maritbet girişmaritbet
Markalar Masko'da yer kapma savaşında

Markalar Masko'da yer kapma savaşında

Dünyanın en büyük mobilya kenti MASKO, ünlü markaların ilk tercihi oluyor. 150’yi aşkın büyük markası ve zanaat merkezi olan mobilya kentine dünyaca ünlü markaların ilgisi büyük


 
Dünya ihracatında 21. sırada bulunan Türkiye mobilya sektörü, 2010 yılı ile birlikte 15. sıraya yükselmeyi kendine hedef olarak belirledi. Türkiye mobilya ihracatının yüzde 15'ini gerçekleştiren MASKO Mobilya Kenti, 778 iş yeri ve 550'yi aşkın firması ile ülkemiz mobilya sektörünün merkezinde bulunuyor. Ulusal ve uluslar arası platformda tanınan 150'yi aşkın büyük marka tarafından tercih edilen MASKO, yapı kooperatifinden işletme kooperatif yapısına geçti. MASKO Mobilya Kenti'nde bundan böyle ticari faaliyetler hız kazanacak. 
 
Çeyrek asrı geride bırakan MASKO Mobilya Kenti, 25 yıldır sahip olduğu yapı kooperatifi ortaklığından işletme kooperatifi ortaklığına geçti. MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı, “MASKO, dünyanın en büyük mobilya kenti. Perakende alışverişte mobilya ihracat üssü ve ihracat anlamında da ciddi atılımlar gerçekleştirdi. Bu nedenle MASKO'daki ticaret akışını hızlandırmak gerekiyordu. İşletme kooperatifine geçmek, bu anlamda çok anlamlı oldu. Ticari aksiyonların daha da hızlanması ve yurt içi ve dışı fuar ve tanıtım çalışmaları ile MASKO'nun ticari bir sektör olarak görülmesi çok önemliydi. Bundan böyle MASKO'da daha farklı ve hızlı bir dönem başlayacak. Biz yönetim kurulu olarak bu alanda da çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Birlikte çalıştığımız herkesle daha koordineli ve ciddi çalışmalar yürütüyor olacağız. İletişim danışmanlığımızı yürüten firma ile kamuoyunda bu durumu daha belirgin şekilde duyuracağız. Aynı zamanda reklam çalışmalarımız da devam edecek. Artık üyelerimiz faturalarında KDV kullanılabiliyorlar. Bu, MASKO ve MASKO'lular için çok avantajlı olacak” açıklamasında bulundu.
 
MASKO artık bir marka

Karcı, MASKO'nun büyük markalar tarafından da tercih edildiğini belirterek, “550 firmanın 150'sinden fazlası kendini ulusal ve uluslar arası alanda kanıtlamış büyük markalar. Markalar MASKO'yu tercih ediyorlar çünkü burası büyük bir mobilya kenti, dünyanın en büyük mobilya kenti. Aynı zamanda 25 yıllık bir bilinirlik ve deneyimin yanı sıra verilen emeklerle birlikte artık MASKO'nun da bir marka olduğu gerçeği var. Artık, ‘MASKO' dendiğinde herkesin hafızasında bir resim beliriyor. MASKO'nun kullanım alanları geniş, insanlar problem yaşamıyor ve seçeneklerin çok olduğu bir kent. Şu an mağazalarımızın doluluk oranı yüzde 100. Yine de çeşitli markaların da bünyemizde yer alması için çalışmalarımız sürüyor” dedi.
 
Güvenilir yer
Karcı Casa'dan Koleksyion'a, Tuna'dan Doğutaş'a, İstikbal'den Bellona'ya, Kilim'den Yataş', Zebrano'dan Emohome'a kadar çok sayıda markanın MASKO'da yer aldığını belirterek, “Türkiye'de hiçbir alışveriş merkezi ya da çarşıda olmayan MASKO Exclusive Project (MEP) uygulaması ile güvenli alışveriş ortamını hazırladık ve uygulamaya geçirdik. MASKO'nun bu projesi ile tüketici memnuniyeti sağlanarak, güven içinde mobilya alışverişi yapabilmelerini amaçladık. Bu gelişme, markalar için büyük bir avantaj. Yani biz burada müşterileri düşündüğümüz kadar, mobilya üretici ve satışçılarını da düşündük. Aynı zamanda MASKO AVM'nin olması, ücretsiz çocuk bakım ve eğlence merkezimizin yanı sıra perakende alışverişte mobilya ihracat üssü olmamız markalar için cazip bir nokta olmamızı beraberinde getiriyor” dedi.
 
 
Markalar neden MASKO'yu tercih ediyor?
Koleksiyon Mobilya MASKO mağaza sahibi Mustafa Erkan: MASKO büyük bir mobilya kenti. Her kesimden insanın sürekli uğradığı bir nokta burası. MASKO'nun bu özelliği, aynı zamanda  gelen ziyaretçilerin potansiyel müşteri de olmasını sağlıyor. Çünkü her tür mobilya rahatlıkla bulunabiliyor. Koleksiyon Mobilya olarak 1 yıldır MASKO'da faaliyet gösteriyoruz. Bunun öncesinde başka markalar altında hizmetlerimizi gerçekleştiriyorduk. Burası bir mobilya kenti ve bu nedenle, Koleksiyon'u da özellikle burada açmak istedik. Pişman da olmadık. MASKO'nun biz markalar için olumlu katkıları var. Bu nedenle Koleksiyon mağazamızı açarken hiç tereddüt etmedik.
 
Milano Mobilya MASKO mağaza sahibi Mustafa Arda: 7 yıldır MASKO Mobilya Kenti içinde hizmet veriyoruz. Burası oldukça büyük bir mobilya kenti. Nasıl alışveriş merkezleri, herkesin uğrak yeri ve alışveriş yaptıkları birer noktalar ise, aslında MASKO da insanlar için artık bunu ifade ediyor. Buraya gelen bir kişi, istediği mobilyanın her türlü seçeneğini her türlü fiyat aralığında bulabilirken, düzen ve güven içerisinde de zamanını harcıyor. Çocuklu aileler çocuklarını ücretsiz çocuk bakım ve eğlence merkezine bırakabiliyor ve yemek yiyebiliyorlar, bunlar gerçekten çok önemli unsurlar. Bunun yanı sıra MASKO, lokasyon olarak da çok önemli bir yerde. Havaalanına çok yakın, aynı zamanda Balkan Ülkeleri sınırına da çok yakın. Balkanlardan gelen konuklar 1 saat içinde MASKO'ya ulaşabiliyor ve buradan dilediklerince alışveriş yapabiliyorlar. MASKO yönetimi de, MASKO'nun gelişimi için sürekli çalışıyor. Sistematik halkla ilişkiler ve reklam çalışmaları yapılıyor. Bunlar hem MASKO hem de biz MASKO'daki mağazalar ve markalar olarak çok önemli çalışmalar. Bunların devamının gelmesi dileği ile.
 
Casa Mobilya MASKO mağaza sorumlusu Kamil Gülüştür: 2000 yılından bu yana MASKO Mobilya Kenti içerisinde hizmet veriyoruz. MASKO'da olmak bizim için çok önemliydi, çünkü Avrupa yakasının olmasının yanı sıra Avrupa'nın da en büyük mobilya kentinin MASKO olması, beraberinde içinde yer alan her mağaza için birçok avantajı da getiriyor. Öncelikle müşteriye çok kolay ulaşabiliyoruz, müşteri kendisi buraya geliyor. Çünkü alternatifini bulabileceğini iyi biliyor. Her marka, ürünlerini kolaylıkla sergile şansını buluyor. Mağazaların metrekareleri oldukça geniş, yerleşim planı anlamında da çok elverişli. Her türlü mobilyacıyı burada bulmak mümkün; bu da gelen ziyaretçilerin kıyaslama şansı yakalamalarını beraberinde getiriyor.
 
Balıkçıoğlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Şen: Biz Emohome olarak İstanbul'da öncelikle 2 mağaza açmayı planlıyorduk. Akabinde de Bağdat Caddesi gibi mekânlarda da mağaza açma planlarımız var. Ancak listede ilk sırada MASKO Mobilya Kenti yer alıyordu. Avrupa Yakası'nda “mobilya” dendiğinde MASKO akla geliyor. Bunun yanı sıra Avrupa'da ve dünyada da MASKO'nun bilinirliği çok yüksek. MASKO'nun özellikle son dönemlerde yurt dışı ile kurduğu bağlantılar, gelen yabancıların MASKO'dan alışveriş yapmaları gibi faktörler de bizim MASKO içerisinde mağaza açmamıza neden olan faktörler arasında. Ayrıca MASKO, bir mobilya kenti olması dolayısı ile mağaza açıldığında hemen satışa başlama gibi bir durum da var. Biz 15 Mayıs 2010 tarihinde Emohome mağazamızı açtık. Mayıs ve Haziran aylarında satışlarımız çok iyiydi, ancak Temmuz ayı genel olarak durgun bir dönem. Şu an satışlarımız ilk 2 ay kadar değil, ama yine de bir istikrar içerisinde devam ediyor.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz