maritbet girişmaritbet
Salon dekorasyon önerileri!

Salon dekorasyon önerileri!

Evin en önemli kısımlardan biri olan salonlar dekore edilirken kullanım amacı, fonksiyonellik ve konfor gibi faktörler dikkate alınabilir. 

Salonlar dekore edilirken alanın büyüklüğü, mobilya tarzı, duvar rengi ve aydınlatma gibi detaylar bir bütün olarak ele alınabilir. Birbirine uyum sağlayacak şık ve huzurlu salonlar oluşturulabilir. 

Salonda duvar rengi nasıl seçilir?

Salonun tasarımını belirleyen en önemli faktörlerden biri de duvar rengi seçimidir. Duvar rengi seçilirken mobilyaların renk paletine uygun bir seçim yapılabilir. Açık renkli mobilyalarla tamamlayıcı renklerdeki boyalar güzel bir ikili olabilir. Yeşil-beyaz, gri-sarı, mor-bej gibi renk kombinasyonları uygulanabilir.

Salon mobilyası seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Salon mobilyası seçilirken salon ölçülerine göre hareket edilebilir. Dikdörtgen salon dekorasyonu için dikdörtgen yemek masası modelleri tercih edilebilir. Çoğu salonda da olduğu gibi yemek masaları kapıya en yakın alana yerleştirilebilir. Aynı zamanda bu alanda dekoratif aynalar ile derinlik oluşturulabilir.

L tipi salon dekorasyonlarında ilk olarak yemek masasının hangi kısımda yer alması gerektiği belirlenebilir. Salonda bir bölüme oturma grubu, bir bölüme de yemek takımlarını konumlandırarak iki ayrı kısım oluşturulabilir. Böylelikle iki ayrı alana da farklı dekorasyonlar uygulanabilir. 

Salon eşya yerleşimi nasıl olmalıdır?

Salonda eşya yerleşiminin düzgün bir şekilde yapılabilmesi için ilk olarak salonun şekli ve ölçüleri belirlenebilir. Kare ve dikdörtgen salonlarda köşeli koltuklar ve 3’lü, 2’li berjer koltuklar seçilebilir. Salonun merkezinde ise bir orta sehpa konumlandırılabilir. L tipi salonlarda ise birçok farklı koltuk takımına yer verilebilir. Bu salonlarda farklı salon dekorasyon ürünleri ile eşsiz görünümler elde edilebilir. Kısa duvar kenarlarına berjer koltuklar, kitaplıklar ve yemek masası gibi eşyalar yerleştirilebilir. Geniş kenarlara ise üçlü koltuklar ve TV üniteleri konumlandırılabilir.

  • Etiketler:

Yorum Yaz