maritbet girişmaritbet
İşte 2011’in banyo ve mutfak trendleri!

İşte 2011’in banyo ve mutfak trendleri!

2011’in seramik banyo ve mutfak markaları, Unicera’da yerli ve uluslararası tasarımcıların ellerinden çıkan yeni koleksiyonlarıyla görücüye çıktı. Bu yıl 3 boyutlu ve nanoteknolojik ürünler öne çıkıyor.

Kaynak: Bülent YOLDAŞ/ Sabah Emlak

 Seramik banyo mutfak tasarımları sınır tanımıyor. İçinde Türk tasarımcılarında yer aldığı dünyaca ünlü tasarımcılar, birbirinden fonksiyonel ve estetik banyo ve mutfak tasarımına imza atıyor. İşte tüm bu ürün ve tasarımlar Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı'nda (UNICERA) sektör profesyonellerinin ve tüketicinin beğenisine sunuluyor. Bu yıl seramik ürünlerinde 3 boyutlu tasarımlar ve nanoteknolojik ürünler ön plana çıkıyor. Mutfak ve banyoların da artık birer yaşam alanına dönüşmesiyle birlikte tasarımlarda da fonksiyonellik ön sıralarda yer alıyor. Özellikle seramik ürünlerde dokunma hissi uyandıran, yüksek teknolojiyle üretilmiş, dijital baskılı ürünler 2011'e damgasını vuracağa benziyor. Mutfak ve banyo mekanlarında sınır tanımaksızın yeni tasarımlarla tanışmak isteyenler dün başlayan Unicera fuarını 6 Mart'a kadar ziyaret edebilirler.

Seranit,

Seramikle yeniden tanıştırıyor

Unicera'da kendi holünü oluşturan Sinpaş Grubu şirketlerinden Seranit, sanat ve teknolojinin buluştuğu “arttech” konsepti ile hazırlanan “Future Gala” holünde çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Seramik üretimine başlamaya hazırlanan Seranit, Unicera Fuarı'nda yeni seramik markasını ve Bahar Korçan tarafından tasarlanan iki yeni serisini tanıtıyor.

Seranit, 2011 yılı için dijital bir üretim tekniği kullanarak NeoSera adı altında beş yeni ürün hazırladı. Dijital baskı tekniği ile tasarlanan Troya, Nares, Storm, Luna ve Terra gerçek doğal taş etkisinin, üç boyutlu görünümünü sunuyor. Troya; sarmal desenli ve gri renkte, Nares; doğal taş görünümü veriyor, Storm; içinde kahverengi ton ve desenlerin yer aldığı bir tasarım, Luna; ay yüzeyini yansıtıyor, Terra ise mozaik görünümü ile dikkat çekiyor.

Vanucci

Ünlü aşçı Ümit Yüksel, Vanucci mutfağında

Ürün gamında onlarca farklı mutfak ve banyo modelini barındıran Vanucci, yeni tasarım 7 mutfak ve 12 banyo modelini sergiliyor. Vanucci, fuarda sergilediği mutfaklarında Aşçılar Milli Takımı Kaptanı ünlü şef Ümit Yüksel'i de konuk ediyor. Mutfak sanatının önde gelen şeflerinden Ümit Yüksel Vanucci mutfaklarında fuar süresince altın madalyalı yemekler ve tatlılar yapıyor.

Vanucci'nin Unicera Fuarı'nda sergilediği yenilenen mutfak ve banyo modelleri, doğal ahşap ve lake kombinasyonlarından oluşuyor. Yalın formların ön planda olduğu Vanucci mutfaklarda desenli lake kapaklar kullanıldı. Fonksiyonelliğe önem veren Vanucci, her eve uygulanabilen modüler yapıdaki mutfaklarında, yine fonksiyonelliği ve tasarımı birleştirirken kulpsuz kapaklara da yer vermiş. Son zamanlarda yükselişte olan klasiğe dönüş eğilimiyle birlikte Vanucci standında modern mutfakların yanı sıra geçmişten gelen çizgilerin modernize edildiği klasik bir tasarım da yer alıyor. Fuarda sergilenen banyo modellerinde ise doğaya dönüş konseptiyle ön plana çıkan modellerle birlikte modern ve şehirli yeni tasarımlar sergileniyor.

Duravit

Sihirli banyolar

Duravit, banyoda “İşte sihir” sloganıyla lanse ettiği yeni banyo serilerinin ve projelerinin Türkiye'deki ilk tanıtımını 6 Mart'ta sona erecek Unicera'da gerçekleştiriyor. Duravit, 17 farklı yeni ürün serisini ve 70'in üzerinde ürün alt grubunu ziyaretçilerle buluşturdu.

