maritbet girişmaritbet
Bu ay evinizi baştan aşağı forma sokun! Nasıl mı?

Bu ay evinizi baştan aşağı forma sokun! Nasıl mı?

Sonbahara girerken bazı küçük ipuçları işinize çok yarayacak

İster müstakil bir evde oturun isterseniz apartman dairesinde, bu ay evin dışında ve içinde yapılması gereken tadilatları yapın eviniz kışa formda girsin!

Ahşap mobilyalar

Ahşap mobilyalarınızı yenilerken mutlaka zımparalayıp macun çekmek gerekmez. Sert bir temizlik süngeri ile ovalayın. Böylece yüzeyler pürüzsüz ve hafif ham hale gelir. Biriken tozları iz bırakmayan nemli bir bezle silin. Kuruduktan sonra su bazlı boya ile boyayın.

Boya

Birbiri ile uyumlu duvar ve doğrama renkleri görsel zenginlik sağlar. Yenilerken mat ya da yarı mat bir boya kullanın ve yüzeyleri hafif pürüzlü bırakın. Doğramalarda parlak cila uygularsanız renk aynı bile olsa mat yüzeylerle tamamen farklı durur. Uygulamadan önce deneme yapın, doğal ve yapay ışıkta kontrol ederek karar verin. Yıpranmış, çatlak, kırık ve eskimiş derz araları kışın su kaçağına ve rutubete neden olur. Bu yüzden kışa girerken boyanızı gecikmeden yapın. 

Mozaik kaplama

Mutfakta set arasını yenilemek mi istiyorsunuz? Peki, mozaik uygulamaya ne dersiniz? Eğer siz uygulayacaksanız, bunu önce küçük bir alanda deneyin. İnce bir kat tutkal sürün ve 25 dakika içinde tutkal kurumdan mozaikleri yapıştırın. Duvar ölçüsüne göre kesmek gerekirse, mozaikleri tek tek kesmek yerine bunu mozaik karolajın arkasını çevirerek tek seferde yapın.

Duvar kağıdı ve kaplamalar

Duvarlara uygulanan kağıt veya kaplamalar evin havasını bir anda yeniler. Kağıdı ilk defa kaplayacaksanız, duvar kağıdı astarı kullanın. Böylece hata yapma şansınızı azaltmış olursunuz. Duvar kağıtları artık yüzde 50 kağıt ve yüzde 50 tekstil esaslı, bu yüzden uygulaması çok kolay. Üst üste bindiğinde ya da fazla ıslattığınızda telafisi mümkün. Astar kağıdını hazırlamak için www.boyacinbenim.com‘ a göz atabilirsiniz.

Tavanlar

Tavanınız çatlaklar yüzünden çirkin görünüyorsa onarmak için pratik bir yöntem var. Eğer fazla zamanınız yoksa ince çatlakları gidermek için dolgu kullanın. Ancak önce bir süre çatlağı izleyin. Aynı odada birden fazla tavan çatlağı mı var, yoksa sadece bir tane ve 5 mm'den uzun bir çatlak mı? Eğer öyleyse bu çok daha ciddi problemlerin habercisi olabilir. Dolguyla tamamladığınız çatlaklar tavanda renk farkı sunuyorsa sıvanızı yenileyin.

Rutubet sorunu

Duvarlarınızda yazdan kalan rutubet sorunu yaşıyorsanız, bunun kaynağını hemen bulmalısınız. Aksi halde su kaçağı ilerler ve geri dönüşümsüz hasar bırakabilir. Bunu gidermenin en pratik yolu bir süre pencereleri açık bırakarak havalandırmak. İçerideki yoğunlaşmayı önlemek için kaliteli bir nem emici satın alın.

Evim Dergisi 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Koçtaş'tan ev dekorasyonunun püf noktaları!
  • 29.01.2022 15:01

Koçtaş'tan ev dekorasyonunun püf noktaları!

Koçtaş, dekorasyon tarzını evlerine yansıtarak kendilerini daha iyi hissetmek is ...

Ülkelerin kendine özgü evleri!
  • 10.11.2016 17:03

Ülkelerin kendine özgü evleri!

Ülkelere göre evler sandığınızdan çok daha büyük farklılıklar gösteriyor. İşte E ...

Bu yaz yaşam alanlarını doğallık ele geçirecek
  • 17.05.2021 17:41

Bu yaz yaşam alanlarını doğallık ele geçirecek

EDDA Architecture Kurucusu İç Mimar Eda Tahmaz, yılın trendlerine uygun olarak y ...

Ev dekorasyonunda yeni trend biyofilik tasarımlar!
  • 11.11.2020 11:24

Ev dekorasyonunda yeni trend biyofilik tasarımlar!

Doğaya yakın olmanın önemini kavradığımız bu dönemde, ev dekorasyonunda da biyof ...

İşte 2019'da karşımıza çıkacak dekorasyon trendleri!
  • 09.01.2019 09:58

İşte 2019'da karşımıza çıkacak dekorasyon trendleri!

Bursa çıkışlı f2ms Grup Mimarlarından Figen Erdağ Demircan 2019 dekorasyon trend ...

Dekorasyon yapılırken dikkat edilmesi gereken püf noktalar!
  • 06.12.2018 16:03

Dekorasyon yapılırken dikkat edilmesi gereken püf noktalar!

Tasarımcı ve İç Mimar Nihat Yıldız dekorasyon gerçekleştirirken yapılmaması gere ...