maritbet girişmaritbet
Maya Tekstil'den uyku ürünlerinde büyük atak!

Maya Tekstil'den uyku ürünlerinde büyük atak!

Maya Tekstil, dünyanın ilk yastık yorgan mağazası Penelope'yi Marmara Forum AVM ve Akbatı AVM’de açtı.

MAYA TEKSTİL, tüketicisine yakın olmak için açtığı PENELOPE Mağazaları'dan esinlenerek bayileri için de çok özel bir konsept geliştirdi.

PENELOPE Club adı verilen ve mevcut PENELOPE bayilerinde yerini almaya başlayan bu özel satış noktası köşeleri, markanın satış noktasında ayrışmasını ve farklılaşmasını sağlıyor. MAYA TEKSTİL'in yeni uyku köşeleri PENELOPE Club'lar, yıl sonuna kadar yurt içinde 25, yurtdışında da 5 noktada olacak.

Böylece marka, PENELOPE Mağazaları, PENELOPE Clublar, Sakarya Akyazı'daki yatırımlarıyla pazarda açık ara liderliğini güçlendiriyor. Rahat, kaliteli ve sağlıklı uyku ürünleri geliştiren MAYA TEKSTİL,yatak odalarında şıklığın ve estetiğin de sembolü oluyor.

Ülkemiz uyku kültürünün öncüsü MAYA TEKSTİL, 1992 yılından bu yana ithal ettiği kaz tüyünün yanı sıra en yüksek kalitedeki dolgu malzemelerini de kullanarak ürettiği ve tüketicisi ile buluşturduğu PENELOPE ve OTHELLO markalı yastık ve yorganları ile kaliteli uykunun tek adresi olmaya devam ediyor.

MAYA TEKSTİL, uyku ürünleri alanında sektörde açık ara liderliğini yeni yatırımlarıyla da sürdürüyor. Kurulduğu günden bu yana uykuya odaklanan firma, Türkiye'de yastık ve yorganın markası olan PENELOPE Mağazaları ile AVM'lerde yerini alırken, PENELOPE Club'lar ile de bayilerinde çok özel köşeler tuttu. Ayrıca marka, Türkiye'nin yastık ve yorganda en büyük AR-GE ve üretim üssünü Sakarya Akyazı'da kuruyor.

PENELOPE ve OTHELLO markaları altında 70'ı aşkın yastık çeşidi, 30'u aşkın yorgan çeşidinden oluşan geniş ürün gamına sahip olan firma, Türkiye'de yeni bir ilke imza atarak sadece uyku ürünlerinin yer aldığı PENELOPE Mağazaları'nın ilkini Marmara Forum AVM ve ikincisini ise Akbatı AVM'de açtı.

Tüketicinin uykusu için doğru seçimler yapması yanında, kaliteli uykuya ulaşmasının sırrını veren PENELOPE Mağazaları, önümüzdeki günlerde yeni noktalarda yerini alacak. PENELOPE'nin bayi satış noktası için geliştirdiği PENELOPE Club'lar ise bu sene sonuna kadar Türkiye'de 25, yurtdışında; Suudi Arabistan, Mısır, İran, Rusya ve Bulgaristan olmak üzere 5 ayrı ülkede uyku köşesi tutacak.

Türkiye'nin ilk ve en büyük uyku ürünleri üretim ve Ar-Ge merkezi

Sakarya Akyazı'daki yatırımlarıyla ile ilgili açıklamada bulunan MAYA TEKSTİL Genel Müdürü Yavuz Demirel; teknolojiyi uyku ürünleri üretiminin her alanında kullandıklarına dikkat çekerek, biz en başından bu yana Türkiye'de kaz tüyü yorgan yastık üretimine odaklandık. İlk kurulduğumuzda üretime 250 m2'lik alanda başladık. Daha sonra yastık ve yorgan üretimindeki odağımızı hiç değiştirmeden, önce bin 400 m2'lik alanda ve şu an bulunduğumuz noktada ise 6 bin m2'lik alanda üretim yapıyoruz. Bu sene, Sakarya Akyazı'da üretim kapasitemizi dörde katlayacak, 46 bin m2'lik açık alan üzerine kurulu 23 bin m2'lik uyku ürünleri araştırma ve üretim üssünün temellerini attık.

