maritbet girişmaritbet
Ev dekorasyonunda aydınlık ve ferah gösteren boya önerileri!

Ev dekorasyonunda aydınlık ve ferah gösteren boya önerileri!

Seçeceğiniz boya rengi odanın büyüklüğü ile direkt olarak doğru orantılıdır. Doğru boya seçimi evin görünümünde büyük farklar yaratabilir. 

Evi aydınlık ve ferah göstermenin en kolay yolu doğru boya renginin seçimiyle başlar. Doğru boya seçimiyle gün ışığı olmayan odalarda duvar renkleri ile istenilen ferahlık hissiyatı yaratılabilir. 

Evi aydınlık ve ferah gösteren boya diyince de akıllara sadece bir kaç renk gelir. Bu renkler her eve uyumlu olur diye düşünülsede, bir evi aydınlık gösteren boya rengi birçok kritere göre değişiklik gösterebilir. Ev dekorasyonunda pencerelerin baktığı taraf, duvarlar için kulanılacak boya rengi seçiminde yardımcı olur. Koyu renkler daha çok ışık alan odaları, açık renkler ise daha az ışık alan odaları ferah ve aydınlık gösterir. 

Küçük ve karanlık alanlarda, beyaz, açık gri, pastel renkler, açık mavi, açık yeşil ve allık pembesi gibi renklerin kullanımı alanın daha ferah ve aydınlık görünmesini sağlar.

Boya rengi seçerken nelere dikkat edilmeli?

Evi aydınlık gösterecek boya rengi seçerken ışığı daha fazla yansıtacak saten veya da yarı mat renkler tercih edilebilir. Işığı emerek odayı daha da küçük gösterecek mat ve koyu renklerden kaçınılmadır. Küçük odalarda tavanın açık renklerde boyanması da odanın ferah ve geniş gözükmesini sağlar. Aynı zamanda aydınlık gösteren boya rengi yerine uygulama şekliyle de istenilen ferahlık ortamı yaratılabilir. Vurgu duvar uygulaması yapılabilir. Vurgulu duvar odanın odak noktası olur ve alana ek boyut kazandırır. İki duvar koyu renkle, diğer iki duvar ise açık renkle boyanabilir. Vurgulu duvar uygulamasında uzun duvarlar koyu renkle, kısa duvarlar ise daha açık renkle boyanmalıdır.

Ferah ve aydınlık gösteren renklerden daha fazla nasıl faydalanılabilir?

Evi aydınlık gösterecek renk seçiminde duvarlarda çok fazla farklı renk kullanılmamalı ve benzer renk ve tonlar ile ilerlenmelidir. Odadaki mobilya ve aksesuarları tamamlayacak boya renkleri seçilmelidir. Aynı zamanda mobilya seçimlerinde de açık renk tercihi evleri daha geniş ferah gösterir. Açık renkli kırlent, tablo, kilim veya daha da farklı dekoratif objelerde de canlı renkler tercih edilmelidir. Bu dekorasyon tercihleri ile odanın kalabalık görüntüsü kaybolabilir. Ayna kullanımı da ışığı yansıttığı için odanın daha geniş ve ferah gözükmesinde yardımcı olur.

  • Etiketler:

Yorum Yaz