maritbet girişmaritbet
Akbatı ve Akasya alışveriş merkezleri yüksek doluluk oranlarını korudu

Akbatı ve Akasya alışveriş merkezleri yüksek doluluk oranlarını korudu

Akkök Holding'in stratejik iş alanları arasında konumlandırdığı gayrimenkul sektöründeki iştiraki Akiş GYO, 2021 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. 

Akiş GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü İ. Gökşin Durusoy, "2021 yılının ilk yarısı Kovid-19 kaynaklı kısıtlamalar neticesinde görece zayıf bir performans ile geçerken, bu kısıtlamaların sona ermesiyle birlikte yılın ikinci yarısı AVM'lerimizde ciro rekorlarının kırıldığı ve yılı güçlü net kâr rakamıyla kapadığımız bir dönem oldu. Özellikle dördüncü çeyrekte salt kira gelirlerimiz 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 82.8 artış gösterdi" dedi.

Akkök Holding'in stratejik iş alanları arasında konumlandırdığı gayrimenkul sektöründeki iştiraki Akiş GYO, 2021 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Pandemi kaynaklı kısıtlamaların ve alışveriş merkezlerinin kısmen kapalı kalmaya devam ettiği 2021 yılının ilk yarısının ardından, Temmuz- Aralık 2021 dönemi kısıtlamaların sona erdiği, sektörde 'revenge shopping' olarak adlandırılan ve insanların fiziksel alışveriş yapmaya duyduğu özlemi giderdiği bir dönem oldu.

Bu dönemde kurdaki hareketliliğe rağmen Akiş GYO’nun alışveriş merkezlerinde metrekare başına cirolarda ortalamada yüzde 77 mertebesinde artış gözlemlendi. Ayrıca şirketin yüzde 100 sahibi olduğu Akbatı ve Akasya alışveriş merkezlerinde sırasıyla yüzde 94 ve yüzde 98 gibi geçmişten gelen yüksek doluluk oranları korunurken, her geçen gün ivmelenen ziyaretçi sayıları da şirketin performansına olumlu katkıda bulundu. Böylece, Akiş GYO 2021 yılında 237.9 milyon TL net kâr elde etti.

“2021’İN İKİNCİ YARISINDA AVM'LERİMİZDE CİRO REKORLARI KIRILDI”

Şirketin 2021 finansal sonuçlarını değerlendiren Akiş GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü İ. Gökşin Durusoy, "Özellikle ana iş kolumuz olan ticari gayrimenkullerimizdeki kiracılarımızın içinde bulunduğu perakende sektöründe yapısal değişikliklerin yaşandığı bir ortamda, şirket olarak güçlü kurumsal yapımız ve stratejik planlamamızla yılı finansal, operasyonel ve sürdürülebilirlik anlamında başarılı bir şekilde tamamladık" dedi.

Durusoy, sözlerine şöyle devam etti: "AVM'lerimizde vizyoner bakış açısıyla, global trendleri de göz önüne alarak farklılaşma çalışmalarını hayata geçirmeye devam ediyoruz. Alışveriş merkezlerimizin çekim ve deneyim merkezi olması, oldukça yüksek doluluk oranlarıyla birleşince hem kiracılarımız hem de ziyaretçilerimiz tarafından olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu sebeple yılın ikinci yarısında her iki alışveriş merkezimizde tarihsel ciro rekorları kırılması bizim açımızdan sürpriz olmadı."


“2022’DE ÖNCELİĞİMİZ DİJİTALLEŞME OLACAK”

Bağdat Caddesi'ndeki Erenköy binasının Boyner markası altında eylül ayı itibariyle faaliyete geçmesiyle kira gelirlerinin arttığını belirten Durusoy, "2022 yılı da şirketimiz açısından güzel başladı. Özellikle Akasya tarafında Beymen ve LCW mağazalarının planlı büyümeleri ve yenilenen kiracı karmamızla hem doluluk oranlarımızı yüzde 97-98 mertebesine çıkaracağız hem de ziyaretçilerimize daha deneyim odaklı alanlar oluşturacağız. Caddebostan ve Beykoz projelerinde ise ruhsat ve imar durumu kaynaklı olumlu gelişmeler var. Bunları da gelişme oldukça kamuoyu ile paylaşıyoruz. 2022 yılında önceliğimiz yine borç azaltmak ve dijitalleşme olacak. Ayrıca 2022 yılında Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alacak olmamız, yatırımcı tabanımızı genişletmek açısından da faydalı olacak.” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akiş GYO’nun yeni Genel Müdürü Levent Çanakçılı oluyor
  • 16.11.2022 10:33

Akiş GYO’nun yeni Genel Müdürü Levent Çanakçılı oluyor

Akkök Holding'in stratejik iş alanları arasında konumlandırdığı gayrimenkul sekt ...

Akiş GYO’ya GYODER’den 2 ödül!
  • 29.10.2022 15:59

Akiş GYO’ya GYODER’den 2 ödül!

Akiş GYO, gayrimenkul sektörüne, topluma ve sürdürülebilirliğe sağladığı katkıla ...

Akiş GYO yılın ilk yarısında 2,77 milyar TL net kâr elde etti
  • 12.08.2022 16:00

Akiş GYO yılın ilk yarısında 2,77 milyar TL net kâr elde etti

Akkök Holding'in iştiraki Akiş GYO, 2022'nin ilk yarıyıl finansal sonuçlarını aç ...

Akiş GYO, moda alanında büyüyen Nivogo'ya yatırım yaptı
  • 21.06.2022 10:38

Akiş GYO, moda alanında büyüyen Nivogo'ya yatırım yaptı

Akiş GYO, yeni nesil teknoloji girişimlerinden Nivogo'ya 10 milyon dolar değerle ...