İki etap olarak kurulacak fabrikanın ilk etabı 16 bin m2'lik kapalı alanı, ikinci etabı ise 7 bin m2'lik kapalı alanı kapsayacak. Yapımına devam edilen kapalı alanda üretim bölümü, idari bina, misafirhane ve yemekhane yer alacak. Üretim bölümü için yurtdışından özel makineler getiriyoruz. 2012 yılının ilk çeyreğinde tamamlamayı hedeflediğimiz proje ile Türkiye'de ve dünyada uyku ürünleri üretiminde ilklere imza atacağız” dedi. Demirel; faaliyetlerine devam eden Sancaktepe fabrikada ise günde 3000 yastık ve 200 kadar yorgan ürettiklerini belirterek, Sakarya Akyazı'daki üretim ve araştırma üssü ile MAYA TEKSTİL'in üretim kapasitesini arttırmayı ve sektörde pazar liderliğini devam ettirmek istediklerini açıkladı. Demirel, PENELOPE Mağazaları ve PENELOPE Club'lar ile de hem yurtiçinde, hem de yurtdışında daha etkin bir oyuncu olmayı hedeflediklerini kaydetti. Demirel, kurumun satış noktası hedefleri ile ilgili olarak sözlerine şöyle devam etti: “2012'de 150 noktaya ulaştırmayı hedeflediğimiz PENELOPE Club'ları, 2013-2015 yıllarında PENELOPE Mağazaları'na dönüştürmeyi amaçlıyoruz. PENELOPE Mağazaları için büyüme stratejimiz özellikle yurtdışında franchise sistemi ile yayılmak olacak.

PENELOPE Mağazalar ve PENELOPE Club'lar dünya da bir ilk

Türkiye'nin yedi bölgesinde ve dünyanın farklı iklim koşularında yaşayanlarla ürünlerini buluşturan MAYA TEKSTİL, uyku ürünleri ile ilgili konsept geliştiren tek marka. MAYA TEKSTİL Genel Müdür Yardımcısı Murat Aydoğan, PENELOPE Mağaza yatırımları ve PENELOPE Club konseptiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “PENELOPE Mağazaları, MAYA TEKSTİL'in üst segment markası olan PENELOPE'yi tüketiciye daha yakın bir noktaya taşıma isteğimiz sonucu ortaya çıktı.

Tamamen uyku konseptinde tasarladığımız PENELOPE Mağazaları'ndan esinlenerek geliştirdiğimiz PENELOPE Club konsepti ile nihai tüketicinin sağlıklı ve kaliteli uykuya kolay ulaşmasını amaçladık. Uyku köşesi gibi tasarlanan PENELOPE Club'lar fonksiyonel, amacına uygun ve kullanışlı raf sistemleri ile satış noktalarımızda yeni alanlar ve teşhir imkanları sağlıyor. PENELOPE Club köşeleri, MAYA TEKSTİL'in geliştirdiği farklı ölçülerde PENELOPE Cube adını verdiğimiz stantlarla dizayn ediliyor. Mağaza içerisindeki kullanım alanına göre farklı boy ve adetlerde yerleştirilen PENELOPE Cube teşhir alanları, uyku ürünlerinin en doğru şekilde sergilenmesini sağlıyor. PENELOPE Club sistemi, mevcut bayilerimiz için gelecek 15 yıla yayılacak, kazan-kazan anlayışına dayalı karlı bir işbirliği modeli olarak geliştirildi. PENELOPE Club sistemine geçiş yapan bayilerimizden yüzde 70'e varan ciro artışı gibi ilk sonuçlar gelmeye başladı. PENELOPE Club'lar ile lider olmanın farkını bayilerimiz de bizimle birlikte yaşayacak.”

OTHELLO kaliteli ve sağlıklı uykuyu herkese ulaştırıyor

Türkiye'de yastık ve yorgan alanında lider MAYA TEKSTİL'in herkes için kaliteli ve sağlıklı uyku ürünleri markası OTHELLO, 22 ilde 200'ün üzerinde satış noktasında uykusuna yatırım yapanların tercihi oluyor. Kaliteden vazgeçmeyen ama ekonomiye önem verenlerin tercihi OTHELLO yastık ve yorganlar Koçtaş, Özdilek, Metro, Baumax, Bauhaus, Carrefour, Real'lerde satışa sunuluyor. MAYA TEKSTİL'in PENELOPE ile başlayan satış noktalarındaki uyku köşeleri konsepti OTHELLO ile devam ediyor.

