maritbet girişmaritbet
Dağ evinin atmosferine yer açın

Dağ evinin atmosferine yer açın

Yaşadığınız mekanı bir dağ evi havasına kavuşturmak için dikkat edilecek 3-5 kural size yeter

Bir dağ evi, kendi başına bile büyüleyicidir. Beyaz giysisini giyinmiş doğada bir tepenin üzerinde o giysinin güzelliklerini seyretmekten kafanızı döndürüp içeriye bakmaya vakit bulmazsınız çoğu zaman. Ya da o beyazlığı nefes nefese yaşamak için hep içinde olmayı tercih edersiniz. Ama bir dağ evinin kendisini, doğanın beyaz giysisini kıskandıracak kadar güzelleştirebilirsiniz. Bunun için birkaç basit formülü uygulamak yeter de artar bile... Formül, bir dağ evine sahip olmayanlar için de ideal görünüyor. Bir dağ evine sahip olmayabilirsiniz ama, evinizde bu basit formüllerle o atmosferi yaratabilirsiniz...

DAĞ EVİNİN ALAMET-İ FARİKA'SI: Bir dağ evinin alamet-i farikası şöminedir. Olmazsa olmazdır. Eğer bir dağ eviniz varsa şöminenizi çıtır çıtır yanan odunlarla hep canlı tutun. Bir dağ evi sahibi değilseniz oturduğunuz yere dağın havasını taşıyabilmek için mutlaka şömine yaptırın

AHŞAPSIZ BİR EV OLMAZ: Ahşap, tüm dönemlerin en samimi ve sıcak malzemesidir. Ama, o, en çok da bir dağ evi atmosferi için gereklidir. Diğer hiçbir malzeme onun yarattığı güçlü etkiye sahip değildir. Bir dağ evi sahibiyseniz ya da o etkiyi yaratmak istiyorsanız mutlaka mutfaktan yatak odasına kadar her alanda ahşabın sıcak dokusunun sizi sarıp sarmalamasına izin verin. Yer, tavan, duvar ve tüm eşyaların ahşap olması gerekmez. Ahşabın sihirli dokunuşunun bütün eve homojen olarak yayılmasını sağlayın.

MÜMKÜN OLDUĞUNCA AZ EŞYA, AMA: Bir dağ evini çekici kılan yanlardan biri de onun mümkün olduğunca az ama göz dolduran eşyalarla donatılmasıdır. Yani, az sayıda eşyayı büyük hacimlerle eşleştirmeniz gerekiyor. Evinizde rahatsız koltuklara, çok fazla aksesuara ya da renkli tekstillere hiçbir şekilde yer vermeyin.

SADELEŞİN: Sade çizgiler bir dağ evinin en önemli özelliklerinden biridir. Bu, bir anlamda doğanın kendi doğal ve yalın çizgilerinizi evinize taşımanız anlamına gelir. Ancak, bu hiçbir şekilde aksesuara yer vermemek anlamına gelmez. Aksesuar olarak hayvan figürleri ve ahşaptan yapılmış bibloları kullanabilirsiniz. Eskitme radyolar ve bakır aksesuarlar da yine bu ambiyansı tamamlayan detaylardır.

PENCERELERİNİZE YER AÇIN: Belki evinizin pencere boyutlarıyla oynamak oldukça büyük bir tadilat gerektirecek. Ama, bir dağ evi ambiyansı yaratabilmek için pencerelerin mümkün olduğunca büyük olması önemli detaylardan bir diğeridir. Bir dağ evindeyseniz bu, size dışarıdaki doğanın değişimini keyifle izleme fırsatını verecektir. Eğer, bir dağ eviniz yoksa, karın yağışını, çatıları kaplayışını izleyeceksiniz.

YA PERDELER: Pencerelerinizin büyük olması, kuşkusuz, onları hiçbir zaman perdelemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Bir dağ evinin perdeleri country desenlere sahip olmalı. Ancak, bir country desen de tercihiniz dağ havasını içeriye taşıyacak çiçek ve doğa desenleri olmalı.

IŞIĞINIZI KISIN: Aydınlatma, tüm ev dekorasyonlarda önemlidir. Normal bir evde aydınlık, en çok tercih edilen unsurdur. Ancak, söz konusu olan bir dağ eviyse aydınlatma, kesinlikle loş olmalı. Çok ışık bu tarz evlerin tüm doğallığını alır.

Milliyet Emlak

 

 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kayalığa inşa ettiği evde doğayla iç içe yaşıyor
  • 22.10.2018 17:06

Kayalığa inşa ettiği evde doğayla iç içe yaşıyor

Sırbistan'ın Bela Palanka şehri yakınlarında, 12 metre yüksekliğindeki kayalığa ...

Köprü ev büyük ilgi çekiyor!
  • 26.02.2018 17:10

Köprü ev büyük ilgi çekiyor!

İki ufak yamacın ortasına inşa edilen köprü ev tasarımıyla dikkat çekiyor. Geniş ...

Eser Yenenler-Berfu Yenenler'in evinde yangın çıktı
  • 16.10.2020 14:03

Eser Yenenler-Berfu Yenenler'in evinde yangın çıktı

Eser Yenenler ve Berfu Yenenler, talihsiz bir olay yaşadı. Eser Yenenler evdeki ...

Hayalindeki evi 10 bin liraya inşa etti!
  • 08.04.2017 12:48

Hayalindeki evi 10 bin liraya inşa etti!

Hemen hemen herkesin hayalidir, medeniyetten uzakta bir dağ evinde kısa bir süre ...

Kışı dağ evinde geçirmek ister misiniz?
  • 09.12.2014 15:27

Kışı dağ evinde geçirmek ister misiniz?

Kışın soğuğunu iliklerimize kadar hissettiğimiz bu aylarda kış tatilini dağ evl ...

Dağ evinin atmosferine yer açın
  • 10.02.2012 12:38

Dağ evinin atmosferine yer açın

Yaşadığınız mekanı bir dağ evi havasına kavuşturmak için dikkat edilecek 3-5 kur ...