maritbet girişmaritbet
İpek Özkök evini tarih ve modernle harmanlayarak dekore ediyor!

İpek Özkök evini tarih ve modernle harmanlayarak dekore ediyor!

Oyuncu ipek Özkök'ün evi tam anlamıyla az ama öz parçalarla dekore edilmiş ama konfordan asla ödün verilmemiş. İpek Özkök ev yaşamını ve gayrimenkul yatırımına bakışını Exclusive Homes & Decor dergisine anlattı

Bu ev benden daha yaşlı

Bu evin böyle yeni, pırıl pırıl göründüğüne bakmayın, yenilendi bu bina ama aslında benden daha yaşlıydı. Dolayısıyla bende bu evde doğup, büyüdüm. Ev değişti, camdan bakınca manzaram ve çevre değişti. Bende bu muhitte tüm bu değişime tanıklık ettim. Çok mutlu bir ailenin çok mutlu üç çocuğunun en küçüğüyüm. Evin en dediği dedik ferdi bendim. En küçük olmanın avantajlarını yaşadım ama asla şımartılmadım.

Yalnız eve çıkma fikri aklıma bile gelmedi

Ağabeyim Antalya'da yaşıyor, ablam ev anlamında bizden ayrı ama üçümüzde ailemize çok düşkünüzdür. Bu hep böyle oldu. Ama beş sene önce babamı kaybettik, ben de annemi yalnız bırakmayı istemedim. Zaten gençliğimden beri çok karışan sıkı tutumlar sergileyen bir ailem olmadı, arkadaşlarımı tanırlardı, eve dostlarımı davet etmem hiçbir zaman sorun olmadı. Dolayısıyla benim evden ayrılmak, yalnız eve çıkmak fikri aklıma bile gelmedi.

Annemle birbirimize can yoldaşıyız yani. Bir diğer taraftan bakınca da ben çalıştığım zaman çok yoğun oluyorum, gecenin bir vakti eve geldiğimde sıcak çorbam, sabah kahvaltım hazır oluyor. E kim böyle bir hayatı bırakmak ister ki? Ev arkadaşıyla anlaşmak çok zor. Sakarya'da seramik okudum. Yurtta hiç kalmadım çünkü çok kalabalık yerlere giremiyorum. O yüzden annemle gidip bana ev tuttuk. Haftanın dört gününü orada geçiriyordum, diğer zamanlar İstanbul'daydım. Yalnız yaşamayı o zaman tecrübe ettim. Sonra bir ara ev arkadaşım oldu. Ev arkadaşıyla anlaşmak çok zor. Normalde en yakın arkadaşın bile olsa aynı ev içinde işler değişiyor. Dağınıklıktan tutun da her şey sorun olabiliyor. O yüzden genelde yalnızdım. Ama onunda zorlukları var. Bekar ve öğrencisin, yemek yapmak ayrı dert, temizlik apayrı. Normalde gezmeyi çok severim ama insanın kendi evi olunca bir evcimenlik de geliyor otomatik olarak. Dışarı çıkasım gelmiyordu. O zamanlardan kalma hala severim evde vakit geçirmeyi.

Taşınırken evin yarısını çöpe attık

Yaklaşık üç sene önce bu ev yeniden yapılacağı zaman taşınma derdini çok yakından tanıdım. Ben doğduğumdan beri bu evde yaşadığım ve yeni evler daha küçük metrekarede olduğu için toplanma, eşyaları ayırma, bazı parçalarda vazgeçme durumları bizim için tam anlamıyla kabus oldu. Evin yarısını çöpe attık. İlk taşınmada bir parça, bu eve geri dönerken bir parça en son eve yerleşirken bir parça daha ayıkladık eşyaları. Düzeltirken eşyaların yarısından fazlasını çöpe attık.

Artık yatırım yapmam lazım

Aile evimizin dışında bana ait bir ev henüz yok ama uzun zamandır düşünüyorum. Sonuçta çalışıyoruz ve biriktirmek, değerlendirmek gerekiyor. Ben bu zamana kadar gezmeye harcadım kazandığımı ama artık yatırım yapmanın zamanı, iki alternatif geliyor aklıma; ya yatırım amaçlı kira getirişi olan bir daire, ya da biraz daha para biriktirip şehir dışında ufak ama müstakil ve bahçeli bir ev olsun ve orada yaşayayım. Bakınca da her yerde inşaat var. Mantıklı bir yatırım ama bir yandan da insan düşünüyor çünkü her mülkün bir alternatifi yapılıyor. Karar vermek kolay değil. Ben hala düşünme aşamasındayım yani.  Ev dekorasyonunda tarih kokusunu ve otantikliği seviyorum. Aşırı modern evler pek benlik değil.

Exclusive Homes & Decore

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nötr renklerle evinizdeki tasarımları ön plana çıkarın!
  • 05.11.2020 11:15

Nötr renklerle evinizdeki tasarımları ön plana çıkarın!

Bi’Boya, sürekli yeni arayış içinde olan ve dekorasyonu ön planda tutmak isteyen ...

MacKenzie-Childs çerçeveler evinize dekoratif şıklık sunuyor
  • 20.02.2014 14:15

MacKenzie-Childs çerçeveler evinize dekoratif şıklık sunuyor

Mutlu anılarınızı Mackenzie-Childs ile hatırlayın ...

Nishart sanatçıyı sanatseverlerle, mekanları sanat eserleriyle buluşturuyor
  • 16.01.2014 16:46

Nishart sanatçıyı sanatseverlerle, mekanları sanat eserleriyle buluşturuyor

Özel tasarım sanatsal duvar kağıtları ile mekanlarınıza benzersiz bir atmosfer k ...

Evlilik Hazırlıkları Fuarı bugün başladı
  • 10.01.2014 11:48

Evlilik Hazırlıkları Fuarı bugün başladı

Ev dekorasyon alanında sunduğu ürünlerle pazarda farklılık sağlayan, Türkiye’nin ...

İpek Özkök evini tarih ve modernle harmanlayarak dekore ediyor!
  • 10.07.2013 13:09

İpek Özkök evini tarih ve modernle harmanlayarak dekore ediyor!

Oyuncu ipek Özkök'ün evi tam anlamıyla az ama öz parçalarla dekore edilmiş ama k ...