Türkiye'de İstanbul Tuzla'da fabrikası bulunan Duravit, yeni ürün gruplarında Viyanalı tasarım grubu EOOS, Fransız tasarım dehası Philippe Starck, Alman-Rus mimar tasarımcı Sergei Tchoban ve İtalyan tasarımcı Matteo Thun gibi dünyaca ünlü tasarımcılarla işbirliği yaptı.

Duravit'in yeni ürün grupları arasında; kanodan esinlenilerek tasarlanan, hiçbir noktasına temas etmeden yüzer gibi gevşeme imkanı sunan küvet Nahho, tezgah üstü lavabo yerine lavabo üstü tezgah olarak tanımlanan Onto, katlanan duş kabin sistemi OpenSpace, yan yana çift kişinin kullanabileceği küvet Paiova, elektronik klozet kapağı SensoWash, az maliyetle bol tasarım temalı banyo serisi New Darling, banyoda zenginlik kavramına yeni bir yorum getiren banyo serisi Esplanede, buhar duşu St. Trop ve silindirden ışıklı kare şekline kadar farklı geometrik yaklaşımda Starck banyo mobilyaları ve küvet kapakları bulunuyor.

 VitrA

VitrA'dan yeni, yalın, özgün fikirler

VitrA, banyo ve karo koleksiyonlarındaki 2011 trendlerini, Unicera'da tanıtıyor. “Yeni, Yalın, Özgün Fikirler” mottosunu taşıyan yeni marka kimliğiyle dikkat çeken VitrA'nın 900 metrekarelik standında yalın, tasarruflu ve doğal ürünler ön planda. Standda, Artema'nın yeni armatür serilerinin yanı sıra, Villeroy& Boch'un karo ürünleri de yer alıyor. Genç Rus tasarımcı Dima Loginoff'un VitrA için hazırladığı yeni karo koleksiyonu standın en dikkat çekici ürünleri arasında yer alıyor. Adeta görünmeyen 1 mm'lik derzleriyle duvarda farklı ve etkileyici bir görsellik yaratan koleksiyon, ilk kez Unicera Fuarı'nda tanıtılıyor. Yeni koleksiyon, Unicera'nın ardından Türkiye'nin yanı sıra Rusya'da da satışa sunulacak. VitrA'nın 2011 banyo ve karo koleksiyonları, banyoyu sade, zarif, temiz ve işlevsel çizgilere büründürürken, Artema'nın yeni serileri, tasarımın tasarruf ve ergonomiyle birleştiren çözümler sunuyor. Yeni koleksiyonlar, modern, abartılı olmayan, yorucu çizgilerden arınmış, mekana ve kullanıcıya hükmetmeyen yaklaşımıyla, banyolarda yeni trendleri belirliyor. Unicera standını ziyaret edenler, teknolojinin son gözdesi ipad'ler ve interaktif ekranlar aracılığıyla, ürün bilgilerine istedikleri gibi ulaşıyor.

Kale

Yeni mutfak ve banyo tasarımlarıyla fuarda

Kale Banyo Mobilyaları ve Kale Mutfak Mobilyaları 2011 yılına özel yeni mutfak ve banyo mobilyası serilerini ilk kez TÜYAP'ta devam eden Unicera Fuarı'nda sergiliyor.

Kaledekor Genel Müdürü Altuğ Akbaş, bu yıl hedeflerini, mekânın genelinde tasarım algısını yönetmek olarak belirlediklerini anlatarak, “Fuarda tek bir ürün grubuyla öne çıkmak yerine, ürün grubunun kullanıldığı mekânda güçlü olmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda, standımızda diğer ürün grupları ile birlikte bu yıl yeni kapak modelleriyle hazırlanmış mutfak modelleri ve banyo mobilyaları tasarımlarına veriyoruz” dedi. Akbaş, fuarda Kale Mutfak Mobilyaları'nda, 2011 yılına özel 31 kapak modeli, 70 renk alternatifi ve geniş modül koleksiyonu ile sunulan mutfak mobilyalarnı sergilediklerini söyedi. Akbaş, Kale Banyo Mobilyaları'nda ise Harri Koskinen, Adolf Babel ve Isao Hosoe gibi tasarımcılar tarafından geliştirilrn ürünleri sergilediklerini belirtti.

