maritbet girişmaritbet
Parke sektörü kendini aştı 400 milyon ciroya ulaştı

Parke sektörü kendini aştı 400 milyon ciroya ulaştı

1980’li yılların başında dekoratif amaçlı olarak İsveç’te geliştirilen ama yeni dekorasyon trendleriyle birlikte devasa boyutlara ulaşan parke sektörünün, sadece Türkiye’de 2011 yılında 70 milyon metrekarelik üretimle 400 milyon euro ciroya ulaşacağı düşünülüyor

Birinci sınıf malzemelerin ve işçiliğin kullanıldığı konutların zemin döşemelerinde kalitesi, her zevke uygun ürün çeşitliliği, müşteri odaklı hizmet anlayışıyla bugüne kadar birçok prestijli projeye imzasını atan DENDRO, 2011 yılında sektörün daha da büyüyeceğine dikkat çekiyor. Türkiye'nin 2011'de %5.5'lik büyüme trendini yakalayacağını belirten Dendro Lamine Parke Genel Müdür Yardımcısı Serdar Saylan; Türkiye'nin bu hızıyla Avrupa'da en hızlı büyümeyi gerçekleştirecek ülke konumuna geleceğini ve bu rakamların lamine ve laminat parke sektörüne de olumlu yansıyacağına vurgu yapıyor. Saylan, “ Bu olumlu tablo elbette bizim de 2011'de daha güzel bir yıl olacağına dair ümitlerimizi arttırıyor” diyerek ahşap ürünlerinin kullanımının giderek daha da yaygınlaşacağını söylüyor.

Ahşap ve taş 2011'de öne çıkacak

Globalleşen dünyada dekorasyon trendleri de başka pek çok tüketim unsuru gibi paralel bir seyir izliyor. Türkiye'de ve dünyanın diğer ülkelerinde doğal ahşap ve taş  ürünlerinin kullanımının arttığını belirten Serdar Saylan, 2011 yılında özellikle parkeye olan ilginin daha da artacağına işaret ediyor.

2010 yılının, 2008-2009 yıllarındaki kayıpları karşılamaya çalıştığı bir yıl olduğunun altını çizen Saylan, 2011'deki beklentileri hakkında şunları söylüyor:

Krizin etkileri sert rekabet koşullarıyla kendisini göstermeye devam etti. Artan taleple birlikte 2011'in sektör için daha umut dolu olduğunu düşünüyoruz. Lamine ve laminat parke sektörünün toplam büyüklüğünün 60-70 milyon m2 ve yaklaşık 400 milyon Euro civarında parasal büyüklüğe ulaşabileceğini düşünüyoruz

Düşük kalitede işçilik sektöre darbe vuruyor

2010 yılında sektör olarak en çok düşük kaliteli işçiliğin sıkıntısını yaşadıklarını belirten Serdar Saylan, kötü örneklerin kötü izlenimlere neden olduğunu ve sektöre ciddi balta vurduğunu belirtiyor. Bu problemlerin çözümünün ancak son kullanıcıya yönelik detaylı tanıtımlar, eğitim ve sertifika programlarıyla çözüme kavuşacağına işaret eden Saylan yurt dışından ithal edilen düşük kaliteli ürünlerin ve lamine parkede yapılan yanlış sınıflandırmanın da sektöre zarar verdiğini belirtiyor.

“2011'de kaliteyi ön plana çıkaracağız”

Lamine parke ve laminat ürünlerinde pek çok farklı renk ve ağaç çeşidi olmasına rağmen Meşe ağacı 2010'da sektörde en çok tercih edilen kaplama ürünü olarak dikkat çekiyor. Saylan bunu meşe ağacının bu sektördeki referans renk olmasına bağlıyor, Saylan bu ilginin 2011 yılında da devam edeceğini tahmin ettiklerini belirtiyor.

Kaındl ürünleri devrim yarattı

Avusturyalı Kaindl firmasının ürünlerini Türkiye pazarına getiren Dendro, kalitesi ve sınırsız renk ve desen seçeneği sunan bu ürün sayesinde sektörde büyük bir hareketlenmeye sebep oldu. İstanbul Boğazı'nın bir fotoğrafının bile kalıcı olarak parkelere işlenebildiği bu ürün için birçok sipariş aldıklarını belirten Dendro Genel Müdür Yardımcısı Serdar Saylan, artan talebi karşılayabilmek için üstün çaba sarf ettiklerinin altını çiziyor.

Saylan,“2010 yılında lamine parke kullanıcılarının beğenilerine yeni ağaçlar ve ürünler sunduk. Özellikle Amerikan ceviz ve renkli meşe ürünlerimiz yoğun ilgiyle karşılandı. Laminat parkede ise ana dağıtıcılığını yaptığımız Kaindl markalı ürünlerimizin gerçek ahşap yüzeyli Kaindl Two serisi ve baskı desenleri alışılmışın aksine sıra dışı desenlere sahip Kaindl Three serisi ile 2010'da çok yoğun ilgiyle karşılaştık.  Ayrıca 2010 yılı içerisinde Dendro Veranda Deck ile dış mekan ahşap parke ihtiyacına da cevap vermeye başladık. 2011 yılında Dendro Lamine Parke olarak yeni seri çalışmalarımız olacak. Kaindl Laminat Parke de ise yeni renk ve seriler kullanıcılar ile buluşacak. Ayrıca, 2011 yılı için artan talepler doğrultusunda kaliteden ödün vermeden ve pazarın ihtiyaçlarına cevap verebilecek kapasite aratışıyla üretimimize devam edeceğiz” dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz