maritbet girişmaritbet
Tezgah arası fayans seçiminde dikkat edilmesi gerekenler!

Tezgah arası fayans seçiminde dikkat edilmesi gerekenler!

Mutfaklar, evlerde trafiğin en yoğun olduğu yani en çok kullanılan alandır. Bu yüzden mutfak için fayans seçiminde estetik kadar pratiklik ve dayanıklılık da önemlidir. 

Tezgah arası fayans modellerinde birbirinden farklı yüzlerce fayans seçeneği yer alıyor.

Tezgah arası fayans modelleri

Zamansız ve modası geçmeyen tezgah arası fayans modelleri arasında klasik seramik ve porselen vazgeçilmez seçenekler arasında yer alıyor. Farklı bir renk ile mutfağa modern bir görünüm katabilir. 

2023’de parlak tezgah arası fayanslar mükemmel bir seçim. Mutfak tasarımlarında daha fazla mat armatürlere yer verildiğinden dolayı tezgah arası fayans seçimi ile yakalanan tazat mutfağa ayrı bir şıklık katar. 

Geçmiş dönemde mutfak tezgah arası fayans modellerinde fazla fayans türü kullanılamazken 2023 yılında mutfakta benzersiz bir görünüm sağlamak adına farklı malzemeler ile yapılan  kombinasyonlar dikkat çekiyor. Cam, porselen, mermer veyahut diğer fayans türleri kullanılarak mutfağa farklı bir kişilik katılabilir. 

2023 yılında revaçta olan bir diğer fayans türü ise cam karolardır. Cesur ve farklı renklere sahip olan cam karoların mozaik desenleri de bulunuyor. Böylelikle bu fayans türü ile mutfakta tezgah arası fayanslarla bir sanat eseri oluşturulabilir. 

Metro fayans türleri daha önce mutfağın bir çok bölümünde kullanılsa da tezgah arasında kullanımı pek yaygın değildi. Ancak 2023’de metro fayansları, tezgah arası fayans modellerinde tercih ediliyor ve beyazın göz alıcı ışıltısıyla mutfaklara şıklık katıyor.

2023 yılında mutfaklarda yılın rengi yeşil olarak kabul ediliyor. Canlı yeşilden pastel tonlara kadar geniş bir yelpazede sunulan yeşil tezgah arası fayans türleri kullanılabilir ve aralarda da gri tonları kullanılarak mutfağa hareket katılabilir. 

Büyük desenli karo ve mozaik karolar kullanılarak mutfakta çarpıcı bir görünüm ve his oluşturulabilir. Sade mobilyalarla dekore edilerek de mutfağa hareket ve canlılık katılabilir.

2023’de mutfak trendlerinin bir diğeri de mutfağa doku ve stil kazandıran taş fayansları kullanmak. Yıpranmış görünümlü veya da asitle yıkanmış fayanslar, tezgah arası fayanslar ile birlikte mutfağa muhteşem bir hava katabilir. 

Tezgah arası fayans seçerken nelere dikkat edilmeli? 

Mutfağa en doğru tezgah arası fayans seçerken öncelikle mutfağın ve evin genel tarzı düşünülebilir. Geleneksel bir mutfak ise klasik metro fayansları ya da mermer fayansları tercih edilebilir. Modern bir mutfak ise taş fayanslar tercih edilebilir.

Aynı zamanda mutfak dolaplarının ve diğer kaplamaların rengi de dikkate alınabilir. Mutfakta kullanılan diğer renkleri tamamlayacak fayansları tercih etmek, istenilen havayı oluşturmada yardımcı olur. 

Mutfak fayansları nasıl olmalı?

Mutfak fayansları; temizlenmesi kolay, leke ve çizilmelere karşı dayanıklı olabilir. Aynı zamanda sıcak tava ve tencereler maruz kalacakları için sıcağa dayanıklı olmaları da önemlidir. Bunların yanı sıra mutfak fayanslarının mutfağın genel görünümünü de tamamlaması gerekir.

  • Etiketler:

Yorum Yaz