Kale, fuarda Edera ve Menta&Chervil mutfak mobilyaları serileriyle ön plana çıkarken, banyo ve mutfak ürünlerinde tasarım bütünlüğü ile işlevselliğin önemini vurguluyor. Akbaş, “Banyo mobilyalarında Isao Hosoe'nin tasarladığı ve seramik, vitrifiye ve banyo mobilyalarında oluşan Light + L Serisi ve geçen yıl Adolf Babel'in tasarladığı seriye eklenen banyo mobilyaları ile yeni bir yüze kavuşan Zero Serisi'nin, bu yaklaşımımıza önemli değerler katacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Seramiksan

‘İyi tasarım herkesin hakkı'

Seramiksan Satış Pazarlama Grup Başkanı H. Bülent Şamlı Seramiksan'ın fuarda sergilediği ürünlerle ilgili olarak “Seramiksan olarak iyi tasarımın herkesin hakkı olduğunu düşünüyor ve yaşam alanlarını en yeni teknolojilerle ürettiğimiz tasarım kalitesi yüksek ürünlerimizle güzelleştiriyoruz. Doğadan ilham alıyor, ürün çeşitliliğimizi inovatif yaklaşımımızla zenginleştiriyoruz. Kullanıcılarımızın hayatlarına her zaman değer katmaya söz veriyoruz. Bu yıl Unicera'da başta Nano teknolojisi ile parlatılmış parlak granitlerimiz olan NanoTech Serimiz, Soluble Salt, Lappato ve Rotodigit teknolojisi ile baskı yaptığımız Digiart karolarımız olmak üzere ürettiğimiz yeni ürünlerimizi sergiliyoruz” dedi.

Fuarda, Tayvan, Hindistan, Güney Kore, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ülkelerle yeni ihracat anlaşmaları imzaladıklarını anlatan Şamlı, “Üretimimizin yüzde 30'unu Ortadoğu, Avrupa, Uzakdoğu, Amerika ve Afrika başta olmak üzere 32 ülkeyle ihraç ediyoruz” dedi.

Şamlı, Seramiksan olarak ileri teknolojiler kullanılarak geliştirilen ürünlerinin yanı sıra dış cephe kaplaması ve yapı kimyasalları ürünleri ile teknoloji ve ürün çeşitliliği açısından seramik sektörünün önemli oyuncuları arasında yer aldıklarını anlatarak, “Seramiksan olarak 2012 yılında Türk seramik sektöründe ilk akla gelen 3 firmadan birisi olmak hedefiyle çalışıyoruz. Bugüne kadar koyduğu hedeflerin ötesinde işler başarmış bir firmayız. Halen devam eden yatırımlarımızla Seramiksan markası ıslak hacimler olarak adlandırdığımız mutfak ve banyolarda da tüketicilerin ilk tercihlerinden birisi olacak” diye konuştu.

Bien

Seramik'ten 2011 trendleri

Bien Seramik, Unicera Fuarı'na 2011 seramik trendlerini taşıyor. Bien Seramik fuarda 16'sı yeni olmak üzere toplam 125 ürün ile yer alıyor. Bien Seramik'in yeni teknolojilerle ürettiği, birbirine geçmeli (interlocking) ve kenarları düzeltilmiş (rectified) seramiklerin yanı sıra ve parlatılmış (lappatolu) küçük cam parçacıklı yeni ürünleri de ilk kez bu fuarda yer alıyor.

2011'de evlerin eskiden “ıslak zemin” olarak tabir edilen iç ve dış mekânların, artık daha fazla “yaşam mekânı” haline geleceğini belirten Bien Seramik Pazarlama Müdürü Ebru Uzluer, “Hepimiz oturma odalarında eskisi kadar vakit geçirmiyoruz, balkonlar, bahçeler, teraslar daha gözde... Özellikle sigara yasağından sonra restoran ve kafelerin dış mekânları daha cazip hale geldi ve özel çözümlere gereksinim duydu. Biz de Bien Seramik olarak bu eğilimden hareketle hem teknoloji hem de tasarım anlamında dünya trendlerini Türkiye'ye taşıdık” diye konuştu. Uzuner, 2011'de yaprak desenli, ahşap desenli, mermer dokusunu yansıtan duvar, dekor, bordürler ve karoları tüketiciye sunacaklarını söyledi.

Kütahya

Seramik'ten 3 boyutlu Versatile

Kütahya Seramik 480 metrekare alan üzerine kurulu standında Brezza koleksiyonları, Sujet uygulamaları, dijital karolar, Versatile serisi ve teknik ürün grupları gibi pek çok ürününü sergiliyor.

Ana malzemesi cam olan Brezza koleksiyonlarında her bir mozaik, ayrı ayrı el işçiliği ile cam sanatçıları tarafından özenle üretiliyor. 3 boyutlu olma özelliği, fonksiyonelliği, farklı tasarım seçenekleri ve uygulama kolaylığı ile mimari projelere özgün ve yenilikçi çözümler sunan Versatile serisi ise, plaza, ofis, lobi, salon, yatak odası ve otel gibi her boyuttaki mekanların iç mimarilerinde kullanılabiliyor.

Kütahya Seramik, tasarımcı Yiğit Özer'in imzasını taşıyan Versatile koleksiyonu, ARC serisi ile dünyanın en çok tanınan ve en prestijli ödüllerinden biri olan “IF Product Design 2011” ödülünü kazandı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz