maritbet girişmaritbet
Dikdörtgen salonlar nasıl dekore edilmeli?

Dikdörtgen salonlar nasıl dekore edilmeli?

Dikdörtgen salonlarda rahat bir kullanım alanı sağlamak adına salon ikiye bölünebilir. Bir tarafı oturma odası şeklinde, bir tarafı ise yemek yeme alanı olarak kullanılabilir.

Dikdörtgen salonlar uzun ve dar olduğundan dolayı hareket imkanı az olabilir. Bu nedenle sıcak bir alan için salon dekorasyonunda duvar tarafından uzak durulabilir. Salonda geniş ve katmanlı bir görünüm oluşturmak için kilimler ve halılar sınır olarak kabul edilebilir. Mobilyalar halının etrafına yerleştirilebilir. 

Bu düzeni elde edebilmek adına İkili, üçlü koltuklar yerine iki berjer ve karşısında geniş kolsuz bir koltuk modeli kullanılabilir. 

Duvarlar dekorasyon ögesi olarak kullanılabilir

Duvarların kayıp alan olarak kullanılması yerine zevkli ve salona uygun bir tasarım ile dekorasyonun bir parçası olarak kullanılabilir. Duvar kağıdın ya da renkli duvar boyaları tercih edilebilir. 

Duvarlar bölüm bölüm ayrılarak farklı tasarımlarla güzel bir görünüm yakalanabilir. Böylece modern, dinamik ve enerji dolu bir salon dekorasyonu elde edilebilir.

Duvar kağıdı ve boya bir arada da kullanılarak geleneksel uygulamaların dışına çıkılabilir. Berjer veya vitrin gibi alanların arkasını vurgulamak adına duvar kağıdından faydalanılabilir, geri kalan duvarları da açık bir renge boyayarak, duvar kağıdı daha çok ortaya çıkarılabilir. 

Mobilya seçimi en önemlisi

Salon dekorasyonların da en önemli etken mobilya seçimleridir. Dikdörtgen salonlarda, L koltuk, ikili-üçlü kanepe modelleri yerine, modüler yani istendiğinde parçalara ayrılabilen mobilyalar tercih edilebilir. Orta bölümde de, orta sehpa ve zigon sehpalar yerine, az yer kapladığı için ve geniş bir hareket alanı oluşturabilmek adına yan sehpalar tercih edilebilir. Böylelikle yerden de tasarruf sağlanabilir. 

Depolama alanı bulunabilen ve katlanabilen, fonksiyonel mobilyaların kullanımı, salonu eşyaya boğmadan güzel bir görünüm elde edilmesine yardımcı olabilir. 

Salon bölüm olarak ikiye ayrılabilir

Dikdörtgen salonlarda uzunlamasına tekdüze görüntüyü kırmak adına odayı bölüm olarak ikiye ayırarak, göz yanılması oluşturulabilir. Oturma gruplarını bir tarafa, yemek gruplarını da bir tarafa ayırarak, oturma alanı ve yemek yeme alanı olarak iki ayrı bölüm oluşturulabilir.

  • Etiketler:

Yorum Yaz