kale Grubu, yarım asırdan bu yana sanayici kimliği ile topluma hizmet ederken kurucusu İbrahim Bodur'un ilke ve görüşleri doğrultusunda, başta eğitim ve sağlık olmak üzere kültür, sanat, bilim ve spor konularında topluma her zaman katkıda bulunmuş, bu katkılarını düzenli hale getirmek üzere Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'nı kurmuştur.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kaleseramik'e Türkiye İMSAD'dan 2 ödül
  • 28.03.2023 13:18

Kaleseramik'e Türkiye İMSAD'dan 2 ödül

Kaleseramik, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Gelec ...

Kaleseramik, UNICERA 2022'de "İyi Bak Dünyana" teması ile yer aldı
  • 10.11.2022 17:22

Kaleseramik, UNICERA 2022'de "İyi Bak Dünyana" teması ile yer aldı

Kaleseramik, sektöre yön veren dünyaca ünlü firmaları bir araya getiren UNICERA ...

Kaleseramik, Turkishtime Dergisi’nin “Ar-Ge İlk 250” listesinde yer aldı
  • 30.06.2022 11:20

Kaleseramik, Turkishtime Dergisi’nin “Ar-Ge İlk 250” listesinde yer aldı

Türkiye’nin seramik sektöründeki lider markası Kaleseramik, Turkishtime Dergisi' ...

Kaleseramik’in yeni ürünü T-One'dan tüm mekanlara seçkin dokunuş!
  • 23.06.2022 10:56

Kaleseramik’in yeni ürünü T-One'dan tüm mekanlara seçkin dokunuş!

Modern hayatta alışılagelmiş malzemeler yeni anlamlar kazanırken, farklı özellik ...

Çanakkale Seramik ile ev dışı alanlar kimlik kazanıyor
  • 04.06.2022 16:00

Çanakkale Seramik ile ev dışı alanlar kimlik kazanıyor

Yaşam alanlarına yeni anlamlar kazandıran Çanakkale Seramik, dış mekanlar arasın ...

Kaleseramik, İSO 500 listesinde 180. sırada yer aldı
  • 03.06.2022 13:33

Kaleseramik, İSO 500 listesinde 180. sırada yer aldı

Kaleseramik, İstanbul Sanayi Odasınca (İSO) hazırlanan "Türkiye'nin 500 Büyük Sa ...