maritbet girişmaritbet
Doğru seçimlerle evinizi sonbahara hazırlayın!

Doğru seçimlerle evinizi sonbahara hazırlayın!

Doğanın renkleriyle örülü, birbiriyle uyumlu mobilya ve aksesuar seçiminin sonbaharda evlerin enerjisini ve sıcaklığını artırdığını belirten Coastal Homes Kurucusu Ahmet Tipi, evlerde küçük dokunuşlarla sonbahar trendi ortaya çıkarmanın 5 yöntemini açıkladı.

Doğanın yenilenme sürecinin ilk adımını oluşturan sonbaharın kendine has renklerini yansıtan mobilyaların yaşam alanlarına dinginliğin ve sıcaklığın uyumunu getirdiğini belirten Coastal Homes Kurucusu Ahmet Tipi, “Doğanın natürelliğinden ilham alarak tasarlanan, doğal ve organik tonlar ile sofistike detaylara sahip mobilya seçimiyle evlerde sonbahar esintisi ortaya çıkarabilirsiniz. Son derece sade tasarımları zarif aksesuarlarla birleştirerek evinizde zıtlıkların ortaya çıkardığı uyumu örebilirsiniz. Sonbaharın gelişi ile birlikte evinizi küçük dokunuşlarla baştan yenileyebilirsiniz. Coastal Homes olarak renk kartelasının en özel tonlarını Akdeniz stiline entegre ederek imza attığımız kişiselleştirilebilir tasarımlarımızda sonbaharın ruhunu yansıtıyoruz” dedi.

İlk adım, doğru renk seçimi!

Evlerde sonbahar trendi ortaya çıkarmanın ilk adımının doğru renk seçimi olduğunu vurgulayan Tipi, “Gücünü doğadan alan toprak tonları, açık yeşiller, yumuşak bejler ve hafif gri tonları kullanarak evinizde huzurlu ve sıcak bir atmosfer ortaya çıkarabilirsiniz. Koltuk takımından yatak örtüsüne hatta dekoratif aksesuarlara kadar farklı detaylarda bu renkleri özgürce kullanabilirsiniz. Açık yeşil bir koltuğu bej yastıklarla kombinleyip, ahşap bir büfenin üzerine yine bej ve yeşil tonlarında aksesuarlar konumlandırarak evinize sonbaharın enerjisini getirebilirsiniz. Açık kahverengiler, gül kurusu, turuncu ve bordo tonlarını bej ve kremlerle kullanarak parlak renklerin enerjisini soft renklerin şıklığıyla birleştirebilirsiniz. Bu renkleri tüm mobilya detaylarında kullanarak evinizde sıcak Akdeniz havası estirebilirsiniz” şeklinde konuştu.

Tasarımda keskin hatlardan uzaklaşın

Evlerde elegance bir hava için sade ve zarif hatlara sahip mobilyaların kullanılabileceğini belirten Tipi, “Yumuşak ve kıvrımlı mobilya seçimiyle evlerde huzuru ve konforu aynı anda yakalayabilirsiniz. Daha yumuşak ve kavisli hatlara sahip ahşap mobilyalar, köşelerin daha az keskin olduğu koltuk ve yemek masası takımları, mekanlara bir sıcaklık katıyor. Bu tür tasarımlar fiziksel ve ruhsal yorgunluktan arınmak için oldukça ideal. Mobilya tasarımı seçiminde keskin detaylardan uzak durun. Daha yuvarlak, birbirine iç içe geçen hatlara sahip mobilya seçimiyle göz yorgunluğuna meydan vermeden huzurlu anlar geçirebilirsiniz” dedi.

Metalin gücünden faydalanın

Doğanın sıcaklığını yansıtan ahşabın farklı metallerle zarif birleşiminin sonbahar trendlerinde kendine önemli bir yer edindiğini dile getiren Tipi, “Ahşabın her türlü çeşidi ve tonu, doğanın güzellikleriyle örülü nefes alan mekanlar için oldukça ideal bir seçim. Özellikle yemek masaları, sehpa, kütüphane, büfe ve konsollara eklenen metal ayaklar ve aksesuarlar ahşaba farklı bir boyut getiriyor. Ahşapla metalin başarılı kombinasyonu evleri daha ferah hale getirirken, şık bir atmosfer ortaya çıkıyor. Yalnızca birkaç parça metal aksesuar kullanarak sıradan bir ahşap kütüphaneyi bile dünyanın en şık ve gösterişli kütüphanesine dönüştürebilirsiniz. Akdeniz stili mobilya tasarımıyla öne çıkan bir marka olarak ahşabın ham görüntüsünü işleyerek tasarladığımız, şık ve işlevsel mobilyalarımızla sonbaharın enerjisini evlere getiriyoruz” diye belirtti.

İşlevsel mobilyalar kullanın

Doğanın dinginliğini yansıtan sonbaharın, renkleri ve ortaya çıkardığı ambiyansla son derece yalın bir perspektif sunduğunu kaydeden Tipi, işlevsel mobilyalar kullanılarak son derece sade ancak bir o kadar da sofistike bir atmosfer ortaya çıkabilir. Akıllı ve modüler mobilyaların değişen yaşam tarzlarına uyum sağladığı günümüzde farklı büyüklükteki evler için tercih edilen fonksiyonel mobilyaların küçük metrekarelere sahip evler için ise en ideal çözüm olduğunu ifade etti.

Canlı ve büyük desenlerden çekinmeyin

Sonbaharın diğer yönü olan gri ve kasvetli havasını kırmak için dekorasyon seçiminde cesur ve canlı desenlerin kullanılmasını öneren Tipi, “Minder, halı ve perdelerde kullanılan büyük çiçek desenleri, etnik motifler ve geometrik desenlerle evlerin enerjisine enerji katabilirsiniz. Doğanın güzelliğini yansıtan soft tonlardaki mobilyalarla canlı renklere sahip desenli aksesuarların evlerde takım arkadaşlığı kurduğunu unutmamak gerekir. Yastıklar, battaniyeler, yatak örtüleri ve dekoratif objelerde kullanılan büyük desen ve canlı renklerle sonbaharın en kasvetli anlarında bile evlerin sıcacık enerjisini koruyabilirsiniz. Coastal Homes olarak daha yalın ama güçlü tasarımlarla zamansız bir çizginin izini takip ediyor, doğa unsurlarını iç mekanlara dahil ederek dört mevsim Akdeniz stilini yaşatıyoruz” şeklinde konuştu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz