maritbet girişmaritbet
Evinizi 10 adımla ferahlatın!

Evinizi 10 adımla ferahlatın!

Sıcakların bunalttığı şu günlerde yapacağınız değişiklikler, kış aylarının rehavetinden kurtulmanızı kolaylaştırarak mekanınıza pozitif bir hava katacak

Sıcakların bunalttığı şu günlerde evlerinizde yapacağınız değişiklikler, kış aylarının rehavetinden kurtulmanızı kolaylaştırarak mekanlarınıza pozitif bir hava katacak. Yaz mevsimine uygun daha aydınlık, daha keyifli evler için Türk mobilya sektörünün üretim üssü, ‘Mobilyanın Başkenti Modoko'dan 10 öneri…

 1)    Işığı yansıtan açık ve parlak tonlar evlerinizde aydınlık hissi yaratacaktır. Mekanlarınızda saf bir ferahlık istiyorsanız, koltuk veya kanepelerinizin üzerine beyaz kılıflar geçirin. Su temasını (mavi beyaz tonları) veya doğa temasını (yeşil tonları) yansıtan renkler, rahatlamanızı sağlayacaktır.

2)    Kışın kullandığınız yünlü, kadife gibi kalın kumaşların hepsini rafa kaldırın. Daha hafif kumaşları tercih edin. Aydınlık, ferah ve temiz bir görüntü yaratacak şekilde tüm kumaşları değiştirin. Keten kumaşlar kullanmaya özen gösterin. Yastık kılıflarından, perdelere, masa örtülerine kadar evde değiştirilebilen tüm kumaşları yenileyin. Açık renkleri kullanmak, mevsim değişikliğini daha rahat hissettirir. Son derece fonksiyonel olan ince bir cibinlik de yatak odanızın atmosferini etkileyecektir.

3)    Kalın ve koyu renkli perdelerinizi çıkarın. Şeffaf kumaştan perdeler kullanmaya çalışın. Böylece güneş ışıkları kolaylıkla süzülerek içeri girebilecek ve ortamınızda havadar bir görünüm yaratacaktır. Perdelerinizi keten kumaşlarla, dantellerle hareketlendirmeniz de mümkün.

4)    Doğal malzemeler kullanmaya özen gösterin. Hasır ya da bambu mobilyalar yaz mevsimi için idealdir.

5)    Evinizdeki gereksiz tüm aksesuarları kaldırın. Sade bir görünüm oluşturun ve sizi yoran kalabalıktan kurtulun.

6)    Canlı çiçekleri dekor olarak kullanın. Satın almanıza gerek kalmadan bahçeden toplayacağınız çiçeklerle güzel aranjmanlar yaratabilirsiniz. Yemeklerde kullanmak için satın aldığınız maydanoz, fesleğen, nane gibi yeşillikleri vazoya koyarak hem canlı kalmalarını sağlayabilir hem de mutfaklarınıza hoş bir görüntü kazandırabilirsiniz.

7)    Kışın kapalı tuttuğunuz balkonlarınızı açma zamanı geldi. Balkonların evinizin bir parçası olduğunu unutmayın. Kullanmadığınız koltuk, sandalye ya da masayı balkonunuza taşıyabilirsiniz. Balkon duvarlarınıza saksılar monte edebilir, kenarlarına da mumlar koyabilirsiniz. Balkonlarınıza koyacağınız salıncak ya da sallanan sandalye rahatlamanızı sağlayacaktır.

8)    Duvarlarınızı yenileyin. Koyu duvar boyalarınız varsa açık renge boyayın. Duvar kağıtlarında ise çiçekli desenleri tercih edin. Bu aynı zamanda evinize romantik bir hava katacaktır.

9)    Kışın soğuğu tutsun diye kullandığınız halıları kaldırın. Eğer halısız yapamam diyorsanız kilim kullanabilirsiniz.

10) Işık sistemlerinizi yenileyin. Ortamınız ne kadar aydınlık olursa kendinizi o kadar dinç ve enerjik hissedersiniz.

  • Etiketler:

Yorum Yaz