maritbet girişmaritbet
Kış bahçesi dekorasyon önerileri!

Kış bahçesi dekorasyon önerileri!

Kışın hava şartlarından dolayı balkon, bahçe gibi alanlarda çok fazla vakit geçirilemiyor. Ancak kış bahçeleri ve kış balkonları sayesinde bu alanlar kış aylarında da kullanılabilecek  bir hale getirilebilir.

Kış aylarında dışarıda vakit geçirmemenin en önemli sebeplerinden biri de soğuk havalardır. Bu yüzden kış bahçelerinde en önemli etken alanın korunaklı olmasıdır. Açılır-kapanır pencere ve kapılar kış aylarında korunaklı, yaz aylarında da ferah bir ortamın oluşmasını sağlar. 

Duvar ve zemin dekorasyonu

Kış bahçelerinde mobilyalar ve dekoratif ürünler kadar duvar ve zemin dekorasyonunun da önemi büyük. Zemin ve duvar dekorasyonu yapılırken evin diğer odalarında yapılan uygulamalar yapılabilir. Duvarlar boya kullanılarak boyanabilir veya da duvar kağıdı ile kaplanabilir. Zeminde ise seramik, parke ya da bahçe yer döşemeleri kullanılabilir. Aynı zamanda kaplanan zemin üzerine halı ve kilim de serilebilir.

Mobilya dekorasyonu

Kış bahçelerinde kullanılacak mobilyalar dayanıklı ve hava şartlarına uygun olmalıdır. Kış bahçelerinde rahat oturma grupları konforlu bir alan oluşturmanın en temel etkenlerinden biridir. Genel olarak bahçe koltuk ve sandalyeleri tercih edilir. Yumuşak minder ve döşemelerle rahatlık sağlanabilir. Rattan mobilyalar kış bahçelerinde en çok tercih edilen mobilya türlerinden biridir. Rattan koltuklar, sehpalar ve sandalyeler ile konforlu ve şık bir oturma grubu oluşturulabilir.  Aynı zamanda rüstik ve doğal bir görünüm için ahşap mobilyalarda tercih edilebilir. Sedir ve teak gibi dayanıklı ahşap türleri kış bahçelerinde sıcak ve şık bir atmosfer oluşturmada yardımcı olabilir.

Renkli bir alan tercih edilebilir. 

Kış bahçelerini dekorasyonu salon dekorasyonu gibidir. Yani salonlarda kullanılan dekoratif ürünler kış bahçelerinde de kullanılabilir. Duvarlara tablo ve çerçeveler asılabilir. Vazolara renkli renkli çiçekler koyularak renkli ve egzotik bir görüntü oluşturulabilir. 

Aydınlatma önerileri

Aydınlatmada da dekorasyon ürünlerine uygun ürünler tercih edilmelidir. Elektrikle çalışan aydınlatma ürünleri, bahçe fener ve meşaleleri de alanı ferah ve aydınlık gösterebilecek detaylardandır. Aynı zamanda fener ve meşalelerle alanda şık ve pratik bir şekilde dinlendirici loş ışık elde edilebilir.

  • Etiketler:

Yorum Yaz