maritbet girişmaritbet
Kış aylarında oturma odası dekorasyonu nasıl olmalı?

Kış aylarında oturma odası dekorasyonu nasıl olmalı?

Kış aylarının en güzel yanlarından biri de evde daha çok vakit geçirmektir. Keyifli vakitler geçirebilmek için, sıcacık atmosfere sahip ev dekorasyonları en önemli etkendir.

Kış dekorasyonlarına oturma odasından başlanabilir. Kış aylarında bir evin olmazsa olmazı halı ve kilimlerdir. Evin içinde şık bir kış atmosferi yakalayabilmek adına, halı seçimi odanın dekorasyon şekline göre yapılmalıdır. Modern ve Batı tarzlı dekorasyonlarda sade ve minimalist desenli halılar tercih edilebilir. Klasik tarzlı dekorasyonlarda ise yeni nesil motiflere sahip halılar veya da kürk görünümlü puf kilimler tercih edilebilir.

Aksesuarlarla odanızı doldurun

Kış aylarında, oda duvarlarında dekoratif bitkiler kullanarak sıcak bir atmosfer yakalanabilir. Aynı zamanda ahşap motiflerle de şık ve davetkar bir atmosfer oluşturulabilir. Ayrıca ahşabı metal detaylarla birleştirerek daha dikkat çekici bir alan da oluşturulabilir. 

Oturma odalarında minder ve kırlent kullanımıyla ilham veren sıcak bir atmosfer sağlanabilir. Oturma gruplarında kullanılacak olan minder ve kırlentler dekoratif bir şıklık fırsatı oluşturur. Bu dekorasyonlar renk uyumu konusunda tarz oluşturma fırsatı da verir.

Oturma odalarında kış dekorasyonunun olmazsa olmazlarından biri de renkli tasarımlı mumlar. Sehpa, raf ve TV ünitelerinin çevresinde kullanılacak olan mumlar, oturma odasında sıcak bir atmosfer oluşmasını sağlar. Aynı zamanda mum dekorasyonlarının karşısındaki duvarlara asılacak dekoratif aynalar, aydınlatma kuvvetini artırıp ışık kırılımları ve gölgeler yaratarak estetik şık bir görünüm sağlayabilir.

Koltuk örütleri, tüylü halılar ve örgü detaylar da kış dekorasyonunda kullanılabilecek ürünler arasında yer alıyor. 

Kış dekorasyonunda bitkilere de yer verin

Oturma odasında yapılacak bir kış köşesi, canlı renkli ve mis kokulu bitkilerle zarif ve şık bir atmosfer yakalanabilir. Açelya, siklamen ve çuha çiçeği gibi kışın da açan çiçekler, kış köşesinde kullanılabilir.  Aynı zamanda dekoratif saksılarla kaktüs bitkileri de kullanılabilir. 

İç ısıtan aydınlatmalar kullanılmalı

Kış aylarında gündüzler kısalıyor ve geceler uzuyor. Bunun için enerjik bir yaşam alanı oluşturmak adına, aydınlatma fikirleri de ev dekorasyonun da çok önemli bir yer taşıyor.

Odanın dekorasyonuyla uyumlu olucak sıcak renklere veya da ahşap, hasır detaylı aydınlatma ürünleri tercih edilebilir. Ahşap ağırlıklı dekorasyonlarda ise minimal çizgili metal ürünler de kışa uygun bir atmosfer oluşturabilir. Aplik- lambadır, abajur gibi aydınlatma konusunda başarılı olan ürünler kış aylarına uygun bi görüntü sağlayabilir.

  • Etiketler:

Yorum Yaz