OTHELLO, “Sağlıklı Uyku Reyonu” adını verdiği uyku köşeleri ile marketlerde farklılaşacak. Sağlıklı Uyku Reyonu, OTHELLO uyku ürünlerinin, satışa sunulduğu marketlerde bütün ürünlerin belli bir düzende yer almasını, kullanıcıya istediği ürüne kolayca ulaşmasını sağlıyor. “Sağlıklı uyku için 5 dk” sloganı ile yola çıkan ve tüketicinin uyku tercihleri için doğru ürüne ulaşmasını sağlayan Sağlıklı Uyku Reyonu uygulaması Koçtaş mağazalarından başlayarak hayata geçmeye başladı.

Türkiye'nin ilk ve tek EDFA üyesi MAYA TEKSTİL

Türkiye'de EDFA (European Down and Feather Association) üyesi olan ilk ve tek firma olma özelliğini taşıyan MAYA TEKSTİL, EDFA'nın yönetiminde de görev alıyor. Tüy dolgulu ürünleri daha iyi kalite standartlarına eriştirmek amacıyla faaliyet yürüten ve firmaları alanında uzman kişilerle bir araya getiren EDFA, üretim sürecinde taraflar arasında bir etkileşim yaratıyor. AB ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği kriterlerine uygun tüy kullandıklarının belgesi niteliğindeki “EN12934” etiketi, EDFA üyesi firmaların ürünlerinde yer alıyor. Bu yıl da kendi alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından ISPA (International Sleep Product Association)'ya üye olan MAYA TEKSTİL, ISPA üyeliği ile uyku ürünleri alanındaki know-how'a daha hızlı ve etkin bir şekilde ulaşıp, ISPA'nın geniş üretici ağından faydalanabiliyor. Kurum, NOMITE belgeli ve ileri teknoloji ile Avrupa standartlarında üretim yapıyor.

MAYA TEKSTİL'in İstanbul Sancaktepe'deki fabrikasında üretilip satışa sunulan PENELOPE ve OTHELLO markalı yastık ve yorganlar OrttaDoğu'dan Balkanlara, Afrika'dan Uzak Doğu'ya kadar farklı koşullara sahip coğrafyalarda uzun yıllardır kullanılıyor.

Ürünlerinde değeri tartışılmaz ve dünyaca tanınmış Macar kazlarının tüylerini kullanan MAYA TEKSTİL, ürettiği yastık ve yorganlarda kaliteyi süreklileştiriyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akbatı ve Akasya alışveriş merkezleri yüksek doluluk oranlarını korudu
  • 01.03.2022 11:36

Akbatı ve Akasya alışveriş merkezleri yüksek doluluk oranlarını korudu

Akkök Holding'in stratejik iş alanları arasında konumlandırdığı gayrimenkul sekt ...

Akbatı ve Akasya Acıbadem'in enerjisi Sakarya Elektrik'ten!
  • 04.12.2021 12:29

Akbatı ve Akasya Acıbadem'in enerjisi Sakarya Elektrik'ten!

Akiş GYO, Akbatı AVM ve Akasya Acıbadem AVM'nin enerji tedariği için Sakarya Ele ...

Akbatı AVM'ye helikopterden bakın!
  • 10.10.2012 11:50

Akbatı AVM'ye helikopterden bakın!

Akbatı AVM'nin havadan görüntüsü emlaktasondakika.com farkıyla yayında ...

Akiş GYO, AVM mağazalarından kira almayacak!
  • 29.04.2021 11:45

Akiş GYO, AVM mağazalarından kira almayacak!

Akiş GYO, sahibi olduğu AVM'lerde tam kapanma sürecine giren mağazalardan, belli ...

AVM'lere artık HES kodu ile girilecek
  • 01.12.2020 09:00

AVM'lere artık HES kodu ile girilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam açıkladığı yeni kısıtlamaları arasında alışve ...