maritbet girişmaritbet
Dubleks evlerin dekorasyonu nasıl olmalı?

Dubleks evlerin dekorasyonu nasıl olmalı?

Dubleks evler ferahlık ve genişlik bakımından oldukça cazip bir seçenek olsa da konu dekorasyona geldiğinde zahmetli olabiliyor.

Dubleks evlerin dekorasyonu, merdiven altı, merdiven, yatak odası, oturma odası, salon derken işin içinden çıkılamaz bir hal oluşuyor. 

Evin içinde şık bir görüntü yakalamak için ilk olarak, mobilyalarından perdeye kadar nerdeyse tüm seçimleri etkileyecek olan dekorasyon tarzına karar verilmelidir. İskandinav, rüstik, loft, retro, country veya farklı bir dekorasyon tarzı ile evin içi göz alıcı bir şekilde dekore edilebilir. 

Geleneksel ve modern temaların birleşimi benzersiz bi dekorasyon yaratabilir. Evin genelinde aynı tema veya her katta farklı bir  

tema da kullanılabilir. Merdiven ve lobi alanlarında ise aynı ya da her iki katı birleştirecek şekilde yapılan dekorasyonlar şık bir görünüm sağlayabilir.

Merdiven odak noktası olmalı

Merdivenler, iki kat arasındaki bağlantıyı sağladığı için dubleks evlerde dekorasyonunda önem verilmesi gereken bir konu. Evde açık bir merdiven kullanılmadıysa eğer dikkat çekmek adına duvar kağıdı kullanılabilir veya da düz bi renk kullanılıp tablolar ile duvarlar doldurulabilir. Aynı zamanda şık bir görüntü sağlamak adına merdivenler, evin genel dekorasyonuna uyumlu olacak bir şekilde halı ile kaplanabilir.

Merdiven altlarıda uygun bir şekilde kullanılmadığına yer kayıplarına neden olabilir. Yer kazanmak ve şık bir görüntü sağlamak için merdiven altları dolap, kitaplık veya çekmeceler ile doldurulabilir. Bunları yapacak bir yer yok is ezen bahçesi olarak da düzenlenebilir. Yine yer yok ise dikkat çekici bir büfe koyulabilir.

Duvar dekorasyonu en önemlisi

Duvarlar evin içinde şık bir görüntü sağlamanın en önemli etkenlerinden biridir. 

Oturma odaları ve salonda enerji veren açık tonlu renkler, yatak odalarında ise daha çok dinlendirici renkler kullanılmalı. 

Salonun bir bölümü çift kat yüksekliğinde ise bu durum geniş bir alan algısı yaratır, fakat duvarlar boş bırakılırsa sıkıcı bir ortam oluşur. Büyük tablolar uzun duvarları sıkılaştırmak adına en ideal çözüm olarak kullanılabilir. Aynı zamanda büyük tabloların yanına küçük tablo kullanımı da ortamda daha şık bir görüntü sağlar. Sadece küçük tablolar kullanarak alan kalabalıkta gösterilebilir.

Mobilyalar ile duvarların rengi uyumlu olmalı

Mobilyaların evin içinde şık bir görüntü sağlaması için duvar rengi ile dekorasyon stilinin birbiriyle uyumlu olması lazım.

Ahşap mobilya kullanılacaksa ahşabın hakim rengine uygun renkler duvarlarda kullanılabilir. Ahşap malzeme koyu renkte ise duvar yeşil ve açık mavi, orta koyu ise mercan ve diğer canlı renkler kullanılabilir. Açık renkte mobilya kullanıldığında da kırmızı ve mor tonundaki renkler duvarda şık bir görüntü sağlar.

Aydınlık ve ferah bir ortam için perde ve lamba seçimine dikkat edilmeli

Aydınlatma bir evin en önemli detaylarından biridir. Aydınlık ve ferah bir salon ortamı için zarif görünümlü avizeler ve asma tavan lambaları tercih edilebilir. Spot lambaları kullanarak duvarlarda asılı olan aksesuarlara vurgu yapılabilir.Dubleks evlerde odak noktasını merdiven yapabilmek adına basamaklara gömme spot lambaları koyulabilir.

Ferah ve sofistike bir ambiyans ortamı yapabilmek adına pencerelerde perde ve storlardan yararlanılabilir. Birkaç katmanlı perde ve stor kullanımı, doğal ışığın içeri girmesi adına güzel bir denge kurmada yardımcı olabilir.

  • Etiketler:

Yorum Yaz