maritbet girişmaritbet
Banyoda asma tavan önerileri!

Banyoda asma tavan önerileri!

Asma tavanlar en çok banyolarda kullanılıyor. Çünkü asma tavanlar, banyoda oluşan nemin tavana zarar vermesini önlüyor ve aynı zamanda suyla temas etmemesi gereken elektronik aksamı da koruyor.

Banyoda asma tavanlar elbette sadece işlevi için değil, aynı zamanda ortamda yarattığı şıklık için de tercih ediliyor. Son zamanlarda banyolarda tercih edilen, spot lamba ve hoparlör gibi elektronik sistemler, asma tavan ile betonarme tavanın arasına yerleştiriliyor. Böylelikle banyo tavanında temiz bir görünüm sağlanıyor. 

Asma tavan modelleri farklı farklı bir çok modele sahip olduğu için, her zevke hitap eden uygulamalar yapılabiliyor. 

Banyoda asma tavan modeli nasıl yapılıyor?

Banyolar nemli bir ortam odluğu için tavanda su geçirmez malzemeler kullanılıyor. Böylece küflenme ve şekil bozulması gibi olaylar önlenmiş oluyor. 

Asma tavanlara spot lamba monte edilecekse, suya dayanıklı modeller tercih edilebilir. Ancak LED ampul almaya dikkat edilmelidir. LED ampuller ısıyı yaymadığı için tavan içinde kullanımı daha güvenli olur. Aynı zamanda cam modellerde lambalar, asma tavanla betonarme arasında yerleştirilir. Asma tavan dekorasyonunda kullanılacak ürünlerin yük taşıma kapasitesi yüksek ürünler olması önemlidir. Bakım ve temizliğin kolay olması için de pürüssüz yüzeye sahip tavan kaplaması seçilebilir.

Modern asma tavan önerileri

Banyoda dikkat çekici ancak gösterişten uzak bir tavan dekorasyonu için, sadelikle dikkat çekecek minimalist bir tarz uygulanabilir. Beyaz alçıpan paneller kullanılarak sade ve şık bir görüntü oluşturulabilir. Beyaz renk banyo hem ferah ve büyük gösterir, hem de diğer dekorasyon ögelerinin kendini göstermesine imkan verir.

Gömme aydınlatmalar ile banyoda modern bir hava oluşturulabilir. Alçıpan tavana sıva altı gömme LED spot lamba monte edilerek, banyoya etkileyici bir hava katılabilir. Aynı zamanda renkli spotlarla da enerjik bir ortam kurulabilir. 

Şeffaf tavan panelleri de banyoya modern bir hava katar. Sınırlı görüntüyü de ortadan kaldırarak tavanı daha yüksek gösterir. Banyolarda, lambayı da koruduğundan dolayı daha çok şeffaf paneller tercih ediliyor. 

Rustik asma tavan önerileri

Ahşabın tüm formlarını kucaklayan rüstik dekorasyon sadece salon ve yatak odasında değil banyolarda da tercih edilebilir.

Ahşap tavan panelleri ile banyoya sıcak bir görünüm verilebilir, mobilya ve eşyalarda da bambu gibi doğal malzemeler kullanarak bir bütünlük oluşturulabilir.

Aynı zamanda tavanı taş panellerle de kaplayarak, doğadan esinlenen bir dekorasyon elde edilebilir. Taş veya ahşap panellerle kaplanan asma tavanın etrafına sarmaşık sararak da, oluşturulan doğal görünüm desteklenebilir.

  • Etiketler:

Yorum Yaz