maritbet girişmaritbet
Polisan, dünyanın ilk polimetal su bazlı boyasını üretti

Polisan, dünyanın ilk polimetal su bazlı boyasını üretti

Polisan Boya, “Her solvent bazlı boyanın yerine düşük VOC’li (uçucu organik bileşen), su bazlı ürünler geliştirmek” ana hedefinden yola çıkarak “Polimetal Su Bazlı” boyayı sektörüne kazandırdı

Dünyada bir ilk olan bu proje,  TÜBİTAK-TEYDEB tarafından 2 senelik program ile desteklendi. Türkiye boya pazarının güçlü oyuncularından Polisan Boya, 6 bini aşkın bayi ağı ve ambalaj ve renk kırılımında 5000'i aşkın çeşit sayısıyla boya sektörünün en yaygın, her türlü tüketici ihtiyaç ve talebine cevap veren zengin ürün yelpazesiyle sektördeki konumunu farklılaştırıyor. 50 yıllık bir kimya şirketi olmanın avantajı ile fark sağlayan kalitede ürünleri portföyüne dahil eden Polisan Boya'nın Ar-Ge'si son olarak “Polimetal Su Bazlı” boyayı sektörüne kazandırdı. Polisan Boya'nın; “Her solvent bazlı boyanın yerine çevreci, düşük VOC'li (uçucu organik bileşen), su bazlı ürünler geliştirmek” ana hedefinden yola çıkarak geliştirilen su bazlı Polimetal ürünü, kaba pası alınmış paslı yüzeyler üzerine astar gerektirmeden doğrudan uygulanabiliyor ve uzun süre koruma sağlıyor. Eski yöntem solvent bazlı metal boyalarda astar uygulaması yapılırken, “Polimetal Su Bazlı” metal boya uygulamasında herhangi bir astar uygulamasına gerek duyulmuyor. Böylece boya öncesi astar veya ara kat uygulamaları nedeniyle oluşan zaman ve işçilik kaybından tasarruf ediliyor. 

Boya uygulamasının tek seferde gerçekleştirilmesi nedeniyle oluşan uygulama zorluğu ortadan kalkıyor. “Polimetal Su Bazlı” boya, insan sağlığı açısından da zararlı bir kimyasal ihtiva etmediği ve düşük VOC'li olması nedeniyle çevreci bir metal boyası özelliği taşıyor. 

Türkiye'nin bugün sektörel yapısı ve gücü itibarı ile Avrupa'nın 3. büyük boya üreticisi konumunda olduğunu ve boya sektörünün 2 milyar dolarlık dev bir sanayi haline geldiğini söyleyen Polisan Holding CEO'su Erol Mizrahi; “ Bu sene holdingimizin 50. Yılını kutluyoruz. Holdingimizin 50 yıllık yolculuğunun başlangıç noktası Polisan Kimya'nın kuruluşudur. “Hissedar için maksimum değer sağlamak” olan holding ana stratejimizin gereklerinden biri de “Grup şirketleri arasında maksimum sinerji sağlamak”tır. Polisan Boya şirketimiz bir kimya şirketinin kardeş kuruluşu olmanın fayda ve avantajını fark sunan kalitede ürünlere sahip olmakla yaşamaktadır, bunun en son örneği de “Polimetal Su Bazlı” ürünümüzdür. Kuruluşumuzdan bugüne çevre dostu ve sağlıklı ürünleri portfoyüne eklemeyi ilke edinen ve sürekli destekleyen Polisan Boya şirketimiz bu kategoride birçok başarılı ürüne imza atmıştır. Türkiye'nin ilk su bazlı parlak sonkat boyası, ilk su bazlı yol çizgi boyasından sonra dünyanın ilk su bazlı metal boyası tüketicilerimizin beğenisine sunulmuştur. 50. Yılımızda,  Polisan olarak böyle bir inovatif ve çevre dostu ürünü sektöre kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz.” dedi.


Ürünün patent hakları için gerekli işlemler başlatıldı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurulu (TÜBİTAK)  Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB); Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında 3120074 sayılı ve ‘'Türkiye'de İlk Yüzeye Direkt  Uygulanabilir, Koruyucu ve Dekoratif, Su Bazlı Çevreci Metal Boyaları Geliştirme'' başlığı altında 2 senelik bir program  ile projeyi destekledi. Polisan Boya, ürünün patent hakları için gerekli işlemleri başlattı.   

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Bridgestone, Fransa'daki fabrikasını kapatacak
  • 17.09.2020 14:35

Bridgestone, Fransa'daki fabrikasını kapatacak

Bridgestone, düşük talep ve yüksek rekabet nedeniyle Fransa'daki lastik fabrika ...

A+ belgeli efekt boyalarla estetik hijyenle buluşuyor
  • 17.09.2020 14:02

A+ belgeli efekt boyalarla estetik hijyenle buluşuyor

San Deco zararlı uçucu bileşenler ve toksik maddeler içermeyen ürün gruplarıyla ...

Polisan Boya'ya EPD Panel'nde büyük ödül!
  • 04.11.2016 10:40

Polisan Boya'ya EPD Panel'nde büyük ödül!

SBE 2016 Konferansı bünysinde düzenlenen EPD Paneli'nde Polisan Boya ödül aldı. ...

Polisan Boya'nın yüzde 50'sini Japon Kansai aldı!
  • 31.10.2016 11:12

Polisan Boya'nın yüzde 50'sini Japon Kansai aldı!

Polisan Holding'in iştiraki Polisan Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yüzde 50'si ...

Polisan Boya Avrupa’dan ‘çevre etiketi’ aldı
  • 28.11.2015 12:51

Polisan Boya Avrupa’dan ‘çevre etiketi’ aldı

Polisan Boya, üretmiş olduğu 4 adet iç ve dış cephe ürünleri ile Çevresel Ürün B ...

‘Barış Sokağı’, Polisan ile yeniden hayat buldu
  • 29.09.2014 10:41

‘Barış Sokağı’, Polisan ile yeniden hayat buldu

Polisan, Hakkâri Barış Sokağı’nın boya sponsoru oldu ...