maritbet girişmaritbet
Penceresiz odalarda dekorasyon nasıl olmalı?

Penceresiz odalarda dekorasyon nasıl olmalı?

Penceresiz odalarda hissedilen kapalı alandaki sınırlılık algısı normal dışı bir şeyler olduğunu düşündürür.

Penceresiz kapalı alanlardaki hissedilen sınırlılık duygusundan kurtulmanın en kolay yolu dekorasyondan geçer. Penceresiz odaların dekorasyonunda, duvar tasarımları ve renk seçimi en çok dikkat edilmesi gereken detaylardır. Bu detayları en doğru şekilde dekore etmek odanın penceresiz olduğunu hissettirmeyebilir. 

Duvarlara hareket katın

Bir odanın en önemli odak noktalarından biride penceredir. Penceresi olmayan odalarda duvarlara, çıta uygulaması olarak bilinen Panelling dekorasyonu uygulanabilir. Ahşap çıtaları duvara moneteleyerek kare ve dikdörtgen alanlar yaratılabilir. Bu alanlar tablo spotuyla ışıklandırılabilir ve içine resimler asılabilir.

Aynalar ışığı yansıttığı için ferah bir görüntü sağlar. Penceresiz odalarda doğal ışık olmasada ayna karşısına yerleştirilen apliklerle ışık odaya dağıtılabilir. Aynı zamanda aynalar derinlik algısı yaratır. Karşı karşıya olan duvarlara asılan aynalar penceresiz odalardaki sınırlı alanı genişletebilir. Kepenkli dekoratif ayna modelleri ile sıcak br görüntü yaratılabilir. Aynı zamanda duvarlara kare ve dikdörtgen aynalar asarak pencere hissiyatı yaratılabilir.

Penceresiz odaları tabloyla da dekore edilebilir. Büyük tablolar ile duvarlarda estetik odak noktaları oluşturulabilir. Deniz ve gökyüzü gibi enginlik hissi veren tablolar penceresiz odalara ferah bir hava kazandırır.

Renk seçimleri en önemlisi

Penceresiz odalarda dekorasyon için en önemli etken ise renk seçimidir. Odada ferah bir görüntü sağlamak adına içi açıcı tonlar kullanılmalı. Örneğin bebek mavisi, lavanta, pembe ve lavanta gibi yumuşak tonlar kullanılarak odada ferah bir görüntü yakalanabilir.

Zemin döşemesi, duvar, halı gibi büyük alanlarda bej ve krem gibi açık renkler kullanılarak oda daha büyük gösterilebilir. Dekoratif eşyalarda ve tekstil ürünlerinde ise yumuşak tonlu renklere yer verilebilir.

Penceresiz odalarda canlılık kazanmak için kırmızı, turuncu, sarı gibi enerjik renkler kullanılabilir. Ancak tam tersi etki yaratılmaması adına bu renklere eşyaların detaylarında yer verilmeli.

Doğal ışık taklit edilmeli

Penceresiz odaların en büyük eksikliği güneş ışığıdır. Odada farklı aydınlatma ürünleriyle bu eksiklik geri plana atılabilir. Işık veren aplik ve sarkıt lamba yerine ışığı yayan lamba türleri kullanılmalıdır.

Mesela gömme spot yerine sıva üstü spot kullanılabilir. Tavan lambası olarak minimal tasarıma sahip, ışığı tamamen dışarıya yansıtan modeller tercih edilebilir. Ampul olarak da güneş ışığını taklit eden gün ışığı ampuller kullanılabilir.

Ne tür mobilyalar kullanılmalı?

Penceresiz odaların en büyük sorunlarından biri de odanın olduğundan küçük görünmesidir. Pencere olmadığından dolayı oda daha da asık görünebilir. Bu görüntüden kurtulabilmek için mobilyalar çok fazla yer kaplamamlıdır. Bu yüzden küçük ve minimal modeller tercih edilebilir. Katklanabilir, işlevsel mobilyalar kullanılarak yerden tasarruf edilebilir. 

Odada küçük bir hallı kullanarak ve mobilyaları da bu halı çevresinde toplayarak duvar önü açılabilir. Yüksek ayaklı mobilyalar odanın daha büyük görünmesini sağlar. Mobilya seçimi olarak dresuar, duvara monteli TV ünitesi, ayaklı berjer gibi mobilyalar tercih edilebilir. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz