maritbet girişmaritbet
İç cephe boya önerileri!

İç cephe boya önerileri!

Geçtiğimiz senelerde duvar renklerinde soluk pembeler, huzur veren, sakinleştiren yeşiller ve soğuk tonlar revaçtaydı. Ancak bu sene ise daha canlı, daha dinamik ve daha iç ısıtan renkler tercih ediliyor.

Son yıllarda hüküm sürten sadeleşme akımıyla paralel olarak dekorasyonda da minimalizm tercihler kullanılıyor. Yuva hissini karşılayabilecek bej, sütlü kahve ve kese kağıdı gibi daha sıcak tonlu, nötr renkler kullanılıyor. 

Her tarza uyum sağlayan bu çok fonksiyonlu renkleri, salonda toprak ve yeşil tonlarıyla sade bir şıklık, yatak odasında mavi tonlarıyla birleştirerek huzurlu bir dinginlik ve banyoda da kırmızı ve turuncu renkler ile kombinleyerek dinamizm yakalanabilir. 

Evde iç cephe boya rengi seçiminde, rengi ortaya çıkaracak bir diğer önemli unsur ise aydınlatmadır. Az ışık alan cepheli evlerde bazı renkler kendini gösteremeyebilir, bazıları ise fazlaca baskındır. Sütlü kahve, bej ve kese kağıdı gibi ışığı iyi yansıtan renkler ise loş evlerde dahil aydınlık alan oluşturmak için rahatlıkla tercih edilebilir. 

Yeşil renkler doğayı evinize getirebilir

Yeşil tonlu renkler, iç cephe boya rengi seçiminde en çok tercih edilebilecek renk tonlarından biridir. Zeytin yeşili rengi, şehrin karmaşasından kaçıp ,doğanın dinginliğinde huzur bulmak isteyenler için güzel bir tercih olabilir.

Senelerdir iç cephe boya renginde, yeşil renginin tercih edilmesinin en önemli nedeni farklı dekorasyon tarzları ile olan uyumudur. Zeytin yeşili rengi olan duvarlarda, mor, kırmız, sarı gibi kontrast tonlu mobilyalar kullanarak bohem, kahverengi veya koyu kestane gibi koyu renkler kullanarak klasik, daha soğuk tonlarla birlikte kullanarak ise minimalist bir dekorasyona imza atılabilir. 

Toprak tonundaki renkler içinizi ısıtabilir

Toprağın sıcaklığıyla huzur bulam ve tazelenme zamanı. Önceden daha çok dekorasyon amacıyla kullanılan toprak tonları, artık iç cephelerde de tercih edilebiliyor.

Tüm toprak tonundaki renkler, evlerin içinde dingin ama canlı bir hava katabilir. Kahverengi tonları da bir çok renkle uyum sağlayabiliyor. Bej, sarı gibi açık renklerle daha yumuşak, siyah ile birlikte daha asil, mor, mavi ve turkuaz gibi zıt tonlarla ise daha iddialı bir ambiyans yakalanabilir. 

Ancak toprak tonları daha çok rüstik dekorasyonlara yakışıyor. 

Yeni moda ‘Viva Magenta’

Toprağın sıcaklığıyla huzur bulam ve tazelenme zamanı. Önceden daha çok dekorasyon amacıyla kullanılan toprak tonları, artık iç cephelerde de tercih edilebiliyor.

Bu sene trend iç cephe boya renkleri arasında, Pantone Renk Enstitüsü tarafından belirlenen “Pantone 18-1750” kodlu Viva Magenta rengi de yer alıyor.  Begonvilleri kıskandıran bu renk tonu, kırmızıya uzanan renk kökleri ile güçlü bir yansıma oluşturabilen, pembenin bir tonu olarak tanımlanıyor.

Viva Megenta her ne kadar iddialı bir renk olsa da, neredeyse bütün renklerle kullanılabilmesiyle dikkat çekiyor. Viva Megenta, yatak odasından çocuk odasına, salondan banyoya kadar tün alanlarda kullanılarak alana neşe ve canlılık katabilir.

Krem, gri ve beyaz gibi sade tonlarla birlikte kullanarak rengin çarpıcılığı dengelenebilir, ya da mavi, turuncu, sarı ve mor gibi daha sofistike renklerle birlikte kullanılarak daha fazla canlılık yakalanabilir. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz